Köfte Haberleri

İmamoğlu Erdoğan'ın bana köfte borcu var diyerek yıllar önceki o anısını ilk kez anlatmıştı... O dükkanın fotoğrafı ortaya çıktı

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) adayı olan mevcut İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la ilgili bir anısını anlatmıştı. Yıllar önce Erdoğan'ın lokantalarına gelerek köfte yediğini söyleyen İmamoğlu "Benim lokantamda köfte yedi parasını da almadım. Hayat boyu o borcu ödeyemeyecek" demişti. Kamuoyunda merak uyandıran köfteci dükkanının fotoğrafı ortaya çıktı.

Haber 14-03-2024 07:50

Nefis mirik köftesi tarifi! Sivas usulü mirik köfte nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte tadına doyum olmayan lezzet...

Mirik köfte, Sivas’ın en çok tüketilen lezzetlerinden biri. Bulgur, soğan, üzerine dökülen sarımsaklı yoğurt ve nane kokan yağın birleşmesiyle ortaya çıkan mirik köftesi ağızlarda muhteşem bir tat bırakıyor. Tadına doyum olmayan mirik Köftesi misafir sofralarının vazgeçilmez tariflerinden biri olacak. Peki, mirik köftesi nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Yemek 31-01-2024 16:02

Lezzet bombası: Falafel tarifi nasıl yapılır, malzemeleri neler? Nefis falafel tarifi

Ekonomik köfte olarak da bilinen falafel nohut ile yapılıyor. Falafel tarifi, doyurucu malzemeleri ve yanındaki sosu ile ağızlarda nefis bir tat bırakıyor. Evde falafel nasıl yapılır sorusu sıklıkla aratılıyor. Pratik falafel köfte tarifini denemek isteyenlere için falafel tarifi ve malzemeleri haberimizde.

Yemek 14-08-2023 23:59

Bugün ne pişirsem? 24 Nisan günün menüsü

'Bugün ne pişirsem?', 'Akşama ne pişirsem?' soruları haftanın ilk gününde sıklıkla aratılıyor. Akşam yemeğine lezzetli tarifler arayanlar günün menülerine bakıyor. 24 Nisan yemek menüsü hem doyurucu hem de lezzetli tarifler ile gönüllere taht kuruyor. İşte enfes 24 Nisan yemek menüsü...

Yemek 24-04-2023 10:17

Hayatı film olan ‘uçan köfteci’nin depremle yarım kalan hikayesi! Unutmayacağız ama alışmaya çalışacağız

Diyarbakır’da uzun süredir köftecilik yapan ve yıllardır paramotor ile uçan Abdulkadir Arslan, namı diğer ‘Uçan Köfteci’, filmi çekildikten sonra vizyona girmeden deprem gecesi ailesiyle birlikte enkaz altında kalarak hayatını kaybetti. Dayısı Arslan'ın yaşamayı seven bir insan olduğunu söyleyen Seyfettin Ballı, "Dayımın dükkanına gelip yemeğini yerken bir an çıkıp gelecekmiş gibi hissediyoruz. Bunu kabullenmek gerçekten çok zor. Hayat devam ediyor. Unutmayacağız ama alışmaya çalışacağız” dedi.

Haber 06-04-2023 11:01

Birçok kişi ölmeden tatmak isteyecek! Nesli tükenmişti, DNA'sı kullanılarak yapıldı... Proteini tam anlamıyla 5 bin yaşında

Soyu tükenmiş bir yünlü mamutun DNA'sı kullanılarak dev bir köfte yapıldı. Avustralyalı bir şirket tarafından yapılan köfte görenleri şaşkına çevirirken, şirket birçok kişinin ölmeden tatmak isteyeceği köfteyi gerçek et için daha sürdürülebilir bir alternatif olarak nitelendirdi. Şirketin kurucusu, "Bu köftenin proteini tam anlamıyla 5 bin yıllık. Onu çok uzun zamandır görmemiştik." ifadelerini kullandı.

Trend 03-04-2023 12:59

Kaşık kaşık içirecek doyurucu köfteli çorba tarifi! Köfteli çorba nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Ana yemekten önce hazırlayacağınız farklı bir çorba tarifi arıyorsanız doğru adrestesiniz. Hem pratik hem lezzetli misket köfteli çorba karnınızı da doyuracak. Peki köfteli çorba nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte kaşık kaşık içirecek doyurucu köfteli çorba tarifi!

Yemek 02-03-2023 12:00

Lezzet dolu sulu köfte tarifi! Sulu köfte nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Birçok farklı tarifleriyle sofralarda sıklıkla yer alan köfte yemeğini sevmeyen yoktur... Bugün nefis bir sulu köfte lezzetini derledik. İçeriğimizde yer alan patatesli yumuşacık köfte yemeğini pilav veya makarna ile servis edebilirsiniz. İşte lezzet dolu sulu köfte tarifi!

Yemek 24-02-2023 15:10

Nohuttan köfte olur mu demeyin: Enfes falafel tarifi! En ekonomik köfte

Klasik köfte tariflerinden sıkıldıysanız falafel tarifi tam size göre! Lübnan'ın enfes lezzetleri arasında falafel bol soğanlı ve sumaklı salatalarla mükemmel bir uyum sağlıyor. Evde falafel nasıl yapılır sorusu sıklıkla aratılıyor. Tarife sadık kaldığınızda tam kıvamında falafel köftelerinizi hazır edebilirsiniz.

Yemek 26-01-2023 17:24

Etin olmazsa olmaz yancısı fırında kaşarlı mantar tarifi! Fırında kaşarlı mantar nasıl yapılır?

Izgara etlerin, köftelerin yanına ne yakışır diye düşünüldüğünde ilk akla gelen lezzet fırında kaşarlı mantar tarifi oluyor. Fırında kaşarlı mantar uzayıp giden kaşarı ve mis gibi kokusuyla iştah kabartıyor. Fırında kaşarlı mantar nasıl yapılır merak ediyorsanız fırında kaşarlı mantar tarifini deneyebilirsiniz.

Yemek 13-01-2023 14:31

Ana yemek için nefis bir tat: Sebzeli kaşarlı köfte! Zuhal Topal'la Yemekteyiz sebzeli kaşarlı köfte nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Ana yemek için tarif hazırlıyorsanız sebzeli kaşarlı köfte tarifine bayılacaksınız! 10 dakikada hazırlanan bu tarif kaşar ve kıymanın nefis uyumuyla adeta lezzet şöleni yaşatıyor. Peki Zuhal Topal'la Yemekteyiz sebzeli kaşarlı köfte nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte tarifi!

Yemek 13-01-2023 12:14

Gelinim Mutfakta Evhamlı köfte tarifi! Sosuyla enfes uyum sağlayan evhamlı köfte nasıl yapılır?

Gelinim Mutfakta yarışmasında perşembe günü evhamlı köfte tarifi yapılıyor. Evahamlı köftenin ismi oldukça dikkat çekti ve bu köftenin nasıl yapıldığı merak edildi. Enfes sosuyla sulu bir lezzet sunan evhamlı köfte tarifini farklı bir tarif arayanların kaçırmaması gerekiyor. Gelinim Mutfakta izleyicileri evhamlı köfte nasıl yapılır merak ediyor. İşte evhamlı köfte tarifi...

Yemek 12-01-2023 13:40

Airfryer tavuk köfte tarifi ve malzemeleri nedir? Airfryer'da tavuk köfte nasıl yapılır?

Airfryer ile tüm yemeklerinizi, tatlılarınızı ve atıştırmalıklarınızı çok kısa süreler içinde hazırlayıp servis edebilirsiniz. Beyaz et severlerin de işini kolaylaştıran Airfryer ile tavuk köftesi yapabilirsiniz. Pişirdiğiniz tüm yiyeceklerin lezzetine lezzet katacak olan airfryer’da tavuk köftesini de daha az yağlı ve sağlıklı pişirebilirsiniz. Kırmızı et tüketemeyenler için güzel bir alternatif olan tavuk köftesini airfryer'da kısa süre içerisinde pişirip servis edebilirsiniz.

Yemek 06-01-2023 10:46

Airfryer kabak köftesi tarifi az kalorili ve doyurucu: Airfryer'da kabak köftesi nasıl yapılır?

Köfte tarifleri Türk mutfağında ve diğer mutfaklarda yerini koruyan ve sıkça yapılan bir tariftir. Köfteler genellikle et ya da tavuk kıymasından yapılsa da et kıyması yerine çeşitli sebzelerle de yapılabilir. Kabak rendesinden yapılan bir kabak köftesi de alternatif bir köfte tarifidir ve et tüketmeyen ya da farklı sebze tarifleri denemek isteyenler tarafından tercih edilir. Kabak köftesi kabak, un, kıyılmış dereotu ve yeşil soğan, baharatlar ile yoğurarak yapılır ve kabak mücveri andırır.

Yemek 23-12-2022 16:47

Airfryer deniz mahsulü köftesi tarifi ve malzemeleri nedir? Airfryer'da deniz mahsulü köftesi nasıl yapılır?

Köfte yemekleri hemen hemen tüm mutfaklarda yerini almış ve sıkça tercih edilen, kolay yapımı sayesinde de oldukça sık tüketilen yemeklerden birisidir. Köfte genellikle kırmızı et ya da tavuk eti kıymasından yapılsa da köfteye farklı bir lezzet katmak için deniz mahsulleriyle de güzel bir köfte hazırlayabilirsiniz. Balık köftesinden farklı olarak deniz mahsulü köftesi karides, kalamar gibi deniz ürünleriyle yapılır.

Yemek 23-12-2022 16:46

Airfryer cızbız köfte tarifi tıpkı anne köftesi gibi: Airfryer'da cızbız köfte nasıl yapılır?

Cızbız köfte lezzeti ve yumuşak yapısı ile popüler bir yemektir ve genellikle aile yemeklerinde veya misafir sofraları gibi kalabalık masalarda tercih edilir. Cızbız köfte Türk mutfağından bir yemektir ve genellikle pirinç, yoğurt ve soğan gibi yancılarla servis edilir. El ile yoğrularak şekillendirilir ve genellikle ızgara veya fırında pişirilir. Cızbız köfteyi airfryer ile daha kısa sürede, yağsız bir şekilde pişirebilirsiniz.

Yemek 23-12-2022 16:45

Airfryer Tire köfte tarifi yağsız ve pratik: Airfryer'da Tire köfte nasıl yapılır?

Airfryer ile tüm yemeklerinizi daha lezzetli ve daha sağlıklı olarak pişirebilirsiniz. Türkiye’ye has bir lezzet olan ve adını İzmir’in Tire ilçesinden alan Tire köftesini de Airfryer’da birkaç dakika içinde hazırlayabilirsiniz. İzmir'e has lezzetlerden birisi olan Tire köfteyi Airfryer'da kısa sürede yapabilir ve akşam yemeklerinize renk katabilirsiniz. Kendi yağıyla pişen köfte oldukça lezzetli ve sağlıklıdır.

Yemek 19-12-2022 17:26

Pideli köfte kebabı tarifi: Pideli köfte kebabı nasıl yapılır?

Her yaştan kişinin bayılarak yiyeceği lezzetlerden birisi tartışmasız köfte. Köfte hem pratik yapılışı hem de kısa sürede hazır olmasıyla da sıklıkla tercih edilen et yemeklerinden birisi. Manisa kebabı olarak bilinen köfte kebabı, köftenin en güzel ve en doyurucu hâllerinden birisi.

Yemek 09-12-2022 16:25

Süzme yoğurtlu bulgur köftesi tarifi: Süzme yoğurtlu bulgur köftesi nasıl yapılır?

Bulgur köftesi hem oldukça doyurucu hem de oldukça hafif bir tarif. Kıyma, bulgur ve irmikten hazırlanan bulgur köftesine sarımsaklı süzme yoğurtla da güzel bir dokunuş yaparak maydanozla süsleyebilirsiniz. İster kalabalık yemek masaları için ister sadece kendiniz için hazırlayabileceğiniz kolay ve pratik süzme yoğurtlu bulgur köftesini mutlaka deneyin.

Yemek 08-12-2022 11:47

Domates soslu köfte tarifi: Domates soslu köfte nasıl yapılır?

Yediden yetmişe herkesin favori yemeği kesinlikle köfte! Herkesin bayılarak yediği köfteye fesleğen, domates ve sarımsakla güzel bir dokunuş yaparak yemek sofralarınızı zenginleştirmeye ne dersiniz? Köftenin fesleğenli ve sarımsaklı domates sosuyla muhteşem uyumu âdeta bir lezzet şöleni!

Yemek 08-12-2022 10:48

Kıymasız köfte olur mu demeyin: Çıtır çıtır patates köftesi tarifi! Patates köftesi nasıl yapılır?

Köfte tarifleri en çok aratılan yemek tarifleri arasında bulunuyor. Birçok farklı köfte tarifi bulunuyor. Patates köfte de en lezzetli köfteler arasında bulunuyor. Et kullanılmadan yapılan patates köfte nasıl yapılır merak ediyorsanız bu eşsiz patates köfte tarifini denemelisiniz.

Yemek 05-12-2022 11:43

Gelinim Mutfakta Mersin yoğurtlu sıkma köfte tarifi! Leziz yoğurtlu sıkma köfte nasıl yapılır?

Gelinim Mutfakta yarışmasında salı günü Mersin usulü yoğurtlu sıkma köfte tarifi yapılıyor. Mersin'in Tarsus ilçesine ait olan bu leziz köfte tarifi yiyenleri kendine hayran bırakıyor. Bulgurla yapılan ve bol sarımsaklı yoğurtla servis edilen bu yemek iştah kabartıyor. İzleyiciler Mersin yoğurtlu sıkma köfte tarifi nasıl yapılır? - Mersin yoğurtlu sıkma köfte tarifini aratıyor. Mersin Tarsus'un en lezzetli yemeklerinden olan yoğurtlu sıkma köfte tarifi...

Yemek 15-11-2022 13:31

Zuhal Topal'la Yemekteyiz Bursa pideli köfte tarifi! Mis gibi kokan pideli köfte nasıl yapılır?

Zuhal Topal'la Yemekteyiz programında 9 Kasım Çarşamba günü yarışamaya Bursa'dan katılan Gencer Bey'in yaptığı Bursa pideli köfte tarifi ilgi çekti. Köfte tarifleri görünüşü ve lezzetleriyle iştah kabartıyor. Ekran başında programı izleyen izleyiciler Bursa pideli köfte tarifini ve nasıl yapıldığını merak ediyor.

Yemek 09-11-2022 16:18

Mirik Köfte tarifi: Sivas usulü mirik köftesi nasıl yapılır? İşte malzemeleri ve yapılışı...

Mirik köftesi Sivas'ın meşhur lezzetlerinden biri. Temel malzemesi bulgur olan mirik köfte sarımsaklı yoğurtla servis edebiliyor. Peki, Sivas usulü mirik köftesi nasıl yapılır? İşte mirik köftesi malzemeleri ve yapılışı...

Yemek 26-10-2022 23:08

ŞEHİRLERİN LEZZET REKABETİ - Edirne ve Kırklareli'nin köftede lezzet rekabeti

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt: - "Edirne köftesinin tadında doğada beslenen Trakya kıvırcık kuzusu ve genç dana etinin katkısı vardır. Dolayısıyla etin lezzeti köfteye geçer. Ustanın kattığı el emeği, mahareti de bunu taçlandırır" - Kırklareli Ticaret Borsası Başkanı Turhan Altıntel: - "Istranca Dağları eteklerinde yetişen hayvanların kesiminden çıkan etlerle elde edilen köftemizin lezzeti ne Edirne'de ne Tekirdağ'da var, hiçbir yerde yok"

Yurthaber 11-10-2022 11:16

MasterChef maç köftesi nasıl yapılır? Kokusu acıktıran maç köftesi (Tükürük köftesi) tarifi!

Maç köftesi adıyla anılan tükürük köftesi tarifi arama motorlarında sorgulanıyor. Futbol maçı çıkışında seyircilerin genellikle uğradığı durak köfteciler oluyor. Bu nedenle tarifin adı maç köftesi olarak anılıyor. MasterChef'te haftanın ilk dokunulmazlık oyununda şefler dünyadan sokak lezzetleri konsepti odağında yarışmacılardan 9 farklı tarif yapmalarını istedi. Bunlardan biri olan maç köftesi tarifi merak konusu oldu. Peki, MasterChef maç köftesi nasıl yapılır? Maç köftesi tarifi...

Yemek 04-10-2022 22:13

Yok böyle lezzet: Dağılmayan fellah köftesi tarifi! Fellah köftesi nasıl yapılır?

Köfte her yaştan insan tarafından sevilerek yenildiği için internet arama motorlarında sıklıkla köfte tarifleri aranıyor. Her zevke uygun köfte tarifi bulunuyor. Fellah köftesi de sevilen lezzetler arasında bulunuyor. Özellikle vejetaryenlarin ve evinde kıyması kalmayan kişilerin favorisi olan tarifi mutlaka denemeniz gerekiyor. Fellah köftesi nasıl yapılır? merak ediyorsanız aşağıdaki tarife bağlı kalarak mükemmel bir yemek hazırlayabilirsiniz.

Yemek 04-10-2022 14:21

Şapşap köfte nasıl yapılır? Şapşap köfte malzemeleri neler?

Dana ve kuzu kıymasıyla hazırlanan şapşap köfteyi evinizde kolaylıkla hazırlayabilirsiniz. Bartın yöresine ait bu lezzet hem pratik hem de doyurucudur. Peki şapşap köfte nasıl yapılır? Şapşap köfte malzemeleri neler? İşte merak edilenler...

Yemek 08-09-2022 01:35

Piliç budu köfte nasıl yapılır? Piliç budu köfte malzemeleri neler?

Piliç budu köfte tarifi araştırılıyor. Ana yemek olarak servis edilebilen bu lezzet hem besleyici hem de doyurucudur. Peki piliç budu köfte nasıl yapılır? Piliç budu köfte malzemeleri neler? İşte merak edilenler...

Yemek 30-08-2022 17:16

Akşama yemek hazır! Sulu köfte tarifi, Kolay ve dağılmayan sulu köfte nasıl yapılır?

Akşam ne yemek yapsam diye düşünüyorsanız sulu köfte sizin için en uygun tarif olabilir. Sulu köfte oldukça kolay yapımı ve lezzetli tadıyla en sevilen yemekler arasında bulunuyor. Oldukça doyurucu olan bu yemeği mutlaka denemeniz gerekiyor. Sulu köfte nasıl yapılır diye merak ediyorsanız bu tarifi uygulayabilirsiniz.

Yemek 16-08-2022 12:52

Yok böyle lezzet! Evde falafel köftesi tarifi, falafel nasıl yapılır?

Köfte en sevilen yiyecekler arasında yer alıyor. Yanına her türlü alternatif yiyeceğin yakıştığı köfteyi nohutla da yapabileceğinizi biliyor muydunuz? Evde yapacağınız falafel köftesini yedikten sonra sürekli bu köfteyi yapmak isteyeceksiniz.

Yemek 13-08-2022 08:02

MasterChef Hasanpaşa köfte nasıl yapılır? Hasanpaşa köfte malzemeleri neler?

MasterChef'in yeni bölümünde şefler yarışmacılardan, Hasanpaşa köfte hazırlamalarını istedi. Bununla birlikte Hasanpaşa köfte tarifi araştırılmaya başlandı. Peki MasterChef Hasanpaşa köfte nasıl yapılır? Hasanpaşa köfte malzemeleri neler? İşte detaylar...

Yemek 30-07-2022 01:16

Köfteci 20 km arayla dehşet saçtı! Önce okula gitti ve... Bahçede asılı olan broşürdeki detay dikkat çekti

Afyonkarahisar’da kan donduran cinayet ve silahla yaralama olayı meydana geldi. Kentte köfteci esnafı olan şahıs, bir okula giderek temizlik görevlisi olan şahsı silahla öldürdü. Ardından 20 km uzaklıktaki beldede bulunan kendilerine ait köfteci dükkanında eşini ve komşusunu ağır yaraladı. Jandarma ve polis olaydan sonra kaçan şüpheliyi yakalamak için çalışma başlatırken öldürülen şahsın okulundaki detay da dikkat çekti. Okulun bahçesindeki çitlerde şüphelinin dükkanının reklam broşürü asılıydı.

Haber 28-07-2022 17:37

Damakta bıraktığı enfes lezzeti ile evde kasap köfte tarifi

Pratik olması için kasaptan aldığınız kasap köfteyi evde de kolayca yapabilirsiniz. Kasap köfte malzemelerini hazırlayarak damakta enfes bir tat bırakan bu lezzet için kolları sıvayın.

Yemek 06-10-2020 15:18

Ustasından en lezzetli kuru köfte tarifi! Püf noktalarını verdi...

Kuru köfte, köfte tarifleri arasında en sevilen ve en klasik olan tariflerin başında geliyor. Kuru köftenin tam kıvamlı bir tarifi ile birlikte bütün püf noktalarını öğrenmeye hazır mısınız? Kıymayı alırken dikkat etmeniz gerekenlerden tutun, içindeki baharatlara, nasıl yoğurmanız gerektiğinden pişirme tekniklerine kadar bütün detayları sizlerle paylaşacağız.

Yemek 16-06-2020 15:58

Abdigör köfte tarifi

İshak Paşa Sarayı'nı yaptıran İshak Paşa'nın babası Çolak Abdi Paşa için pişirilen Abdigör köftesi Anadolu'nun en eski diyet yemeği olarak biliniyor. 400 yıllık bir yemek olan Abdigör köfte tarifi ve yapılışını sizler için detaylandırdık, buyursunlar.

Yemek 26-12-2019 11:06

Fırında köfte patates tarifi: Parmak ısırtan lezzet

Sofranızın vazgeçilmezi olacak bir tarif arıyorsanız, bu fırında köfte patates tarifi tam size göre. Lezzetli ve yapımı oldukça kolay fırında köfte patates tarifi ile keyifli bir akşam yemeği geçirebilirsiniz. Patates ile köftenin tadına doyum olmaz uyumunu taşıyan bu yemekle sofralarınıza lezzet katabilirsiniz.

Yemek 05-08-2017 14:52