Havuç Haberleri

Hormonları dengeleyip fazla östrojeni vücuttan atıyor! Bel bölgesinde yağlanma, kilo vermede zorluk ve kronik yorgunluğa son veriyor

Sağlıklı beslenme, vücudumuzun ihtiyaç duyduğu besinleri almasını ve dengeli bir şekilde çalışmasını sağlarken bazı yiyecekler özellikle belirli sağlık sorunlarıyla başa çıkmak için birebir faydalar sağlayabilir. Çiğ havuç salatası hormon dengesini sağlayıp fazla östrojenin vücuttan atılmasına destek olabilir. Bu sayede saç dökülmesi, baş ağrısı, depresyon, kısırlık, düşük libido ve kilo problemlerine birebir fayda sağlar.

Kadin 23-02-2024 15:59

Bu içecek kış aylarının vazgeçilmezi oldu! Antibiyotiğe hayır, gripsavara evet İçinde yok yok

Kış aylarında taze meyvelerin bir araya geldiği ve halk arasında ‘gripsavar’ olarak adlandırılan atom içeceği kış aylarının vazgeçilmezi oldu.

Haber 17-02-2024 10:58

Son günlerde şikayetleri artan ishale karşı çok etkili tarif! 1900'lerde yüz binlerce bebeğin hayatını kurtardı

Pek çok kişinin korkulu rüyalarından biri olan ishal günlük hayatınızı olumsuz etkiliyor ve vücudunuzun dengesini bozuyor. 1900'lü yılların başında on binlerce bebeğin hayatını kurtaran Ersnt Moro, bebeklere kendi tarifine göre pişirilmiş havuç çorbası vermeyi önerdi. Moro çorbası olarak bilinen bu tarif ishal sorununu bıçak gibi kesiyor.

Haber 19-01-2024 17:32

Havuç adet söktürür mü, adet kanamasını çoğaltır mı? Havuç adet söktürücü olarak kullanılır mı, adet dönemi semptomlarını hafifletir mi?

Havuç köklü sebzeler arasında popüler olan ve sağlık açısından birçok faydası bulunan besleyici bir sebzedir. Hem lezzetli hem de çok yönlü olmasıyla tanınan havuç aynı zamanda kadın sağlığıyla ilgili bazı ilginç etkilere sahip olabilir. Adet söktürücü özellikleriyle dikkat çeken havuç bazı insanlar için adet dönemiyle ilgili sorunları hafifletebilir veya düzenleyebilir. Peki, havuç adet döneminde regl söktürücü olarak kullanılır mı?

Haber 15-06-2023 10:17

Diğer Haber Etiketleri

Bilim insanı Çiftçi Matador Model sınav amerikan salatası tarifi browni tarifi cips tarifi çorba tarifi havuç çorbası tarifi havuç salatası tarifi ahududu anne sütü aspirin ayran bal bezelye biberiye buğday domates elma fesleğen Hindistan cevizi hint yağı ıspanak jojoba yağı karpuz kimyon kuruyemiş lahana limon meyan kökü muz nar pancar patates portakal salatalık sarımsak soğan tahin zencefil turp yaban mersini zeytin yoğurt zerdeçal yulaf zeytinyağı saç dökülmesi göbek yağı tatlı şeker Avokado bebek yosun buzdolabı Sebze Güneş yanığı Cinsel sorunlar kereviz kuru üzüm meyve su hastalık kek nemlendirici cilt lekesi hindi çin seddi testosteron libido Güneş Gisele Bündchen Furkan Kızılay survivor Bulgaristan Romanya Ankara Erzurum Hatay Konya Beypazarı Kırıkhan Meram botoks mantar Cinsel isteksizlik hamilelik cilt bakımı Cinsellik kahve diş macunu Adriana Lima biber rekolte güneş kremi sivilce yanık Acı biber masaj peeling greyfurt sebze çorbası tarifi maske Bağışıklık Sistemi düşük tansiyon erken boşalma grip hipotansiyon hormonal bozukluk ishal kabızlık kanser östrojen stres Azerbaycan Brezilya Gürcistan deniz suyu deniz tuzu cilt cinsel cinsel sağlık bağışıklığı güçlendirici besinler bağışıklık sistemini güçlendiren bağışıklık sistemini güçlendirme bakım çay ağacı yağı güneş yanığa ne iyi gelir güneş yanığına ne iyi gelir güzellik hormon testi anne anne sütü nasıl artar elma sirkesi düşük tansiyona ne iyi gelir mon moro saç siyah siğil siğil nasıl geçer siğile çözüm salgın kadın kuru tuzlu ayran tansiyon meyve ve sebze meyve ve sebzeler tüyo hücreler siğile ne iyi gelir siğil nasıl geçer evde ayaklar havuç vitamin

Havuç

Havuç Hakkındaki Haberler Mynet'te. Havuç Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Tanesi 7, kilosu 50 TL! Havuç cep yakıyor: 'Buzhane de tükenme noktasına geldi'

İstanbul'da hal fiyatı 30 TL olan havucun fiyatı market ve pazarlarda 50 TL'ye satılıyor. Havuç fiyatlarının bu kadar artmasında piyasadaki buzhane havuçlarının azalması neden olarak gösterildi. Tanesi 7 liraya denk gelen havuç için vatandaşın kimi ihtiyacı kadar havuç aldığını söylerken, kimi de alamadığını ifade etti. İstanbul Halciler Derneği Başkanı Numan Dayan, yeni ürünlerin piyasaya girmesiyle havuç fiyatlarının hızla düşeceğini söyledi.

Finans 01-06-2023 11:11

Dünyanın en güzel kadınlarının güzellik sırları! Gençlik iksiri etkisi yaratıyor

Güzellikleriyle tüm dünyada popüler olan Brezilyalı kadınların ciltlerinde ve saçlarında uyguladıkları bakımlar oldukça merak ediliyor. Kusursuz fiziklerinin ve pürüzsüz ciltlerinin sırrını öğrenmek isteyenler Brezilyalı modellerin röportajlarını takip ediyor. İşte Brezilyalı kadınların basit ama etkili güzellik sırları...

Kadin 29-05-2023 11:17

Yaşlılık etkilerini silip atacak! Brezilyalı kadınların 8 güzellik sırrı ile yıllara meydan okuyun

Saçlarımız ve cildimiz sürekli olarak değişim yaşıyorlar. Dışarıdan gelen zararlı etkenlerden kolayca etkilenen cildimiz çeşitli cilt sorunları yaşamamıza neden olabiliyor. Zaman geçtikçe artan yaşlılık etkilerini azaltmak için doğal çözümler aranıyor. Dünyanın en güzel kadınları arasında yer alan Brezilya kadınların güzellik sırları doğal botoks etkisi yaratıyor ve güzelliğinize güzellik katıyor.

Kadin 24-01-2023 21:15

Çöpe gitmesin! Meyve ve sebzeleri aylarca taze tutmak için...

Meyve ve sebze tüketiminin sağlık için ne kadar önemli olduğu her fırsatta belirtiliyor. Giderek artış gösteren meyve ve sebze fiyatları cep yakıyor. Birçok kişi aldıkları gıdaları daha uzun süre taze tutmanın yolunu arıyor. Meyve ve sebzeleri uzun süre taze tutabilmek için aşağıdaki tüyoları deneyebilirsiniz.

Yemek 02-01-2023 12:24

Cinsel gücünüzü iki katına çıkaracak! Testosteron seviyelerini uçurur

Cinsel sağlık konusunda bilinmeyen birçok bilgi bulunuyor. Zamanla cinsel güçte azalmalar meydana gelebiliyor. Özellikle erkeklerde yaşanan bu durum psikolojik olarak da sorunlar yaşanmasına neden oluyor. Erkekler için cinsel sağlığı ve gücü artıracak doğal gıdalar bulunuyor. Yaşam tarzınızı değiştirmek ve doğru besinleri tüketmek cinsel gücünüzü iki katına çıkarabilir.

Haber 30-11-2022 07:23

Seks sürenizi uzatacak! Aldığınız zevki doruklara çıkartan besinler

Cinsel hayat üzerinde beslenmenin ne kadar büyük önem taşıdığı biliniyor. Hem erkek hem de kadınlar zamanla cinsel sorunlar yaşayabiliyor. En yaygın görülen cinsel sorunlardan olan erken boşalmayı önlemek ve cinsellikten aldığınız zevki artırmak için günlük yediğiniz yiyecekleri değiştirebilirsiniz. İşte cinsellik için faydalı olan o etkili besinler...

Haber 14-11-2022 10:21

Anne karnında bile o yiyeceğin tadını beğenmediler! Fetüslerin yüzünü ekşittiği görüntüler gündem oldu

Bebeklerin anne karnında tat ve kokuya tepki verdiğine dair ilk doğrudan kanıt elde edildi. Hakemli bilimsel dergi Psychological Science'ta dün yayımlanan araştırmada, anne karnındaki bebeklerin yiyeceklere verdikleri ilginç tepkiler ortaya çıktı. Annenin havuç yediğinde fetüs yüz ifadesinin gülümsediği, lahana yediğinde ise yüzünü ekşittiği ortaya çıktı.

Trend 23-09-2022 16:28

Yazın çok sık yaşanıyor! Düşük tansiyon için çözüm önerileri

Tansiyon hastalıkları toplumda sıklıkla görülen rahatsızlıklar arasında bulunuyor. Yüksek tansiyon gibi düşük tansiyon da oldukça rahatsız edici sonuçlara yol açabiliyor. Birçok insan düşük tansiyon nasıl düzeltilir diye aramalarda bulunuyor. Düşük tansiyonun etkilerini azaltmak için evde doğal çözümler aranıyor. İşte düşük tansiyonun etkilerini azaltacak o yöntemler…

Haber 02-09-2022 12:50

Siğil nasıl geçer diye düşünmeyin! Siğilleri geçirmenin çözümü basit

Siğil herkeste görülebilen cilt rahatsızlıklarındandır. Oldukça sık görülen siğiller geçmesi için çeşitli yöntemler aranmaktadır. Basit siğiller zamanla kendi kendine de iyileşme gösterebilir. Siğilleri daha hızlı geçirmek isteyenler doktora gitmelidir. Doğal çözümler de siğiller üzerinde etkili sonuçlar vermektedir.

Haber 01-09-2022 14:08

Vücudunuzun saat gibi çalışmasını sağlıyor

Sağlığınızın sorumluluğunu üstlenmenin en kolay yolu, bu tür yiyecekleri sık sık yemeyi hatırlamaktır. Vücudunuzun saat gibi sorunsuz çalışmasını istiyorsanız iyi bakmanız gerekiyor. İyi bakmak da öncelikli olarak beslenme tarzınızla ilgili oluyor. Kilo aldırmayan sağlığınıza sağlık katan besinler ile hastalıklardan uzak durabilir, ömrünüze ömür katabilirsiniz.

Haber 01-09-2022 07:04

Tam mevsiminde yiyin! Bağışıklık sistemine yardımcı gıdalar

Vücudumuzun sağlığını koruyan ve hastalıklara yakalanmamızı engelleyen bağışıklık sistemi zaman zaman düşebilmektedir. Düşen bağışıklık sistemi hastalıklara yakalanma riskimizin artmasına neden olmaktadır. Bağışıklık sistemine yardımcı olacak besinleri tüketerek bağışık sisteminin düşmesini engelleyebilirsiniz.

Haber 26-08-2022 11:58

Buzdolabında bekleyen doğal güneş yanığı ilaçları

Sıcak hava dalgası başta Avrupa olmak üzere dünyanın birçok noktasında etkisini tüm gücüyle sürdürüyor. Ülkemizde bazı bölgelerde 40 dereceleri aşmış olan hava sıcakları sağlığımızı ciddi şekilde etkiliyor. Güneş ışınlarının zararlı etkilerinden korunmak için dışarı çıkarken mutlaka güneş koruyucu krem sürün. Güneş kremi sürmeyi unuttuğunuz zamanlarda da endişelenmeyin. Çünkü cildinizi yatıştırmaya yarayan doğal güneş yanığı ilaçlarından bazılarını buzdolabında bulabilirsiniz.

Haber 20-08-2022 14:01

Sütüm az geliyor diye üzülmeyin! Anne sütünü arttıracak besinler

Anne sütü bebeğin sağlığı için çok büyük önem taşımaktadır. Ancak gelen anne sütü miktarları kişiye göre değişiklik göstermektedir. Uzmanlar anne sütünü arttırmak için çeşitli gıdalar yenilmesini öneriyorlar. Anne sütü nasıl artar diye düşünüyorsanız bu gıdalar ile anne sütünü arttırabilirsiniz.

Kadin 16-08-2022 16:26

Eczacı öneriyor “Güneş yanıkları için her evde bulunan 5 doğal ilaç” Güneş yanığına ne iyi gelir?

Güneş her ne kadar D vitamini almamız için gerekli olsa da zararlı güneş ışınları sağlığımızı tehlikeye atmaktadır. Güneşten korunmamak ciltte yanıklara neden olmaktadır. Eczacı Parvinder Sagoo, güneş yanıkları için her evde bulunan 5 doğal ilacı açıkladı.

Haber 11-08-2022 17:28

Cinsel hayatı coşturur, çocuk sahibi olmayı kolaylaştırır! Sofranızdan eksik etmeyin

Vitamin ve mineral kaynağı havuç, sağlığa olan faydalarıyla vazgeçilmezlerden biri olarak ön plana çıkıyor. Antioksidan kaynağı olan havuç, göz sağlığını korur, katarakta karşı korur, gece körlüğü riskinin oluşmasını en aza indirger. Havuç, lif açısından önemli bir besindir. Kolesterolü düşürür ve kalp sağlığını korur. Cinsel hayata da çok faydası olan havuç, içeriğindekiler sayesinde çocuk sahibi olmayı da kolaylaştırabilir. İşte havuç ve havucun faydaları...

Haber 30-07-2022 07:04

Havuçlu tarçınlı kek nasıl yapılır? Havuçlu tarçınlı kek malzemeleri neler?

Çay saatlerinde afiyetle tüketebileceğiniz veya misafirlerinize gönül rahatlığıyla servis edebileceğiniz bir tarif arıyorsanız doğru yerdesiniz. Havuçlu tarçınlı kek tam size göre olabilir. Peki havuçlu tarçınlı kek nasıl yapılır? Havuçlu tarçınlı kek malzemeleri neler? İşte merak edilenler...

Yemek 12-07-2022 23:31

Bağışıklığı çelik gibi yapar, kolesterolü düşürür, göbek yağlarını cayır cayır yakar! Etkisini hissedeceksiniz! Havucun faydaları...

Havuç, turuncu rengiyle göz dolduran lezzetiyle damakları şenlendiren besinlerin başında yer alır. Vitamin ve mineral açısından çok zengin olan havucun faydaları saymakla bitmez. Her gün en az iki havuç tüketmek cildinizi güzelleştirir, dişlerinizi çürükten korur, bağışıklığınızı çelik gibi güçlendirir ve en önemlisi meme ve kolon kanserine karşı korur.

Haber 09-07-2022 07:17

Kanseri tedavi ediyor, faydaları saymakla bitmiyor! İşte mucize iksirin tarifi...

İçerdiği meyve ve sebzelerden dolayı oldukça yararlı olan ABC içeceği, mucize iksir olarak adlandırılıyor. Akciğer kanserini tedavi etmek için kullanılan bu içeceğin insan vücuduna saymakla bitmeyen yararı bulunuyor.

Haber 29-06-2022 18:40

Soyulmadan, yanmadan bronzlaşmak mümkün! Güneşlenirken dikkat edin

Yaz aylarında bronzlaşmak isterken yanıyor ve cildinizin soyulmasına mı yol açıyorsunuz? Bronzlaşırken bazı noktalara dikkat etmek yanmadan istediğiniz renge ulaşmanızı sağlayabilir. Hem sağlığınız hem görünümünüz için aşağıda yer alan püf noktaları uygulamanız gerekiyor.

Kadin 22-06-2022 15:41

Bilinenin aksine bunları mutlaka pişirmelisiniz: Pişirdiğinizde daha da sağlıklı olan besinler

Havalar ısındı yaz geldi... Yaz demek karpuz, kavun, peynir ve salata mevsimi demek. Besinler çiğ tüketildiğinde daha sağlıklı olduğuna dair genel bir kanı olsa da bazı besinler pişirildiğinde içindeki vitamini ortaya çıkıyor. Yeni yayımlanan bir makale de uzmanlar tüm yiyecekler çiğ yenildiğinde daha besleyici değildir diyor.

Yemek 22-06-2022 09:38

Sebze ve meyveleriniz çabuk mu bozuluyor? Nedeni yanlış saklamanız olabilir

Uzmanlar sağlığınız sebze ve meyve kullanmanızı sıklıkla belirtiyorlar. Sebze ve meyveler çok sağlıklı olsa da fiyatları her geçen gün artış gösteriyor. Artan sebze ve meyve fiyatları nedeniyle alınan gıdaların daha uzun süre bozulmadan muhafaza edilmesi gerekiyor. Eğer sebze ve meyveleri yanlış saklıyorsanız çabuk bozulmalarına neden olabilirsiniz.

Yemek 18-05-2022 12:47

Masanızdan eksik olmayacak! Amerikan salatası tarifi

Amerikan salatası çocukluğumuzu hatırlatan eşsiz tatlar arasında yer alıyor. Her türlü et ve tavuğun yanına yakışan Amerikan salatasını mutlaka denemeniz gerekiyor. Hem sizin hem de sevdiklerinizin en sevdiği lezzet olacak bu salata tarifi vazgeçilmezleriniz arasında bulunacak.

Yemek 17-05-2022 10:36

Bu maske her türlü cilt problemini bitiriyor! Cilt lekelerinizden tamamen kurtulacaksınız

Problemsiz sağlıklı bir cilt herkesin hayali. Sağlıklı cilde kavuşmak için çeşitli bakım ürünlerini alınıyor. Bu bakım ürünlerinin çoğu cilt lekeleri üzerinde istenilen sonucu sağlayamıyor. Evde çok kolay bir şekilde yapacağınız maske tarifi ile istediğiniz pürüzsüz ve lekesiz cilde kavuşabilirsiniz.

Kadin 13-05-2022 17:41

Çocuğunuz gördüğü gibi yemeye başlayacak: Sebzeli makarna çorbası tarifi

Akşam yemeğine uygun lezzetli çorba bulmak oldukça zor olabiliyor. Çorbalar yemek gelmeden önce eşsiz tatlarıyla mideyi hazırlıyor. Kolayca yapacağınız çorbanın tadı saatlerce uğraşmışsınız gibi lezzetli olacak. Evdeki malzemeleri kullanarak yapacağınız çorbanın lezzetine inanamayacaksınız.

Yemek 10-05-2022 11:13

Türkiye'de üretilen havucun yarısından fazlası bu mahallede yetiştiriliyor

Ziraat Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı Burak Kırkgöz: - "Havuç üretimi Kaşınhanı için çok önemli bir ürün grubu. Yaklaşık 30 bin dekar alanda yılda 210 bin ton civarında havuç üretimi yapılıyor. Burada üretilen havuç yurt dışına da gönderiliyor"

Yurthaber 03-05-2022 11:18

Çay saatlerinin gözdesi: Havuçlu Browni! Havuçlu Browni nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Ramazan ayında oruçları açtıktan sonra çay keyfinin yanında tüketilecek hafif bir tarif arıyorsanız bu haber tam size göre. Hem ekonomik hem de yağsız olan havuçlu browni cebinizi ve sağlığınızı koruyacak. İşte havuçlu browni tarifi...

Yemek 14-04-2022 19:03

En doğalı varken güneş kremlerine dünyanın parasını vermeyin! İşte uygun fiyatlı güneş kremi etkili doğal yağlar

Havalar ısınıyor, adım adım yaz mevsimine doğru ilerliyoruz. Yaz aylarında cilt bakımına ekstra dikkat edilmesi gerekmektedir. Kavurucu sıcaklar cildin nem dengesini bozabiliyor. Deniz, kum ve güneş üçlüsü ilk düşünüldüğünde harika bir üçlü gibi gelse de cilde dikkat edilmediğinde bu üçlü düşmanınız olabilir. Marka ürünlerin kimyasal güneş kremlerine dünyanın parasını vermektense, güneş kremiyle aynı işi gören doğal yağlarla cildinizi koruyabilirsiniz.

Haber 14-04-2022 07:46

Havuç ile cilt lekelerinden kolayca kurtulabileceğinizi biliyor muydunuz?

Cilt lekeleri her kesimden insanın ortak sorunları arasında bulunuyor. Özellikle kadınlar cilt lekelerini oldukça dert edebiliyorlar. Cilt lekelerine neden olan birçok etken bulunuyor. Bu faktörleri öğrenip havuç kürünü yaparak cilt lekelerinizden kurtulabilirsiniz.

Kadin 22-03-2022 11:26

Estetik için para harcamayın! Havuç maskesi ile cildinizde botoks etkisi yaratın!

Sıkça tükettiğiniz bazı sebze ve meyvelerin, sağlık için olduğu kadar cilt için de etkili olduğunu biliyor muydunuz? Havuç da onlardan biri. Üstelik yaşın ilerlemesiyle beraber cildin bazı bölgelerinde oluşan kırışıklıklardan kurtulmak için tek çıkış yolu gibi görünen botoksun yerine kullanılabiliyor. Kırışıklıklardan kurtulmak için havuç maskesi hem pratik hem doğal bir çözüm.

Kadin 28-02-2022 15:47

Furkan Kızılay kimdir? Nereli ve kaç yaşında? Gözüne ne oldu, sakatlandı mı? Survivor Furkan elendi mi?

Furkan Kızılay Survivor 2022 All Star'da yaşadığı talihsiz olay sonrası konseyden çıkan sonuçla yıkıldı. Survivor'da elenen yarışmacı dün akşam konseyde yapılan açıklama ile belli oldu. Peki Furkan Kızılay kimdir? Nereli ve kaç yaşında? Gözüne ne oldu, sakatlandı mı? Survivor Furkan elendi mi? Detaylar haberimizde...

Magazin 10-02-2022 09:32

Ankara'da çiftçiler, kara rağmen havuç hasadı yapıyor

Ankara'da çiftçiler, kara rağmen havuç hasadı yapıyor

Yurthaber 27-01-2022 17:02

Hataylı kadınlar bu dolma için tornacının yolunu tutuyor! Öğrenen şaşkına dönüyor

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü'nce (UNESCO) gastronomi alanında 'Yaratıcı Şehirler Ağı'na dahil edilen Hatay'ın yöresel lezzeti olan ‘keşir dolması’ olarak bilinen mor havuç dolması, lezzetinin yanı sıra, hazırlanma safhasıyla dikkat çekiyor. Sert yapısı ile bilinen mor havucun, içi pirinç ve çeşitli baharatlar doldurularak yapılan lezzet için havuçlar, torna ile oyuluyor.

Haber 06-01-2022 15:49

Artık cipsin de sağlıklısı var! Çocuklarınızın tiryakisi olacağı çıtır çıtır havuç cipsi tarifi

Çocuklarımız bol yağda kızarmış olan cipslerden uzak duramadığı için şikayetçi olsak da, aynı sorun biz yetişkinler için de geçerli! Maalesef o göz boyayan cips ambalajlarına büyük küçük demeden hepimiz kanıyoruz. Ama sağlıklı bir cips yapmak da mümkün desek? Üstelik havuç sayesinde! Evet, doğru duydunuz. İşte çıtır çıtır havuç cipsi tarifi...

Yemek 23-11-2021 08:10

Konyalı çiftçiler havuç veriminden memnun

Konya Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Murat Akbulut: - "Türkiye genelinde havucun yaklaşık yüzde 60'ı Konya'da üretiliyor. Geçen sene ülke genelinde 600 bin ton civarında havuç üretilmiş. Bunun 350 bin tonunu Konya bölgesinde üretmişiz" - "Havuç umut verici, bereketli bir sezon gibi görünüyor" - Çiftçi Ali Arıcı: - "Bu yıl dönümden 20-25 ton alıyoruz, bu iyi bir verim. Kilosu 2 liradan gidiyor, fiyatlar iyi. İhracatta, Romanya, Bulgaristan, Gürcistan, Azerbaycan var"

Yurthaber 03-11-2021 11:14

Her hali güzel! İster tuzlu ister tatlı şekilde tüketebileceğiniz havuçla yapılan muhteşem tarifler

Havuç herkesin dolabında olan malzemelerin başında geliyor. Hem meze tariflerinde hem de tuzlu ve tatlı tariflerde kullanılabilen havuç, içerdiği vitamin ve mineraller sayesinde oldukça faydalı bir besin. Girdiği her tarifi daha da lezzetli hale getiren havuç ile yapabileceğiniz birçok tarif var. İşte detaylar...

Yemek 04-10-2021 15:26

Sadece havuç çorbasıyla binlerce bebeğin hayatını kurtaran doktor: Ernst Moro

Tıp tarihi asırlar boyunca büyük gelişim ve dönüşüm içine girdi. Özellikle teknolojinin gelişmesiyle birlikte ölümcül olduğu düşünülen pek çok hastalığın tedavisi bulundu. Sizler için çocuk sağlığı ve gelişimi üzerine çalışmalar yapan Ernst Moro’nun mucizevi buluşundan söz edeceğiz.

Kadin 14-09-2021 16:37

Yaşlanmayı önleyen yiyecekler! Anti-aging beslenme ile yaşlanmayı erteleyin

Yaşlanmak, hayatın olağan akışı içerisinde oldukça normal ve zorunlu bir durumdur. Peki gerçekten yaşlanmayı geciktirmek mümkün müdür? Bu soru aslında tarih boyunca pek çok efsanenin konusu olmuştur. Günümüzün modern teknolojisinde kozmetik sektörü yaşlanma karşıtı çözümler üretse de bu durumun daha basit bir çaresi var. Bu çare için mutfağınıza gitmeniz yeterli olur.

Yemek 10-06-2021 15:27

Bugüne kadar doğru bildiğiniz ancak tamamen şehir efsanesi haline dönüşen 10 yanlış bilgi

Tarihsel süreç boyunca bilim insanları yaptıkları çalışmalarla pek çok sorunun cevabını aradı. Ancak elde edilen bilgiler kimi zaman kulaktan kulağa yayılarak adeta birer şehir efsanesine dönüştü.

Trend 30-04-2021 09:39

Amik Ovası'nın bereketli topraklarında siyah havuç için hasat zamanı

Hatay'da bu yıl 7 bin dekarda ekilen siyah havuçtan 22 bin ton rekolte bekleniyor - İl Tarım ve Orman Müdürü Ergün Çolakoğlu: - "Siyah havuç, yurt içinde tüketildiği gibi katma değerli ürüne dönüştürüldükten sonra yurt dışına da gönderiliyor"

Yurthaber 18-04-2021 11:12

Havuç: Faydaları nelerdir?

Havucun, kış sebzeleri arasında önemli bir yeri vardır.

Haber 24-06-2020 10:43

Sınav stresini yenmek için havuç suyu

Üniversite seçme sınavları için geri sayım başlarken, öğrencilerin sınav stresini yenmeleri için beslenmelerine dikkat etmeleri gerektiği ve özellikle sınav sabahı öncesi yapılan kahvaltıda sakinleştirici özelliğinden dolayı havuç suyu içmeleri önerildi.

Haber 02-06-2006 11:01

Havucun faydaları nelerdir?

Maydonozgiller (Apiaceae) familyasından, iki yıllık otsu bitki ve bitkinin sebze olarak değerlendirilen kökleri. Anayurdunun Afganistan ve komşu ülkeler olduğu sanılıyor. İşte havucun faydaları...

Haber 15-08-2005 01:01

Havuç cinsel gücü artırıyor

Uzmanlar, havucun göz hastalıklarını iyileştirmenin yanı sıra cinsel gücü de artırdığını bildirdi. Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi (GOPÜ) Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hüseyin Koç, havucun adeta vitamin deposu olduğunu belirtti.

Haber 25-09-2002 12:55