Ilhak Haberleri

Son dakika: Birleşmiş Milletler Genel Kurulu duyurdu! 143 ülkenin oyuyla kabul edildi... Rusya'ya bir şok daha

Son dakika gelen habere göre Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, Rusya'nın Ukrayna bölgelerini yasa dışı ilhakını kınayan kararı 143 ülkenin oyuyla kabul etti. Konuyla ilgili Ukrayna lideri Zelenskiy, sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. Zelenskiy, "143 devletin tümüne teşekkür ederiz. Dünya söz sahibi oldu. Rusya'nın ilhak girişimi değersizdir" ifadelerini kullandı. Öte yandan Zelenskiy'nin paylaştığı tabloda, Rusya'nın ilhakını kınayan karara Türkiye'nin de evet oyu verdiği görüldü.

Haber 12-10-2022 23:51

Son dakika | Putin dünyayı şoke etmişti; Rusya'dan kritik adım geldi: Parlamentodan ilhaka onay!

Son dakika haberi: Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Rusya-Ukrayna savaşında dönüm noktası niteliğindeki ilhak açıklamasının ardından Rusya parlamentosu da 4 bölgenin ilhakını onayladı.

Haber 04-10-2022 10:47

Rusya'nın ilhakı sonrası akıllarda o soru! Kremlin tüm dünyaya duyurdu: İşte Putin'in 'sınır' planı

Rusya'nın tüm dünyada şok etkisi bırakan bir şekilde Ukrayna'nın doğusundaki bölgeleri ilhak ettiğini açıkladı. Ülkede coşkulu törenlerle de kutlanan ilhak açıklamasının ardından dünya bir kez daha Rusya'ya sırtını döndü. Donetsk, Luhansk, Herson ve Zaporijya'nın resmen ilhak edilmesiyle akıllara gelen kritik soru Kremlin'in açıklamasıyla yanıt buldu. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, sınırların belirlenmesine ilişkin planlarını dünyaya duyurdu.

Haber 03-10-2022 16:28

Son dakika: Avrupa Birliği ülkelerinin liderlerinden ortak açıklama! Rusya'nın ilhakını tanımayacaklar...

Son dakika haberine göre Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 4 bölgenin ilhakına yönelik yaptığı açıklamada Ukrayna ve Batı'ya dikkat çeken mesajlar vermiş, "Ne Ukrayna ne batı bizim birliğimizi ortak geleceğimizi elimizden alamaz” ifadelerini kullanmıştı. Bir hamle de Avrupa Birliği'nden (AB) geldi. Avrupa Birliği ülkelerinin liderleri ortak açıklama yaparak Rusya'nın Ukrayna'nın doğusundaki bölgeleri ilhakının yasa dışı olduğunu ve ilhakı asla tanımayacaklarını bildirdi.

Haber 30-09-2022 16:00

Ilhak

İlhak Hakkındaki Haberler Mynet'te. İlhak Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.