Şeker-İş Sendikası Malatya Şubesi Olağan Genel Kurulunu gerçekleştirdi.
Şeker-İş Sendikası Malatya Şubesi 20. Olağan Genel Kurulunu yaptı. Şeker Fabrikası Toplantı salonunda gerçekleştirilen genel kurulda Şeker-İş Malatya Şube Başkanı Nuri Murat, tekrar başkanlık görevine seçildi.
Olağan Genel Kurul’da seçim öncesi bir konuşma yapan Şeker-İş Genel Başkanı İsa Gök, “Bu fabrikanın, pancarsızlıktan ya da başka bir sebepten dolayı kapandığı zaman kadroyu istemek için karşınızda bir muhatap bulamazsınız. Öncelikle korumamız ve yaşatmamız gereken yeri, iyi idrak etmeliyiz. Fotoğrafın tamamını değerlendirdiğimiz zaman hepsinin bir değeri var. Onun için biz şeker sektörünü bir bütün olarak değerlendirmeye devam ediyoruz” dedi.
Gök, şeker sektörünün ayakta durabilmesi adına işçilerin büyük bir fedakarlık gösterdiğini kaydederek, “Bugün çalışan arkadaşlara, bu ülke borçludur. Bunun bütün samimiyetimle söylüyorum. Bugünkü şartlarda fedakarca çalışan ve üretim yapan başka bir sektörün işçisi olamaz. Türkiye’de biz bir ilkiz. Bir sürü idareci havlu atarken, sizler havlu atmadınız. Sizlerle gurur duyuyorum. Onun için kendinize güvenin ve havlu atmayın. Biz kendimizden önce bu ülkeye hizmet ediyoruz. Bu sektörün ayakta durması için her türlü fedakarlığı yapıyorsunuz. Bunu bir gün birileri görecek. Onun için sizler başarılısınız. Onun için bizler sizlerin sayesinde başarılıyız” diye konuştu.
İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata ise, şeker fabrikasının stratejik bir fabrika olduğunu ifade ederek, “Şeker, olmazsa olmaz ürünlerden biridir. Dışa bağlı kalmak stratejik değildir. Bunu da gündeme getirmek lazım. “Türkiye’deki her kar mı ediyor?” Bunu bir incelediğinizde kar etmediğini görüyorsunuz. Özellikle yüksek alanda yetişen pancarların şeker oranının fazla olduğunu ve karlılık oranının da yüksek olduğunu öğrendim. Soğuk arazilere taşınan şeker fabrikaları daha rantabl hale getiriliyor” şeklinde konuştu.
Şeker-İş Malatya Şube Başkanı Nuri Murat da, şube başkanlığı görevi dönemlerinde birçok sıkıntıyla karşı karşıya kaldıklarına dikkat çekerek, bu sıkıntılara işçilerle birlikte göğüs gerdiklerini söyledi.
Murat, Şeker-İş Malatya Şubesi olarak Malatya Şeker Fabrikası'nın özelleştirilmemesi için büyük bir mücadele verdiklerini belirterek, “Türkiye’de özelleştirme denilince Şeker-İş Sendikası adeta bir marka oldu. Yiğidin hakkını vermek lazım. Tabi ki açılan davalar ve sunulan dosyalar sonrasında özelleştirme süreci yargıdan 2 kere döndü. Bu döneme geldiğimizde yeniden özelleştirme süreci başladı. Bu sefer tabi ki yargıdan bir beklentimiz yoktu. Tabi ki yargıda onaylandı ve iş son aşamaya, Özelleştirme Yüksek Kurulu’na geldi. Burada tabi ki bizler devreye girdik. Malatya, Türkiye’de ses getirecek ciddi eylemler ve mücadeleler yaptık. Gündemi de sürekli sıcak tutarak, şeker fabrikasının Malatya için ne kadar önemli olduğunun kamuoyuna anlattık. Kimseyi kırı, üzmeden Malatya’da büyük bir mücadele verdik” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından seçime geçildi. Tek listenin yer aldığı seçimde mevcut Başkan Nuri Murat, tekrar Şeker-İş Malatya Şube Başkanı oldu.
Şeker-İş Malatya Şubesi Yönetim Kurulu'nda görev dağılımı şöyle oluştu: “Şeker-İş Sendikası Malatya Şube Başkanı Nuri Murat. İdari Sekreter Cemal Dalhançer. Mali Sekreter Adnan Aybar. Denetim Kurulu: Bekir Tunç, Doğan Uzunkaya ve Suat Ertürk. Disiplin Kurulu: Ahmet Turan Palancı, Ercan Zeyveli ve Mehmet Ulaşır. Üst Kurul: Nuri Murat, Fevzi Pınarbaşı, Ali Varol, Hasan Polat ve Mehmet Börücek.”
Olağan Genel Kurula, CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, Şeker-İş Genel Başkanı İsa Gök, İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata ve Şeker Fabrikası Müdürü Hasan Yetiş’in yanı sıra sivil toplum kuruluşlarının başkanları, muhtarlar ve sendika üyeleri katıldı.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz