YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mersin Barosu Kadına Yönelik Şiddeti Kınadı

Mersin Barosu üyeleri, 25 Kasım 'Kadınlara Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü'nü kutlayarak,...

Mersin Barosu Kadına Yönelik Şiddeti Kınadı

Mersin Barosu üyeleri, 25 Kasım 'Kadınlara Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü'nü kutlayarak, kadına yönelik şiddeti kınadı.

Mersin Adliyesi içinde bulunan avukat odasında bir araya gelen Mersin Barosu üyeleri, son yıllarda artan kadın cinayetlerine tepki gösterdiler. Burada açıklamalarda bulunan Mersin Barosu Kadın Hakları Komisyonu Başkanı Seher Yalçınkaya Çetin, bugünün Dominik Cumhuriyeti’nde diktatörlüğe karşı mücadele eden, harekete dahil olan 3 kız kardeşin hikayesi ile başladığını belirterek, “25 Kasım 1960 yılında, Mirabel kardeşlerin diktatörlüğün askerleri tarafından tecavüz edildikten sonra vahşi bir şekilde katledilmesinin yıldönümüdür. Bir utanç ve insanlık ayıbının yıldönümüdür ama bu kardeşler bu şekilde öldürülen ne ilk kadınlardır ne de toplumsal bir gösteriye katıldığı için saçlarından sürüklenen ya da vahşi bir şekilde aile içi şiddete maruz kalıp öldürülen son kadınlardır” diye konuştu.

Kadına şiddetin yüzyılın en büyük sorunlarından biri olduğunun altını çizen Çetin, “Hiçbir sınır tanımayan bu küresel sorun ülkemizde de giderek derinleşen toplumsal bir yara olarak varlığını sürdürmektedir. Kadına yönelik şiddet bir insan hakkı ihlalidir. Yine maddi ve manevi bütünlük hakkının, kişi özgürlüğü ve güvenliği hakkının, ifade özgürlüğü, eğitim ve çalışma hakkının ihlalidir” ifadelerini kullandı.

“ŞİDDET ÖNLEME VE İZLEME MERKEZLERİ ACİLEN HİZMETE GİRMELİDİR”

Türkiye’de gerek iç hukuk kurallarının gerekse uluslararası mevzuat düzenlemelerinin, şiddetle mücadelede istenilen seviyeye ulaşmadığını vurgulayan Çetin, “8 Mart 2012'de çıkan bir yasa ile şiddet gören kadınlara koruma polisi verilmeye başlandı. Kanunun kabulünü izleyen Nisan ayında kadın cinayetleri oranı hızla artmıştır. 2011 yılında 257 kadın öldürülürken bu yılın ilk 6 ayında ise 100’e yakın kadın hayatını kaybetmiştir. Kağıt üzerinde verilen tedbir kararları, kadınların öldürülmesi ile hükümsüz kalmaktadır. Şiddet önleme ve izleme merkezlerinin ivedilikle sisteme dahil edilmesi ve bu merkezlerin diğer birimlerle sistemli bir şekilde çalışmasının bir an önce sağlanmasını öneriyoruz” şeklinde konuştu.

Mersin Barosu’nun Kadın Hakları Merkezi ile Şiddet Önleme Bürosu kuracağına dikkat çeken Çetin, “Mersin Barosu olarak çocuklara yönelik şiddetle mücadelede de ısrarımızın da aynı paralelde olduğunu ve aynı şekilde bir merkez kurulacağını beyan ederiz” diye konuştu.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler