YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Tüpraş İzmir Rafinerisi Müdürü Şahin Çalbıyık:

Türkiye Petrol Rafinerileri A.Ş. (TÜPRAŞ) İzmir Rafineri Müdürü Şahin Çalbıyık, “Tüpraş ailesine yeni katılacakların ve...

Türkiye Petrol Rafinerileri A.Ş. (TÜPRAŞ) İzmir Rafineri Müdürü Şahin Çalbıyık, “Tüpraş ailesine yeni katılacakların ve özellikle mavi yakalı çalışanlarımızın işe alımlarında Aliağa’da yerleşik olmaları, acil durumlarda müdahale ve verimlilik açısından tercih nedenleri arasında yer almaktadır” dedi.

“Kuruluşların hizmet ettikleri toplumlarla birlikte büyüyebileceğine inanan Tüpraş, faaliyet gösterdiği Körfez Kocaeli, Kırıkkale ve Batman’da olduğu gibi Aliağa’da da etkin işbirlikleri kurmaya özen gösteriyor” diyen Çalbıyık, İzmir Rafinerisinin 1.300 kişiye doğrudan istihdam olanağı sağladığını ve Rafineride çeşitli projelerde yüklenici olarak iş yapan firmaların çalışanları ile bu rakamın yaklaşık olarak 3.000 kişiye ulaştığını belirterek, Tüpraş İzmir Rafinerisi’nin faaliyetleri çerçevesinde tedarik ve ikmal ihtiyaçları nedeniyle yarattığı sinerji kapsamında da binlerce kişiye istihdam olanağı sağladığını söyledi.

Tüpraş İzmir Rafinerisine son olarak Şubat 2012’de İşkur işbirliği ile İstihdam Garantili İşgücü Kursu düzenleyerek meslek lisesi ve meslek yüksekokulu mezunu 75 çalışanı Tüpraş ailesine dahil ettiklerini ifade eden Çalbıyık, şöyle konuştu:

“Bu çalışanlarımızda aranan koşullardan biri yine Aliağa’da yerleşik olabilmeleriydi.Rafinerimizde gerçekleştirdiğimiz pek çok yatırım, yarattığı potansiyel ile şirketimizde ve çözüm ortaklarımızda iş gücü ve eleman alımlarını da tetikliyor. Ayrıca bu yatırımların Aliağa’da yarattığı ekonomik canlılık ile yan sanayi de güçleniyor. Çevre alanında yaptığımız yatırımlar ile daha temiz ortamlarda çalışma imkânı yaratmayı hedefliyoruz. Doğal gaz kullanımını arttırıp kazan ve fırınlarda fuel oil tüketimini azaltacak yatırımlarımız çevre açısından hedeflerimizi destekliyor. Rafinerimiz ile Aliağa ilçesindeki okullarımız arasında sosyal sorumluluk projeleri, staj ve teknik gezi gibi alanlarda çalışmalarımız yoğun şekilde sürüyor.”

'MUTLU ATIKLAR PROJESİ'

2010 yılının başında İzmir Rafinerisi çalışanlarının gönüllülük esası ile başlattığı “Mutlu Atıklar, Aliağa’da Ambalaj Atıklarını Ayrıştırma Hareketi” kapsamında çeşitli eğitimler, etkinlikler ve çalışmalarda Aliağa’daki okullar ve çevre halkı ile sık sık bir araya geldiklerini anlatan Çalbıyık, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Geleceğin topluma ve çevreye duyarlı bireyleri için gönüllülerimiz Aliağa ve çevresindeki okullara giderek veya öğrencileri rafinerimizde ağırlayarak eğlenceli bir şekilde öğrencilere atık ayrıştırma ve geri dönüşüm uygulamalarının çevreye faydalarını, kazançlarını ve birey olarak onların üzerlerine düşen görevleri anlatıyor. Mutlu Atıklar Projemizde geçen yıl, Aliağa Halk Eğitim Merkezinde TEGEV ile geliştirilen işbirlikleri kapsamında Birikim Atölyesi açıldı ve Aliağa’daki ilköğretim çağındaki öğrencilere atölye çalışmaları ile tasarruf bilinci eğlenceli bir şekilde aşılanmaya başlandı. TEGV’in Türkiye çapında yaptığı etkinlikler içerisinde ‘’Birikim Atölyesi‘’ 2011 yılının En İyi Örneği seçildi. 300 katılımcı ile 16 Nisan 2010 tarihinde projemizin pilot mahallesi hanımları ve çalışanlarımızın eşlerine ‘Mutlu Hanımlar Çayı’ düzenlendi. Proje bilgilendirmesi yapıldı. Pilot bölgemiz Kazım Dirik Mahallesi’ne 9 adet Konteyner koyuldu ve Atık Ayrıştırmaya başlandı ve belediye tarafından toplanması sağlandı. Proje kapsamında 25 Ton atık geri dönüşüme kazandırılırken yaklaşık 9.000 kişiye ulaşılarak çevre bilinci ve önemi anlatıldı.

Ağustos 2011 tarihinde Aliağa’daki geleneksel Emek Şenliklerinde, 5 gün boyunca Mutlu Atıklar standımızla 3.000 kişiye ulaşılarak, atıkların ayrıştırılması ve geri dönüşüm konusunda bilgilendirmeler yapıldı.19 Mayıs Ulusal Gençlik ve Spor Bayramlarında 2010, 2011, 2012 yıllarında Aliağa halkı ve çalışanlarımızdan oluşan 12.500 kişinin katılımı ile 3 uçurtma şenliği düzenlendi.”

Tüpraş’ın son dönemde gerçekleştirdiği ve devam sosyal sorumluluk projeleri hakkında bilgiler veren Çalbıyık, yeterli maddi imkana sahip olmayan ailelerdeki öğrencilerin çeşitli eğitsel ve sosyal faaliyetlerle toplumsal uyumlarını arttırmalarına destek veren ‘100 Güler Yüz Şemsiye Hareketi’ ile Proje çerçevesinde Aliağa’da 11 okul ve 100 öğrencinin yer aldığını, bu öğrencilerle okuma etkinlikleri, TEGV gelişim atölyeleri gibi pek çok sosyal kültürel aktivitelerde bir araya gelindiğini belirtti.

Mesleki eğitim ve öğretim sistemini geliştirmeyi amaçlayan bir diğer MEGEP projesinde ise 4 yıldır Aliağa METEM ile işbirliği yaparak proje kapsamında bu yıl rafineride 8 öğrencinin eğitim, bir diğer 8 öğrencinin ise staj gördüğünü sözlerine ekleyen Çalbıyık, “Ayrıca bu okulumuza MEGEP projemiz kapsamında Temel Kimya Uygulama Laboratuvarı yapıldı. Bu laboratuvarda kimya bölümü öğrencileri uygulamalı olarak çeşitli kimyasal deneyleri gerçekleştirmektedir. 2012-2013 eğitim öğretim döneminde Aliağa’daki okullarımızdan 43 öğrencimiz beceri stajlarını Rafinerimizde yapmaktalar.Meslek Lisesi Memleket Meselesi Projesi, mesleki teknik eğitimi özendirmek, meslek liselerinin eğitim hayatındaki önemini arttırmak, okul sanayi işbirliğini geliştirmek amacı ile Koç Holding tarafından hazırlanmış bir projedir. Proje kapsamında Aliağa METEM ile işbirliği içerisindeyiz. Proje içerisindeki Aliağa METEM öğrencilerimize burs olanağı, koçluk desteği ve staj imkanı tanınmaktadır” diyerek Tüpraş’ın sosyal projelere verdiği önemi vurguladı.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler