Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Tarihe Geçmiş En Saçma Savaşlar

    Bazıları savaşta hangi tarafta olduklarını unutmuş, bazıları bir maçın ilk yarısından daha kısa sürmüş, bazıları ise saçma sapan sebeplerden ortaya çıkmış. İşte Tarihte gerçekleşmiş en garip savaşlar

    Meşe Kova Savaşı

    1325'de başlayan bu savaşın tek sebebi basit meşeden yapılma bir kovaydı. İtalya'nın iki kenti Modena ve Bologna arasında gerçekleşen bu savaşı başlatan taraf Modenalı askerler oldu. Bologna'ya saldıran askerler şehirden değerli bir şey çalmak için bir adet meşe kovayı götürdü. Bunu gurur meselesi yapan Bolognalı'lar meşe kovayı geri almak için savaşa başladı. İki taraf arasında savaş 12 yıl sürdü ve birçok insan hayatını kaybetti. Kova hala Modena'daki çan kulesinin tepesinde asılı duruyor.

    335 yıl savaşı

    Kaynaklara göre dünyanın en uzun süren savaşı Hollanda ve Birleşik Krallık arasında yapılmış. Tam 335 yıl süren savaş 1651'de başlamış, 1986'da son bulmuştu. Krallığın güney batısında yer alan Scilly adasında yaşanan bu savaşın nedenini kimse bilmiyor. Bir süre sonra taraflar sebebini bilmeden savaşmaya tutuşmuşlar. İşin daha ilginç yanı ise 335 yıl süren savaşta kimse hayatını kaybetmemiş.

    Pastane Savaşı

    1828'de yaşanan askeri darbenin arından Meksika'da birçok dükkan yağmalanmıştı. Zarar görenler arasında bir de Fransız pastaneci bulunuyordu. Pastane şefi olaydan mağduriyetini göz önüne alarak Meksika hükümetinden yardım istedi ancak bu isteği geri çevrilince Fransız hükümetine şikayet mektubu atarak Meksika'yı adeta ispiyonladı. Dönemin Fransa Kralı Louis-Philippe, borcun ödenmesini istedi ancak Meksika hükümeti yanaşmayınca 600 bin pezoluk bir borç çıkardı. Hükümet onu da ciddiye almayınca 1838'de Fransız donanması Veracruz şehrinin kıyılarına gelip San Juan De Ulua kalesini bombardımana tutarak savaş başlattı. Kısa süre sonra Meksika orudusu "bu bir savaştır" diyerek karşılık verdi. Bir yıl süren savaşta 250 kişi hayatını kaybetti.

    Paraguay Savaşı

    Dönemin Paraguay lideri Francisco Solano Lopez, sırf can sıkıntısı ve özentilik uğruna yüzbinlerce insanın ölümüne sebep oldu. O yıllarda Napolyon'a çok özenen ve onun gibi olmak isteyen liderin tek sıkıntısı kendisini gösterebileceği bir savaşın olmamasıydı. O da ordusunu toplayıp yok yere Arjantin, Brezilya ve Uruguay'a savaş açtı. Paraguay'ın erkek nüfusunun yüzde doksanı açlık, salgın hastalık ve savaştan öldü. Yaklaşık 400 bin kişinin öldüğü savaş 1864'den 1870'e kadar sürdü.

    Domuz Savaşı

    ABD ve Birleşik Krallık'ın diplomatik sınır krizini çözememesi yüzünden bir savaş bahanesi aranıyordu ve o bahane bir domuz oldu. Vancouver ve Kuzey Amerika arasında bir sınır olan San Juan Adası'nda bir Amerikan askeri Birleşik Krallık topraklarında bir domuzu vurmuş ve sınırda çatışma çıkmıştı. Ölenler arasında ise sadece ilk başta vurulan zavallı domuz vardı.

    Anglo-Zanzibar Savaşı

    Zanzibar ve Birleşik Krallık arasında yaşanan 27 Ağustos 1896'daki bu savaş sadece 40 dakika sürdü ve dünya tarihinin en kısa savaşı olarak tarihe geçti. Zanzibar sultanı Sultan Hamad bin Thuwaini ölünce yerine, aynı onun gibi Birleşik Krallık yanlısı Hamud bin Muhammed'in geçmesi isteniyordu. Ancak Krallık karşıtı Sultan Khalid bin Barghash tahta oturdu. Birleşik Krallık'ın isteklerini yerine getirmeyen Sultan verilen notaları geri çevirince bir anda savaş patlak verdi. İnat yapan Zanzibar sultanı sarayına saklanarak teslim olmama kararı aldı. Ancak saat 09:00'da topçu atışına başlayan Britanya donanması 40 dakikada 500 Zanzibar askerini öldürünce sultan teslim oldu ve tahttan indi.

    Köpek Savaşı

    I. Dünya Savaşı'nda birbirlerine giren ve savaş bittiği halde yine araları düzelmeyen Yunanistan ve Bulgaristan arasında yeni bir savaşın başlama sebebi sadece bir köpekti. 22 Ekim 1925'de kaçan bir köpeği kovalayan Yunan askeri Bulgar sınırını geçince savaş patlak verdi. Milletler Cemiyeti araya girmesine rağmen savaş devam ett ve 52 kişi hayatını kaybetti. Savaş 10 gün sürdü ve Yunanistan'ın kasasından 45 bin sterlin çıktı.

    Emu Savaşı

    1932'de yaşanan bu hadise Avustralya'da insanlar ve hayvanlar arasında geçiyor. Evet Avustralya hükümeti kendilerine has bir devekuşşu benzeri hayvan olan Emulara savaş açtı. Açlık ve susuzluk dolayısıyla hükümet son çareyi Emuları öldürmekte buldu ve 10 bin mermili lewis makineli tüfeklerle donattığı iki askeri saatte 50 km hızla koşan Emuların üzerine sürdü. Ancak sadece 1 avuç kuş vurabilen askerler geri çekilerek yenilgiyi kabul etti.

    Futbol Savaşı

    Futbol'a aşık olan Güney Amerikalılar aşırı aşk yüklenmesi sonucu bazen abartabiliyor. 1970 Copa Amerika elemelerinde mücadele eden iki ülkenin takımı El Salvador ve Honduras 14 Haziran 1969'da karşı karşıya geliyorlar. Belirtmekte fayda var bu iki ülkenin arası o yıllar çok gergin... Maçı Honduras kazanınca çıkışta insanlar sokağa dökülüyor ve kendilerine yediremiyorlar. Sürpriz bir atakla işe El Salvador ordusu da karışınca 6 gün süren bir savaş çıkıyor ve 300 kişi hayatını kaybediyor.

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler