MAGAZİN

Kapat

Erdal Öz Edebiyat Ödülü, Küçük İskender'e

Can Yayınları'nın kurucusu Erdal Öz'ün anısını yaşatmak için her yıl düzenlenen Erdal Öz Edebiyat Ödülü, Pera Palas'taki törenle Küçük İskender'e teslim edildi.

Sunuculuğunu Can Yayınları Genel Müdürü Can Öz'ün üstlendiği gece, Öz'ün açılış konuşmasıyla başladı. Ülkenin geçirdiği zor zamanlara rağmen edebiyat için bir araya gelen kalabalığa teşekkür eden Can Öz, sahneyi Mor ve Ötesi'nin solisti Harun Tekin'e bıraktı. Sanatçının iki parçalık mini konserinin ardından sahneyi Erdal Öz Edebiyat Ödülü Jüri Başkan Yardımcısı Feride Çiçekoğlu devralarak jürinin bu seneki kararı memnuniyetle ve oybirliğiyle Küçük İskender'e vermeyi kararlaştırdığını açıkladı. Şairin birkaç dizesinden alıntı yapan ve duygularına hakim olmakta güçlük çeken Çiçekoğlu, konuşmasının ardından küçük İskender'i sahneye davet etti.

'ÇOCUKLARIN ÖLDÜĞÜ BİR ÜLKEDE...'

Yoğun katılımın yaşandığı törende edebiyat ve sanat dünyasının pek çok önemli ismi hazır bulundu. Ödülün bu yılki sahibi Küçük İskender, kendisini ödüle değer bulan jüri üyelerine; aykırı, direnişçi, kararlı, kıymetli okurlarına, kitaplarını okurla buluşturan, 'yuvam' dediği Sel Yayıncılık'a ve Öz ailesine teşekkür ettikten sonra şunları söyledi: " Normalde huyum olmayan bir şeydir konuşma notu oluşturmak... Fakat bu ödül beni çok heyecanlandırdığı için söylemek istediklerimi unutmak istemedim. Tahmin edersiniz ki çocukların öldüğü bir ülkede yaşamak, yazmak anlamsız geliyor bazen. Ben bu ödülü o çocuklar için alıyorum demek isterdim. Ama ölmek, ödül almaktan büyük bir iş!"

Her yıl değişen Jüri Başkanı ile farklı bir kimlik yansıtan Erdal Öz Edebiyat Ödülü, önümüzdeki yıl Feride Çiçekoğlu'nun başkanlığında gerçekleşecek. Bu yıl jüriye katılan yeni üye isim ise edebiyatseverlerin yakından tanıdığı eleştirmen-yazar Asuman Kafaoğlu Büke olacak.

YORUMLARI GÖR ( 0 )

En Çok Aranan Haberler

SGK artık ödemeyecek: Yargıtay’dan tartışma yaratacak karar! "Erkeğinizin aldattığını gösteren büyük işareti" 2 katlı 5 odalı! 950 bin TL'lik ev kullanıcıları ikiye böldü 1987 yılından beri derin dondurucusunda saklıyormuş! Kapağını açınca şaşırdı Sokak ortasında 30 kişilik bisikletli çete tekme tokat saldırdı Denizden çıktı! Yakaladığı şeye kendisi de inanamadı Garsona notunu fişle iletti! "Kocama canım deme" Kurtulduk! Şansı %0'a düştü Tesadüfen gördü! Eşini dolabın önünde böyle yakaladı Gelinin annesinin kıyafet seçimi olay oldu Fiyatı duyunca şoke oldular! Para ödemeden kuaförden kaçtılar 3 aylık bebek hastanelik oldu! Güvenlik kamerası gerçeği ortaya çıkarttı Dans ederken işler kontrolden çıktı! Alkolü fazla kaçırdı Yüzüğünü düşürdü! Arabasını parçaladı, didik didik aradı Beyaz lekeler endişe yarattı! "Uzak durun" Burnunu çıkartıp kavanozda saklıyor! Değişimi şaşırttı Sosyal medya bu teoriyi konuşuyor! "Asla ölmüyoruz" dedi Kiralardan bıktı! Burada yaşıyor Bir günde 10001 barfiks çekip dünya rekorunu kırdı Bebeğine 'çirkin' denildi! Cevabıyla olay oldu Mutfakta sağlık var! Her gün tüketilebilecek antiinflamatuar gıdalar "Dünyanın en iyi çileği" diyerek paylaştı! 1 tanesine 692 TL ödedi Gözlerinin önünde ölen yolcuyla tüm yolu yan yana gittiler DERBİ BERABERE BİTTİ AMA GİZLİ KAZANAN GALATASARAY OLDU 'Kıyamet tarihi' denildi! Herkesi endişelendirdi: "Durma noktasına gelecek" 10 yıl boyunca hiçbir şey yemedi! "Nasıl bir şey olduğunu anlatmak zor" Restoran sahibi de şaşkın! Hırsız tuvaletin lavabosunu çaldı Evlendi ama eşi gerçek bile değil! "İlişkimiz bir bilim kurgu filmi gibi" Ketçaptan korkuyor! "Yakınımda bile bulunduramıyorum" Boy aynası beklerken gelen kargo şoke etti
Kapat