YURTHABER

Balıkesir
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Van'ı Resimleriyle Edremit Körfezi'ne Tanıttı

Edremit'te yaşayan Vanlı ressam Salih Cengiz'in, geçen yıl yaşanan deprem ve bazı özellikleriyle Van'ı anlattığı sergisi, Burhaniye'de açıldı.

Edremit'te yaşayan Vanlı ressam Salih Cengiz'in, geçen yıl yaşanan deprem ve bazı özellikleriyle Van'ı anlattığı sergisi, Burhaniye'de açıldı.

Burhaniye Hüsnü Pazarbaşı Kültür Merkezi'nde açılan sergide Salih Cengiz'e ait 50'in üzerinde eseri ile eşi Şükran Cengiz'in mermerit üzerine yaptığı yağlı boya resimleri yer alıyor.

Geçen yıl yaşanan deprem ve bazı özellikleriyle Van'ın anlatıldığı serginin açılışına, Burhaniye Belediye Başkanı Fikret Akova, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Karanfil Bilgin, Milli Eğitim Müdürü Bünyamin Uruç ve çok sayıda davetli katıldı.

Büyük beğeni toplayan sergide en fazla ilgiyi, 4 farklı açıdan bakıldığında 4 değişik resmin görülebildiği "4 boyut" adlı tablo gördü. Tablo döndürülüp 4 farklı açıdan bakıldığında, padişah portresi, piyano çalan kadın, gökyüzüne bakan kadın ve şelale resimleri ortaya çıkıyor.

Yaklaşık 43 yıl önce resim yapmaya başladığını dile getiren Vanlı Ressam Cengiz, Van'ı anlatmaya çalıştığını söyledi.

Sergisini Edremit Körfezi'ndeki Ayvalık, Burhaniye, Havran, Altınoluk ve Akçay'ın yanı sıra Balıkesir'de sanatseverlerle buluşturacağını ifade eden Cengiz, Burhaniye'deki sergisinin, ilk gününde yoğun ilgi görmesinden dolayı mutlu olduğunu kaydetti.

Cengiz'in Van sergisi, Aralık ayı boyunca Balıkesirlilerle buluşacak.

Muhabir: Burhaniye

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler