MAGAZİN

Kapat

2 yıl hapis yatacak

Ferhat Tunç, 2 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Tunceli'deki bir konuşmasında terör örgütü propagandası yaptığı iddiasıyla hakkında dava açılan sanatçı Ferhat Tunç, 2 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Beraberindeki grupla sabah saatlerinde Malatya Adliyesi'ne gelen Tunç, 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada avukatıyla hazır bulundu. Savcının mütalaasını okumasının ardından son savunması alınan Ferhat Tunç, hakkındaki suçlamaları reddederek beraatını istedi.

Mahkeme heyeti, Tunç'u terör örgütü MLKP'nin propagandasını yaptığı iddiasıyla 2 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Sanatçı Tunç, adliye çıkışında basın mensuplarına yaptığı açıklamada, davaya konu olan konuşmayı yaptığı tarihte milletvekili adayı olduğunu anımsatarak, 'Propagandasını yapmakla suçlandığım MLKP örgütü seçimleri boykot etmiştir. Benim seçime girdiğim bölgede bu boykot olmasaydı ben şu anda parlamentoda olurdum. Nasıl olur da benim milletvekilli olmama engel olan bir boykotu yapan örgütün propagandasıyla suçlanırım' dedi.

Mahkemeden daha olumlu bir sonuç çıkmasını beklediklerini ancak kararın kendilerini şaşırttığını ifade eden Tunç, temyiz yolunu kullanacaklarını dile getirdi.

Tunç'un avukatı Ercan Kanar da, müvekkilinin aldığı cezanın onanması halinde Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne başvuracaklarını ifade etti.

MyMani

Öne Çıkan İhtiyaç Kredileri

Tümü

0% Faizli Fırsat!

GARANTİ BBVA - %0 FAİZLİ 100.000 TL

Faiz Oranı

%0

Vade

3 Ay

Toplam Tutar

100.000 TL

Detayları gör

0% Faizli Fırsat!

DENİZBANK - %0 FAİZLİ 90.000 TL

Faiz Oranı

%0

Vade

3 Ay

Toplam Tutar

90.000 TL

Detayları gör

0% Faizli Fırsat!

İŞ BANKASI - %0 FAİZLİ 55.000 TL

Faiz Oranı

%0

Vade

3 Ay

Toplam Tutar

55.000 TL

Detayları gör

Avantajlı Fırsat

AKBANK %1.49 FAİZLİ 100.000 TL

Faiz Oranı

%1,49

Vade

12 Ay

Toplam Tutar

100.000 TL

Detayları gör
YORUMLARI GÖR ( 0 )

En Çok Aranan Haberler

Kapat