K Vitamini Eksikliği Haberleri

K vitamini nelerde var? K vitamini hangi besinlerde bulunur, K vitaminin eksikliği belirtileri nedir?

K vitamini bağırsaklar tarafından emilimi kolay olan bir vitamindir. Bağırsaklardaki yararlı bakteriler tarafından sentezlenen ve besinler K vitamininden zengin olduğu için eksikliği nadir olarak görülür. Yağda eriyen K vitamininin başlıca görevi kan akışkanlığının kontrolünü sağlamaktır. Kanın pıhtılaşmasında K vitamini önemli roller üstlenir. Peki K vitamini nelerde var, hangi besinler K vitamini açısından zengindir?

Haber 04-11-2022 17:06

Kanın normal akışı için K vitamini olmazsa olmaz! Lahanayı, ıspanağı mutfaktan eksik etmeyin

K vitamini, kanın pıhtılaşmasında, kemik metabolizmasında ve kandaki kalsiyum seviyelerinin düzenlenmesinde rol oynayan yağda çözünen bir vitamindir. Vücudun, kan pıhtılaşması ve kemik metabolizmasında önemli olan bir protein ve pıhtılaşma faktörü olan protrombin üretmek için K vitaminine ihtiyacı vardır. Gelin bu hayati vitamin hangi besinlerde bulunuyor, görelim.

Haber 02-03-2021 09:00

K vitamini nedir? K vitamini eksikliği hangi sorunlara yol açar?

Vücut sağlığının korunmasında K vitamini büyük rol oynar. Ana görevi pıhtılaşma sisteminde rol almak olan K vitamininin eksikliğinde ise pıhtılaşma sorunları görülür. Peki K vitamini nelerde var biliyor musunuz?

Haber 23-12-2020 16:21