Galatasaray’ın Trabzonspor’dan 27.500.000 Euro + KDV transfer bedeli ile transfer ettiği yıldız kaleci Uğurcan Çakır için tepkiler dinmek bilmiyor. Asist Analiz youtube kanalında ünlü yorumcu Erdal Hoş, spiker Alp Özgen ile program yaparken, gözyaşlarına hakim olamadı.

Transferiyle Trabzonspor taraftarını hayal kırıklığına uğratan Uğurcan Çakır için yorumcu Erdal Hoş, "Dünden bu yana çok yoruldum. Belki de hayatımda ikinci kez annemle futbol muhabbeti yapmak zorunda kaldım. Annem bile Uğurcan'ın satılmasına çok sinirlendi!" dedi.


Trabzon'a her gittiklerinde oğluna TS Club'tan bir şeyler aldığını anlatan Hoş, "1 ay önce Trabzon’a gittik. TS Club’tan hep bir şey alırım oğluma. Oğluma, ‘Hadi gel bir şey alalım’ dedim. Uğurcan forması vardı, gitti yine Uğurcan forması aldı. Oğluma anlatmakta çok zorlandım” ifadelerini kullandı. Ünlü yorumcu konuşmasını bitiremeden duygularına hakim olamadı ve gözyaşlarına boğuldu.

Yorumcu Erdal Hoş, "İşin nereye gittiğini yönetici de anlayacak. Israrla söylediğim bir şey var. Trabzonspor futbolcu satar ama Trabzonspor satarsa şartları kendisi belirler. Zamanı kendisi belirler. Bugün yaşanan, “satmak zorunda kalmak” ise buna itirazım var. İkisi arasında fark var: sen ayarlayacaksın, sen öngöreceksin. Yönetemeyeceğini, kontrolünden çıkacağını önceden göreceksin" ifadelerini kullandı.

Uğurcan Çakır’ın Galatasaray’a rekor bonservisle transfer olmasına değinen Hoş, "Bana göre şu an aldığın 27, iki ay önce alacağın 20’den daha az para. İki ay önce alsaydın, süreci sen yönetecektin; şimdi rüzgara teslim oldun. Anlatmaya çalıştığım şey bu." şeklinde konuştu.