YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Şehit Ailelerinden Teşekkür Plaketi

Antalya Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü'ye ve iş adamlarına teşekkür plaketi verdi. Kepez Kaymakamı Mehmet

Antalya Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü'ye ve iş adamlarına teşekkür plaketi verdi. Kepez Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit'e ise bayrak hediye etti.

Şehitler Parkı'ndaki dernek binasında düzenlenen plaket törenine Kepez Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, iş adamları, şehit aileleri ve gaziler katıldı.

Kaymakam Özyiğit, yaptığı konuşmada Mehmetçik'in, "ülkenin birliğine göz dikenlerin gözünü kör etmek için" görev yaptığının ifade ederek, "Hepimiz adına görev yapan yavrularımız, hepimiz adına can verdi. Şehitlerimiz, hepimizin şehitleridir, evlatlarıdır" dedi.

Antalya'nın şehidine ve şehit ailelerine sahip çıktığını vurgulayan Özyiğit, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Beytüşşebap'ta terör saldırısında şehit düşen 25 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Erdoğan Sönmez'i, ebediyete uğurladık. Şehidimiz için tüm mahalleli, esnaf evlerine bayraklar asarak, baba ocağına taziye ziyaretinde bulundu. Acıyı paylaşmalarından dolayı, şehitliğin kıymetini bilmelerinden dolayı Kepezlilere ve Antalyalılara teşekkür ediyorum."

Başkan Hakan Tütüncü de Kepez'de ikamet eden şehit ailelerinin evlerinde ziyaret ettiğine değinerek, "Şehidimizin cenazesinde, mevlitinde herkes orada olur. Birkaç gün geçer, hiç kimse kapılarını çalmaz. Oysa şehit ailelerimiz ilgiye ve şefkate muhtaçtır. Herşey maddi ihtiyaçlardan ibaret değildir, manevi ihtiyaçlar da önemlidir. Şehit ailelerinin hal ve hatırlarını sormanın, onlarla dertleşmenin çok önemli olduğunu düşünüyorum" dedi.

-"Derneğe güzel bir hizmet binası yaptık"-

Tütüncü, şehitlerin, milletin istiklali, bayrak ve ezan için canlarından vazgeçtiğine işaret ederek, şehitlerinin hatıralarını yaşatması gerektiğini söyledi.

Antalya Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği'ni, Şehitler Parkı'nda güzel bir dernek binasına kavuşturduklarını belirten Tütüncü, "Birbirimizin koluna girerek, birbirimizin yüklerine omuz vererek birlik ve beraberliğimizi kuvvetlendireceğiz. Bizim dayanışmamız toplumsal yapımızın güçlenmesine de örnek olacaktır" diye konuştu.

Antalya Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği Başkanı Cengiz Nizam da derneğe katkılarından, şehit ailelerine ve gazilere ilgilerinden dolayı Tütüncü'ye, işadamları Cihan Astarcıoğlu, İsmail Kaya, Osman Sakızoğlu, Altan Vural, Önder Cantürk ve Hilmi Mehmet Yaşin'e plaket verdi.

Nizam, plaketi kabul etmeyen Kaymakam Özyiğit'e günün anısına Türk bayrağı hediye etti.

Muhabir: Şamil Kahveci

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler