Mynet Trend

Kapat

Mayıs güneşiyle kar yağdı! Giresun'da metrelerce yükseklikte

Giresun’un en önemli turizm alanları arasında yer alan Kulakkaya ve Bektaş yaylalarında Yavuzkemal Belde Belediyesine bağlı ekipler, mayıs ayında da karla mücadeleye devam ediyor. Kar kalınlığının yer yer 2 metreyi bulduğu bölgede ekipler, yol açmak için zorlu çalışma yürütüyor.

Mayıs güneşiyle kar yağdı! Giresun'da metrelerce yükseklikte

Kış şartlarının yoğun geçtiği Yavuzkemal Beldesi’ne bağlı Kulakkaya ve Bektaş yaylalarında yolu kapalı kalan yüksek rakımlı yerleşim birimlerine ulaşmak için çalışmalarını bahar aylarında da sürdürüyor.

Mayıs güneşiyle kar yağdı! Giresun da metrelerce yükseklikte 1

Yavuzkemal Beldesi’ne bağlı Güzyurdu, Hapan, Yuva mahallelerinin yaklaşık 2 bin rakımlı Bektaş bağlantı yollarını açmak için 2 metreyi bulan karla mücadele ediyor.

Mayıs güneşiyle kar yağdı! Giresun da metrelerce yükseklikte 2

AYIN SONUNA KADAR SÜRECEK

Her yıl kasım, aralık aylarında başlayan karla mücadele çalışmalarının mayıs ayı sonuna kadar sürdürdüklerini kaydeden Yavuzkemal Belde Belediye Başkanı Adem Önal, "Kulakkaya ve Bektaş yaylalarını içerine alan beldemizin 2 bin rakımı bulan mahalleleri bulunmaktadır. Buralarda daha çok hayvancılık yapılmaktadır. Yüksek rakımlı yerleşim yerleri olduğu için kış erken başlar, geç biter. Bizlerin de karla mücadelesi 6, 7 ay sürer. Bu aylarda mahallelerin obalarına giden yollar açılmak zorunda. Arık herkesin hayvanları için depoladığı yemi yiyeceği bitti veya bitmek üzere. Bu nedenle hayvanlar artık yavaş yavaş yaylaya hazırlanıyor. Obaların yerleşim yerleriyle bağlantıları sağlanması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.

MyMani

Öne Çıkan İhtiyaç Kredileri

Tümü

0% Faizli Fırsat!

GARANTİ BBVA - %0 FAİZLİ 100.000 TL

Faiz Oranı

%0

Vade

3 Ay

Toplam Tutar

100.000 TL

Detayları gör

0% Faizli Fırsat!

DENİZBANK - %0 FAİZLİ 100.000 TL

Faiz Oranı

%0

Vade

3 Ay

Toplam Tutar

100.000 TL

Detayları gör

Avantajlı Fırsat

AKBANK %0,99 FAİZLİ 100.000 TL

Faiz Oranı

%0,99

Vade

12 Ay

Toplam Tutar

100.000 TL

Detayları gör

0% Faizli Fırsat!

İŞ BANKASI - %0 FAİZLİ 55.000 TL

Faiz Oranı

%0

Vade

3 Ay

Toplam Tutar

55.000 TL

Detayları gör

Mayıs güneşiyle kar yağdı! Giresun da metrelerce yükseklikte 3

YORUMLARI GÖR ( 0 )
Okuyucu Yorumları 0 yorum

En Çok Aranan Haberler

Kapat