YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Oltu’da Cumhuriyet Coşkusu

Cumhuriyetin 89’ncu kuruluş yıldönümü Erzurum’un Oltu İlçesi’nde düzenlenen törenlerle coşku içerisinde kutlandı.Oltu Kaledibi meydanında gerçekleştirilen...

Oltu’da Cumhuriyet Coşkusu

Cumhuriyetin 89’ncu kuruluş yıldönümü Erzurum’un Oltu İlçesi’nde düzenlenen törenlerle coşku içerisinde kutlandı.

Oltu Kaledibi meydanında gerçekleştirilen tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Törende daha sonda İlçe kaymakamı Fatih Çobanoğlu günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

Çobanoğlu, Türkiye’de artan terör olaylarına değinerek, “Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesi son dönemlerde çok gelişmiştir. Bu gelişimi engellemek isteyen terör örgütü eylemleriyle bu gelişimi engellemeye çalışmaktadır. Halkımızın cani terör örgütüne karşı bir tavır ortaya koyması gerekmektedir. Teröre artık dur deyin

Zulme ortak olmayın” dedi.

Törende daha sonra ilçede eğitim veren çeşitli okullardaki öğrenciler tarafından şiirler okundu. Oltu Anadolu Lisesi Erkek Bar ekibinin gösterisi davetlilerden yoğun alkış aldı.

Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında ilçede gerçekleştirilen spor müsabakası ve yarışmalarda dereceye giren öğrencilere İlçe Kaymakamı Fatih Çobanoğlu, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Burhan Aktaş ve Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek tarafından hediyeleri verildi.

Oltu Belediyesi törene katılan bütün vatandaşlara Türk bayrağı dağıtırken, kutlamalar renkli görüntülere sahne oldu. Otludaki kutlamalar yapılan resmi geçit töreni ile sona erdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler