Uygur Haberleri

ABD'de başkanlık seçimlerine aday olan Francis Suarez'den Uygur ne? gafı

ABD'de başkanlık seçimlerine aday olan Francis Suarez, katıldığı televizyon programında bir gafa imza attı. Suarez, sunucunun "Kampanyanız sırasında Uygurlardan bahsedecek misiniz?" sorusuna "Uygur ne?" yanıtını verdi. İşte haberin detayları...

Haber 27-06-2023 18:42

Ötüken nerede, şu an hangi ülkede, nerenin başkentidir? Ötüken'in Türkler için önemi nedir, Ötüken'in şimdiki adı nedir?

Ötüken tarihte kurulan ilk Türk devletlerine başkentlik yapmasıyla dikkat çeker. Önemli kararların alındığı Ötüken bölgesi, birçok medeniyetin ve toplumun etkisi altında kalmıştır. Orta Asya tarihinde Ötüken, ilk Türk devletleri tarafından kutsal başkent olarak tanımlanmıştır. Tarihi metinlerde de Ötüken kelimesine sıkça rastlamak mümkündür. Bazı metinlerde “Ötügen” şeklinde de geçmiştir. Ötüken nerede, şu an hangi ülkede?

Egitim 24-03-2023 16:46

Uygur Devleti kurucusu, özellikleri, bayrağı ve haritası nedir? Uygur Devleti ne zaman, nerede kuruldu ve nasıl yıkıldı?

Uygurlar tarihte yerleşik hayata geçen ilk Türk toplumu olmasıyla dikkat çeker. Uygur Devleti kurulduğu çağda, komşu medeniyetleri, kültürel ve yaşamsal açıdan etkilemesiyle ön plana çıkmıştır. Ayrıca Uygur Devleti tarihte kurulan en eski Türk devletleri arasında yer alır. Orta Asya’da kurulan devlet, Türk kültürünün gelişmesine katkı sağlamıştır. Uygur Devleti ne zaman, nerede kuruldu?

Egitim 24-03-2023 16:45

Uygur

Uygur Hakkındaki Haberler Mynet'te. Uygur Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.