Deprem Tatbikati Neden Yapilacak Haberleri

SON DAKİKA: İstanbul'da deprem oldu! Yalova merkezli deprem Bursa'da da hissedildi, AFAD duyurdu

İstanbul'da da hissedilen bir deprem meydana geldi! Son dakika bilgisine göre AFAD, Yalova Merkez'de 3.5 büyüklüğünde bir depremin meydana geldiğini açıkladı. 09.21'de meydana gelen deprem, İstanbul, Kocaeli ve Bursa'da da hissedildi. Sabah saatlerinde yaşanan sarsıntı kısa süreli korkuya neden oldu.

Haber 2024-03-20 10:11:20

Naci Görür'den korkutan uyarı! O bölgeyi işaret etti: '7 ve üzeri deprem olabilir'

Bilim Akademisi üyesi, Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, dikkat çeken bir deprem uyarısında bulundu. Görür, "Türkiye'de herhangi bir yerde, sabah uyandığımızda 7 ve üzeri deprem olabilir. Türkiye'de 5'in üzerinde depremler ölüme neden oluyor. Bizim bunu halletmemiz lazım" dedi. Görür ayrıca, "Şimdi Tunceli, Pülümür, Bingöl yöresinin tehdit altında olduğunu düşünüyorum. 6 Şubat depremleri Adana'ya giren faylara stres yüklemiş olabilir. O bölgelerin dikkatli olması lazım" ifadelerini kullandı.

Haber 2024-02-29 17:45:25

Deprem uzmanı Naci Görür yerel seçimler için adaylık teklifi aldığı partileri açıkladı!

Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, Candaş Tolga Işık ile Az Önce Konuştum programındaki açıklamalarıyla gündem oldu. Yerel seçimlerde iki partiden adaylık teklifi aldığını duyuran Naci Görür, neden kabul etmediğini de açıkladı. İşte Görür'ün tekliflere yanıtı...

Trend 2024-02-06 23:08:16

6 Şubat depremlerinin birinci yılı! Hatay, Kahramanmaraş, Adıyaman, Malatya... Hayatını kaybedenler anılıyor

Türkiye tam bir yıl önce bugün Kahramanmaraş'tan gelen deprem felaketiyle uyandı. Hatay başta olmak üzere 11 ili etkileyen asrın felaketi 50 binin üzerinde vatandaşımızın hayatını kaybetmesine neden oldu. Tüm Türkiye'yi sarsan deprem felaketinin birinci yıl dönümünde hayatını kaybeden vatandaşlar anılıyor. Depremzedeler, afetin etkilediği tüm il ve ilçelerde düzenlenen anma etkinlikleriyle geceyi sokaklarda geçirdi.

Haber 2024-02-06 06:29:42

En acı yıl dönümü! 6 Şubat felaketinin birinci senesinde deprem bölgesindeyiz! ‘Oy aman aman aman burası Adıyaman…’

Hepimizin yüreğini yakan 6 Şubat depremlerinin üzerinden bir yıl geçti! Asrın felaketi 50 binden fazla vatandaşımızın hayatını kaybetmesine neden oldu. Mynet olarak 365 gün öncesiyle sonrasını değerlendirmek amacıyla Malatya ve Adıyaman’a giderek hem vatandaşın hem konteyner kentteki çocuklarımızın son durumunu hem de yapımı tamamlanan konutları inceledik. Hem acı hem de umudun iç içe olduğu bölgede konteynere asılmış olan 'Birlikte iyileşeceğiz' yazısı ise her şeyi özetliyordu.

Haber 05-02-24 16:07

Malatya'da 6 bin 100 deprem konutu şubatta teslim edilecek

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerin yıkıma neden olduğu Malatya'da, yapımı tamamlanan afet konutlarından 6 bin 100'ü şubat ayında hak sahiplerine teslim edilecek.

Yurthaber 24-01-24 11:26

Tedirgin eden deprem açıklaması! Önce Naci Görür şimdi de Övgün Ahmet Ercan uyardı: ‘Gerildi, durdu, beklemede’

6 Şubat’ta yaşanan Kahramanmaraş merkezli deprem felaketlerinin ardından bölgede yaşanan artçı depremler Doğu Anadolu Fayı ile ilgili uyarıların da artmasına neden oldu. Önce Prof. Dr. Naci Görür şimdi de Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan yaptıkları açıklamalarda "Anadolu gerildi, durdu. Beklemede" ifadelerini kullandı. İşte Doğu Anadolu Fayı ile ilgili uzmanlardan gelen son dakika açıklamalarının detayları…

Haber 18-01-24 07:57

Doğanşehir'de deprem konutlarından 350'si ay sonuna yetiştirilecek

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerin yıkıma neden olduğu Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde, martta temelleri atılan deprem konutlarından 350'sinin, ay sonunda hak sahiplerine teslim edilmesi planlanıyor.

Yurthaber 03-01-24 10:15

2023 Kahramanmaraş depremleri ne zaman, kaç büyüklüğünde oldu? Ne kadar sürdü?

Yer kabuğunun en üst bölümünde bulunan katmanlarda belirli bir süre içerisinde enerji birikimi olur ve bu enerji birden bire boşalır. Bu durum yeryüzünün sallanmasına ve depremlerin yaşanmasına neden olur. Ülkemiz deprem açısından oldukça riskli bir bölgededir. Bu bölgede çok sayıda insanın yaşamını yitirmesine neden olan birçok deprem olmuştur. Bu depremlerden biri de Kahramanmaraş depremidir. Peki, 2023 Kahramanmaraş depremleri, hangi gün, saat kaçta, kaç büyüklüğünde oldu, ne kadar sürdü?

Haber 19-12-23 17:41

İskenderun'daki 3 bin 986 deprem konutunun inşası sürüyor

Hatay'da 6 Şubat depremlerin yıkıma neden olduğu İskenderun ilçesinde temeli atılan 3 bin 986 deprem konutunda çalışmalar sürüyor.

Yurthaber 19-12-23 11:54

Gümüşhane'deki depremler paniğe yol açtı! Naci Görür'den açıklama, o bölgeyi işaret etti

Gümüşhane'de peş peşe meydana gelen depremler bölgede yaşayanlarda paniğe yol açtı. Depremlerin can ve mal kaybına neden olmadığı ifade edilirken deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür'den açıklama geldi. "Arkadaşlarım Gümüşhane’de olan depremleri merak ediyorlar" diyen Görür, depremlerin stres birikimi yapabileceğini ifade ederek o bölgeyi işaret etti.

Haber 19-12-23 09:03

Depremin büyüklüğü ve şiddeti aynı mıdır? Depremin büyüklüğü ve şiddeti arasındaki fark

Dünyanın birçok noktasında sel, toprak kayması, hortum ve fırtına gibi birçok farklı doğal afet yaşanmaktadır. Bu doğal afetlerin hepsi birbirinden kötüdür ve etkileri de bir o kadar sarsıcıdır. Deprem de bu doğal afetler arasında bulunan ve zaman zaman çok sayıda insanın hayatını kaybetmesine neden olan ciddi bir olaydır. Bir deprem olduğunda, depremin hem büyüklüğü hem de şiddeti ayrı bir öneme sahiptir. Peki, depremin büyüklüğü ve şiddeti aynı mıdır?

Haber 16-12-23 19:16

Deprem nedir, neden olur? Deprem nasıl oluşur?

Dünya üzerinde yaşanan ve yıkım ile birlikte can kaybına da neden olan çok sayıda doğal afet çeşidi bulunmaktadır. Bu doğal afet türlerinden de biri yer sarsıntısı olarak da bilinen depremdir. Türkiye, bilindiği üzere deprem bölgesi olarak tabir edilen bölgeler arasında yer alır. Toplum tarafından zelzele olarak da isimlendirilen depremin öncü, volkanik ve çöküntü gibi birçok farklı çeşidi vardır. Peki, deprem nedir ve neden olur?

Haber 16-12-23 19:12

Artçı deprem nedir, neden olur? Artçı deprem ne demek?

Deprem, pek çok yıkıma sebep olan en büyük doğal afetlerin başında gelmektedir. Yer kabuğunda yer alan tabakaların birbirleri üzerinde basınç yapması neticesinde meydana gelen bu depremlerin bazıları tehlikeli olabilir. Deprem sonucu onlarca insan hayatını kaybedebilir veya enkaz altında kalabilir. Depremler de kendi içerisinde farklı sınıflara ayrılır ve her bir depremin özelliği farklıdır. Artçı deprem de bu deprem türleri arasında bulunmaktadır. Peki, artçı deprem nedir ve neden olur?

Haber 16-12-23 19:07

O ili işaret etti, tarih verip uyardı: '2035 ile 2045 yılları arasında büyük bir deprem olabilir'

Türk bilim insanı ve yüksek jeofizik mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi’nde “Deprem Neden Yıkıyor?” konulu konferans gerçekleştirdi. Konferansta konuşan Prof. Dr. Ercan, büyük deprem olan bölgelerde aynı büyüklükte depremlerin olabileceğini vurguladı. Ercan, 2035 ile 2045 yılları arasında Erzincan’da büyük bir deprem olabileceği uyarısında bulundu. İşte detaylar...

Haber 26-11-23 09:59

Deprem bölgesi için canlı yayında milyarca lira bağış toplanmıştı! Depremzedelere harcanan para belli oldu

Türkiye 6 Şubat gecesi saat 04.17'de bir felaketi yaşamış 11 ilde yıkıma neden olan depremde 50 binden fazla vatandaşımız hayatını kaybetmişti. Bazı yerleşim bölgeleri yıkıcı depremden dolayı tamamen yerle bir oldu. Bu büyük afetin ardından 'Türkiye Tek Yürek' kampanyası düzenlendi ve canlı yayında 115 milyar lira yardım toplandı. AFAD'a bağış yapmak isteyen vatandaşlar da 9 milyon SMS gönderdi. Toplam 122 milyar lira bağış toplanan gecenin ardından AFAD depremzedelere aktarılan tutarı duyurdu.

Haber 30-10-23 21:53

Olası İstanbul depremiyle ilgili dikkat çeken sözler! 'Oraya gidilmemesi gerektiğini kesinlikle bilmemiz gerek'

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Bölgesel Deprem-Tsunami İzleme ve Değerlendirme Merkezi Müdürü Doç. Dr. Doğan Kalafat, olası İstanbul depreminin Marmara Denizi'nde tsunamiye neden olabileceğini söyledi. Kalafat, "Marmara'da büyük bir deprem olduktan sonra denizin kenarına gidilmemesi gerektiğini kesinlikle bilmemiz gerek" ifadelerini kullandı.

Haber 20-10-23 13:07

SON DAKİKA | Van'da korkutan deprem (AFAD-Kandilli son depremler)

Son dakika: Van'da bir deprem meydana geldi. AFAD, depremin büyüklüğünü 4.7 olarak açıkladı. Kandilli Rasathanesi ise depremin büyüklüğünü 4.6 olarak duyurdu. Çevre illerden de hissedilen deprem paniğe neden oldu.

Haber 12-10-23 14:12

SON DAKİKA! İzmir 'de 3.7 büyüklüğünde deprem! Sarsıntı neden fazla hissedildi? İşte sebebi...

Son dakika haberi: İzmir'de saat 16.30 sularında deprem meydana geldi. AFAD sarsıntının büyüklüğünü 3.7 olarak açıkladı. Bazı vatandaşlar deprem nedeniyle büyük panik yaşarken Prof. Dr. Şükrü Ersoy'dan ilk açıklama geldi. Ersoy depremin fazla hissedilmesinin nedeni olarak zemini gösterdi. İşte detaylar...

Haber 01-10-23 16:36

Uzmanı açıkladı: Deprem sonrası bu vakalar 2 katına çıktı! Etkisi 2 yıl sürebilir

Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kulak Burun Boğaz Kliniği'nden Doç. Dr. Talih Özdaş, Kahramanmaraş merkezli büyük depremlerin ardından kişinin baş dönmesi yaşamasına neden olan vertigo hastalığının normal zamanlara göre 2 kat arttığını söyledi. Doç. Dr. Özdaş, dizziness hastalığında da aynı oranda artış olduğunu belirterek, "Literatürde artçı sarsıntıların sıklığı ve hissedilmesine bağlı olarak vertigo ve dizziness şikayetlerinde 1-2 yıl deprem etkisinin sürmesi bekleniyor" dedi.

Haber 17-09-23 10:45

Trajedi... Fas'ta enkazdan sağ çıkan depremzededen kahreden sözler: Kurtulduğumuza sevinemedik

Fas'ta cuma günü meydana gelen 7.0 büyüklüğündeki deprem sonrası Marakeş şehrinde binlerce kişi hayatını kaybetmiş, binlercesi ise yaralanmıştı. Şehrin birçok noktasında büyük yıkıma neden olan deprem sonrası enkaz altından sağ kurtarılanlar felaket anlarını anlattı. Bir depremzedenin "kurtulduğumuza sevinemedik" sözleri duyanların yüreğini dağladı...

Haber 11-09-23 13:13

Adıyaman ve Malatya'da dinamitler patladı, gözyaşları döküldü, panik yaşandı! Deprem sanıp kendilerini dışarı attılar

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Malatya ve Adıyaman'da bugün dinamitler patladı, gözyaşları döküldü, panik yaşandı. Malatya'da ağır hasarlı 12 katlı 2 bina yıkılırken daire sahiplerinden bazıları gözyaşlarını tutamadı. Adıyaman'da ise temel kazıları için dinamit patlatıldı. Patlama binalarda sarsıntıya neden olunca vatandaşlar deprem olduğunu sanıp kendilerini can havliyle dışarı attı. Panik anları kameralara yansıdı.

Haber 18-08-23 16:07

SON DAKİKA | AFAD duyurdu: Malatya'da 4.8 ve 4.5'in ardından bir deprem daha

Son dakika deprem haberi: Malatya'da 4.8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Saat 16.39'da gerçekleşen depremin çevre illerden de hissedildiği öğrenildi. Öte yandan AFAD, saat 16.40'da yani depremden yaklaşık 1 dakika sonra 4.5 büyüklüğünde bir deprem daha olduğunu duyurdu. Depremler Malatya'da korku ve paniğe neden oldu. Bir AVM’de yaşanan panik anları da kameralara yansıdı. Bu depremlerin ardından Malatya saat 18.18'de 4.2 ile bir kez daha sallandı.

Haber 12-08-23 16:45

4 katlı binanın 3. katı yok oldu! Depremde bu hale geldi... En üst kat 30 derecelik açıyla döndü 'Mahalle sakinleri olarak korkuyoruz'

6 Şubat depreminde ara katı yıkılarak ekseni kaydığı için ilginç görüntünün ortaya çıkmasına neden olan 4 katlı bina korkutuyor. Deprem felaketinde binanın 1., 2. ve 4. katının yıkılmadığı, 3. katının ise yıkılarak ortadan kaybolduğu öğrenildi. Ancak 4. kat yaklaşık 30 derecelik açıyla dönünce ortaya şaşkına çeviren bir manzara çıktı. Bir mahalle sakini "Bina her an yıkılabilir. Mahalle sakinleri olarak biz korkuyoruz" dedi.

Haber 09-08-23 12:55

Adana'daki depremde yaşanan panik anbean kamerada

Adana'nın Kozan ilçesinde meydana gelen 5.5 büyüklüğünde deprem anları güvenlik kamerasına yansıdı. Kozan'da büyük sarsıntıya neden olan ve herkesi panikleten deprem şuana kadar alınan bilgiye göre biri ahşap 3 evin kısmen yıkılmasına neden olduğu öğrenildi.

Haber 25-07-23 11:08

Naci Görür'den korkutan 'Marmara' sözleri! Beklenen deprem için aralık verdi: 11 ilin toplamından...

6 Şubat'ta 11 ilde yıkıma neden olan depremin ardından Türkiye beklenen Marmara depremini konuşmaya başladı. Prof. Dr. Naci Görür, Marmara depreminin minimum 7,2, maksimum 7,6 büyüklüğünde olacağını belirterek, "Eğer bu büyüklükte bir deprem olursa beklenen hasar Güneydoğu'da 11 ilin toplamından fazla olur." ifadelerini kullandı.

Haber 03-06-23 18:38

Karabük'te deprem ve kentsel dönüşüm sempozyumda ele alındı

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alper İlki, "Önce en riskli, can kayıplarına neden olması yüksek olan binaları tespit edip müdahaleleri ve kaynaklarımızı buralara yönlendirmemiz lazım. Burada kentsel dönüşümün önemi ortaya çıktı." dedi.

Yurthaber 01-06-23 07:47

Çadırlar arasında görülen yılan paniğe neden oldu

Deprem bölgesi Adıyaman’da, çadırlar arasında görülen yılan paniğe neden oldu.

Yurthaber 25-05-23 11:48

Şanlıurfa'daki deprem konutlarının teslimine kasımda başlanacak

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerin yıkıma neden olduğu Şanlıurfa'da, şu an itibarıyla 3 bin 205'i kent merkezinde olmak üzere 6 bin konutun inşaatına başlandığını belirterek, ilk teslimatı kasımda yapmayı hedeflediklerini söyledi.

Yurthaber 24-05-23 13:56

Son dakika | Adana'da 4.9 büyüklüğünde deprem! AFAD ve Vali Elban'dan peş peşe açıklamalar

Son dakika haberi: Adana'nın Saimbeyli ilçesinde 4.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem kent sakinlerinde kısa süreli tedirginliğe neden oldu. AFAD'dan ve Adana Valisi Süleyman Elban'dan depremle ilgili açıklamalar geldi. İlk depremden yaklaşık 1 saat sonra yine Saimbeyli merkez üslü bir deprem daha gerçekleşti.

Haber 21-05-23 15:55

Deprem felaketi sonrası görüntüsü tartışma yaratmıştı! Çatlak falez üzerindeki yapı için şaşırtan rapor

Antalya'da çatlak, yarılmış, altı mağara olan, falez üzerinde bulunan yapı deprem felaketi sonrası görüntüsüyle tartışmalara neden oldu. Mülk sahibi, yapının incelenmesi için özel bir şirkete başvurdu. Şirket başvuru üzerine mülkte incelemelerde bulunup, bir rapor hazırladı. İnceleme sonucu yapı için 'Kontrollü hasar performans düzeyini sağladığı ve yapıda güçlendirme gerekmediği' raporu verildi. İşte detaylar...

Haber 15-05-23 11:45

Malatya'nın Akçadağ ilçesinde deprem konutlarının inşası devam ediyor

"Asrın felaketi" diye isimlendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerin büyük yıkıma neden olduğu Malatya'nın Akçadağ ilçesinde deprem konutlarının inşası sürüyor.

Yurthaber 27-04-23 07:48

Malatya’da deprem konutları yükseliyor

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’taki depremlerin büyük yıkıma neden olduğu Malatya’da, 9 bin 664 kalıcı konutun yapım süreci başladı.

Yurthaber 25-04-23 08:42

Adana'da heyelana neden olan kaya parçaları kontrollü düşürülüyor

Adana'nın Saimbeyli ilçesinde, deprem ve yağışlarda heyelana neden olan yamaçtaki kaya parçalarının kontrollü düşürülmesi için çalışma başlatıldı.

Yurthaber 19-04-23 14:12

TIME'ın en etkili 100 kişi listesindeydi! Haluk Levent Ödülü reddediyorum diyerek açıkladı

TIME'ın "en etkili 100 kişi" listesinde yer alan Haluk Levent, ödülü reddettiğini sosyal medyadan açıkladı. Deprem bölgesinde yaptıklarıyla gündem olan Haluk Levent "Amerika’ya gitmeme kararı aldım" diyerek ödülü neden istemediğini açıkladı.

Magazin 14-04-23 07:11

Bakan Kurum'a itiraf gibi sözler! O anlar canlı yayına damgasını vurdu: Mehmet Akif Ersoy'un 'TOKİ' sözleri gündem oldu

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un konuk olduğu canlı yayına gazeteci Mehmet Akif Ersoy'un sözleri damgasını vurdu. Deprem sonrası ve öncesi yürütülen çalışmalara değinilirken konu TOKİ'ye gelince Ersoy daha önce sarf ettiği sözler dolayısıyla pişmanlığını dile getirdi. Ersoy ayrıca TOKİ'ye gelen eleştirilerin neden haksız olduğunun ortaya çıktığını savundu.

Haber 11-04-23 08:51

'Harita üzerinde izlediğiniz zaman...' 5 gün boyunca orayı yerinde inceledi: Bu bir işarettir! 'Ufak ufak...' deyip duyurdu

Deprem felaketinin ardından deprem bölgesindeki fayların büyük bir deprem üretme potansiyelinin olup olmadığı merak ediliyor. Uzmanların konuyla ilgili araştırmaları sürüyor. Son olarak Prof. Dr. Süleyman Pampal, Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde yıkıma neden olan Çardak ile Savrun faylarının birleştiği bölgelerde 5 gün boyunca yaptığı incelemeyle ilgili, "Savrun fayı çevresinde çok büyük deprem yaratma potansiyeli olduğunu söylemek şu anda mümkün değil" dedi.

Haber 05-04-23 11:29

Rusya’da 6.9 büyüklüğünde deprem! Büyük panik... Kendilerini sokağa attılar

Rusya’nın Kamçatka bölgesinde TSİ 06.06'da 6.9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem, Kamçatka yarımadasında büyük paniğe neden olurken bölge sakinleri kendilerini sokağa attı. İlk incelemelerde hiçbir binanın yıkılmadığı ancak çok sayıda yapılan derin çatlaklar olduğu tespit edildi.

Haber 03-04-23 11:15

İstanbul'da beklenen deprem öncesi '30 metre' detayı! Naci Görür'ün ardından ünlü profesör o ilçeleri tek tek saydı....

Deprem tahminleriyle ön plana çıkan Prof. Dr. Naci Görür'ün ardından bir uzman isimden daha İstanbul için ciddi uyarı geldi. 6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve Adıyaman, Hatay, Gaziantep, Malatya gibi illerimizde büyük yıkıma neden olan depremin ardından Marmara'daki panik de sürüyor. Prof. Dr. Süleyman Dalğıç, İstanbul'daki o bölgeleri işaret etti.

Haber 28-03-23 16:08

Deprem sonrası Kızılay'ın Ahbap'a çadır satması gündem olmuştu! Kınık neden istifa etmedi? Meclis'te bu sözlerle açıkladı

6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli 11 ilde meydana gelen depremlerin ardından Kızılay'ın Ahbap Derneğine çadır satması kamuoyunda günlerce tartışılmıştı. Kızılay Başkanı Kerem Kınık konuyla ilgili TBMM Deprem Araştırma Komisyonu'nda açıklamalarda bulundu. Vatandaşa yönelik herhangi bir satışın yapılmadığını belirten Kınık, "Çadır satışından benim de Ahbap Başkanı'nın da haberi yoktu. Bana sorsalar Ahbap'a göndermeyin derdim." ifadelerini kullandı. Kınık, neden istifa etmediğini de açıkladı.

Haber 27-03-23 16:17

Depremde 36 kişiye mezar olmuştu! Apartmandakiler şikayetçi oldu: Kahreden gerçek ortaya çıktı

11 ilde yıkıma neden olan büyük depremde Kahramanmaraş'ta bulunan Ezgi Apartmanı'ndan 36 kişi hayatını kaybetti. Deprem sonrasında apartman sakinleri zemin katta bulunan pastane dükkanından şikayetçi oldu. Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı başlatılan soruşturmada zemin kattaki dükkanda kolonların kesildiği tespit edildi.

Haber 26-03-23 17:38

Sosyal medya bu sorunun cevabı merak ediyordu! Prof. Dr. Celal Şengör neden sürekli papyon takıyor? Cevabı çok romantik...

Türk yer bilimci Prof. Dr. Celal Şengör, katıldığı televizyon programlarındaki sempatik tavırları ve bilgi birikimi sayesinde kısa sürede pek çok kişinin gönlünü kazanmayı başardı. Özellikle Türkiye’nin bir deprem ülkesi olduğunu savunarak yaptığı uyarılarla hafızalara kazınan Şengör, bu kez romantik bir konuyla gündeme geldi ve sürekli papyon takmasının nedenini açıkladı.

Trend 25-03-23 11:12

New York Times Hatay depreminin ardından acı tabloyu böyle gösterdi! “Antakya’da neler kaybedildi?”

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat tarihinde 9 saat arayla yaşanan 7.7 ve 7.6 büyüklüklerindeki deprem 11 ilde büyük yıkımlara neden olmuştu. Tüm dünyanın gözünü kulağını çevirdiği depremlerin üzerinden 1 ayı aşkın süre geçmesine rağmen New York Times Hatay’daki depremin sonrasındaki acı tabloyu manşetine taşıdı. New York Times, depremde yıkılan binaların dron görüntüleri ile Google Haritalar'daki eski görüntüleri bir araya getirdi.

Trend 24-03-23 11:44

Malatya'da depremde 5 katlı binanın yıkılma anı cep telefonu kamerasında

"Asrın felaketi" olarak nitelenen 6 Şubat'taki Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi merkezli 7,7 ve Elbistan ilçesi merkezli 7,6 büyüklüğündeki depremlerin büyük hasara neden olduğu Malatya'da, deprem anına ilişkin yeni görüntülere ulaşıldı.

Yurthaber 22-03-23 15:41

Bakan Ersoy deprem gecesini anlattı: Askeri çekmememiz için operasyon yaptılar

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 6 Şubat'ta meydana gelen ve 11 ilde yıkıma neden olan büyük depremin meydana geldiği geceye dair dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Askerin, kurtarma operasyonlarına geç katıldığı eleştirilerine yanıt veren Ersoy, ilk gece sınır ötesinden roketli saldırı düzenlendiğini belirterek, "Askeri çekmememiz için bunu yaptıklarını düşünüyorum. Zordaysanız her türlü hainlik oluyor. Buna hazırlıklı olmak lazım." ifadelerini kullandı.

Haber 21-03-23 20:35

Uzmanı uyardı: Ayakta başlayan enboli riskine dikkat! Ölümcül sonuçlara neden olabilir

Deprem bölgesinde yaşanan çok çeşitli sağlık sorunları nedeniyle uzmanlar ciddi durumlara karşı uyarılarda bulunuyor. Bacakta ortaya çıkan küçük belirtiler enbolinin ciddi belirtisi olarak görülebiliyor. Prof. Dr. Nuri Tutar, müdahale edilmeyen pıhtıların ölümcül olabileceğini belirtiyor.

Haber 18-03-23 10:10

Hatay'da deprem sonra bir istifa daha! Vali Doğan'ın ardından İl Sağlık Müdürü Mustafa Hambolat da milletvekili aday adayı oluyor

Kahramanmaraş merkezli depremlerin en çok yıkıma neden olduğu Hatay'dan Vali Rahmi Doğan'ın ardından bir istifa haberi daha geldi. İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Hambolat da görevi bırakma kararı aldı. Hambolat'ın da Doğan gibi milletvekili aday adayı olabilmek için bu kararı aldığı iddia edildi.

Haber 16-03-23 15:39

Prof. Dr. Orhan Şen'den deprem bölgesi için yağış uyarısı! Tarih verip açıkladı: '90 yılda bir görülüyor'

Şanlıurfa ve Adıyaman'da dün etkili olan yağış sele neden oldu. Sel felaketinde 15 kişi hayatını kaybetti. Meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, yeni uyarılarda bulundu. Hafta sonuna dikkat çeken Prof. Dr. Şen, "Sadece Şanlıurfa'da değil Adıyaman, Diyarbakır'ın bir kısmı ve Malatya. Bu civarlarda tekrar kuvvetli yağış gözüküyor ama bakacağız" dedi.

Haber 16-03-23 09:55

Marmara depreminin şiddetinin 9 olacağını söyledi mi? Prof. Dr. Naci Görür'den dikkat çeken paylaşım: Anlaşılan bu kadar uğraşmamıza rağmen...

Kahramanmaraş merkezli, 11 ilde yıkıma neden olan iki büyük deprem sonrası gözler İstanbul ve civarında yaşanabilecek olası depreme çevrildi. Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, konuya ilişkin sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşımda bulundu. Görür, paylaşımında, "İstanbul'da 7 mertebesinde bir deprem olursa Marmara kıyılarında birçok yerde depremin şiddeti 9 olur. Eğer kıyıdan uzaklaşır ve lstranca'lara giderseniz şiddet 5 veya 6'ya düşer." ifadelerini kullandı.

Haber 15-03-23 19:53