Divle Obruk Peyniri Haberleri

Görüntüleri izleyen herkes şaşırıyor! 2 kiloluk kaşar peynirini pantolonuna saklayıp, çaldı

Şanlıurfa'da akılalmaz bir hırsızlık olayı yaşandı! Görüntüleri izleyenler ise şaşkınlıklarını gizleyemedi. İsmi öğrenilemeyen bir kişi girdiği süpermarkette 2 kiloluk kaşar peynirini tek hamleyle pantolonuna gizleyerek marketten kaçtı. Çalışanlar videoyu izledikten sonra ekiplere haber verdi. Kaşar peyniri hırsızı şimdi her yerde aranıyor...

Haber 2024-04-25 13:13:59

Herkes Konya'dan duymaya alışkındı ama şimdi yeni harita çıkarıldı: 16 il 'acil durumuyla' risk altında

Son yıllarda özellkle Konya'dan gelen obruk haberleri üzerine yeni bir harita oluşturuldu. Obruk için riskli veya az riskli alanlar belirlendi. Konya'daki çalışmaların ardından Türkiye'de 16 ilin daha obruk riski taşıdığı belirlendi. Prof. Dr. Fetullah Arık son çalışmalarını kamuoyuna duyururken 16 ili de tek tek sıraladı.

Haber 2024-04-09 09:45:28

Airfryer tost tarifi: Airfryer'da tost nasıl yapılır?

Airfryer ile çok çeşit atıştırmalığı, kahvaltı ürününü, tatlıyı ve daha birçok aşamalı tarifleri son derece kısa süreler içinde hazırlayıp servis edebilirsiniz. Hem pratik olması hem de diğer pişirme yöntemlerine göre çok daha az kaloride yiyecekler hazırlaması sayesinde mutfakların başköşesinde yerini alan Airfryer ile tercihinize göre istediğiniz peyniri kullanıp tost da yapabilirsiniz.

Yemek 2024-01-19 17:04:09

Edirne beyaz peyniri ve badem ezmesi için AB'ye coğrafi işaret başvurusu yapılacak

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Irmak, kentin coğrafi işaretli ürünleri beyaz peynir ve badem ezmesinin Avrupa Birliği'nden (AB) coğrafi işaret tescili alması için başvuruda bulunacaklarını söyledi.

Yurthaber 2024-01-11 11:54:23

Enkazı kaldırılan binanın temelinde obruk oluştu

Hatay’da enkazı kaldırılan ağır hasarlı binanın temelinde obruk oluştu.

Yurthaber 10-01-24 09:02

400 yıldır aralıksız yapılıyor! Kilosu 500 TL.. 6 ay toprak altında kalması şart

Çanakkale'de 400 yıldır yaşatılan gelenek hem damaklara hitap ediyor hem de hane bütçesine destek veriyor. Ayvacık'ın Şap köyünde yapılan Tepme peyniri 6 ayı toprak üstünde 6 ayı toprak altında olmak üzere 1 yılda hazırlanıyor. Her yıl sayılı yapılabilen peynirin kilosu ise 500 lira...

Finans 02-01-24 09:55

'Kent içerisinde olursa ciddi zararlar verecektir' Depremlerin ardından ortaya çıktı! 'Oluşumunu hızlandırıyor' Tehlikede 2. sıraya yerleşti

6 Şubat depremleri sonrası Batman'da, çapı 100 metreyi bulan obruk oluştu. Bölgede incelemelerde bulunup obruk tehlikesine dikkat çeken Diyarbakır Jeoloji Mühendisleri Odası 2. Başkanı Dr. Mehmet Şefik İmamoğlu "Depremin, alt tarafından çökmek üzere olan oluşumları harekete geçirmesiyle obrukların oluşması daha da hızlanır. Şu anda en tehlikeli obruk sıralamasında İç Anadolu Bölgesi'nde Konya yöresinin olduğu alanlar 1. sıradadır. Güneydoğu Anadolu bölgesi de artık 2. sırada diyebiliriz" dedi.

Haber 05-12-23 11:07

Konya'da vatandaşlar korku içinde! 2 saat boyunca sürdü: 'Güneyden kuzeye bir hareketlenme söz konusu'

Konya'da oluşan obrukların sayısı 2 bin 500’ü bulurken, yeni oluşanların bazılarında volkanik gaz çıkışı görülmeye başlandı. Doç. Dr. Arif Delikan "Ekmekçi yaylasında şubat ayında 30 metrelik çerçeve çizen obruk ise yarım metre kadardı. 1 ay önce burada 2 saat boyunca müthiş bir gaz çıkışı gözlendi" dedi. Bölgedeki çiftçilerden Adem Ekmekçi ise "Bu gaz çıkışı ve obruklar bizi korkutuyor" diye konuştu.

Haber 11-11-23 10:40

Konya’da pancar tarlasında yeni obruk oluştu

Konya’nın Karapınar ilçesinde pancar tarlasında yeni bir obruk oluştu.

Yurthaber 30-10-23 07:52

Gelip gidip kaşar peyniri çaldılar! Biri hüngür hüngür ağladı, diğeri dil dökerek suçlamaları reddetti

Bayrampaşa’da marketten belli aralıklarla 20 tane kaşar peyniri çaldıkları iddia edilen 2 şüpheli, market sahipleri tarafından takip edilerek yakalandı. Üzerlerinden 2 paket kaşar peyniri ve çeşitli ürünler çıkan 2 hırsızdan biri hüngür hüngür ağlarken, diğeri ise "Ben arkadaşı yolda gördüm. Varsa görüntüm zararını karşılayayım" diyerek suçlamaları reddetti.

Haber 24-10-23 15:39

Yer: Sivas! Görenleri şaşırtıyor... Köylülerin geçim kaynağı!

Sivas'ta jipsli kayaçlardan oluşan bölgede, köylüler tarafından tarım arazisine dönüştürülen birçok obruk ve dolin görenleri şaşırtıyor. Köylüler, her yıl bu arazilerde ekim yaparak geçimlerini sağlıyor. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'nden Öğretim Üyesi Dr. Fatih Kartal, "Obruk ve dolinleri, insanlar tarımsal faaliyetlerinde kullanabiliyor. Burası tahıl tarımına uygun sahalardır" dedi.

Haber 11-10-23 15:46

Tarlasındakini obruk sandı işi bırakıp eve gitti! Sabah geldiğinde gördüğü manzara karşısında kendi de şaşırdı

Konya’nın Karapınar ilçesinde bir vatandaş tarla sürerken traktör tekerinin çukura gömülmesiyle şaşkına döndü. Traktörün tekerini çukurdan kurtaran vatandaş akşam karanlığında obruk oluştuğunu zannederek panikle evine giderken, tarladaki çukurun kuyu olduğu anlaşıldı.

Haber 30-09-23 23:13

Konya’dan sonra farklı şehirlere de sıçradı! AFAD nedenini duyurdu... Korkutan gelişme

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, Konya dışında başka şehirlerde, özellikle depremin etkilediği bölgelerde obruk oluşumlarının olduğunu belirtti. Orhan Tatar, "Bu oluşumlarda doğrudan etkisi olmasa bile en azından şu son 6-7 ayda oluşan obruklarda artçı sarsıntıların etkisinin olduğunu söylemek mümkün" dedi.

Haber 20-09-23 17:16

Rüyasında gördü, aldığı haberle hayatının şokunu yaşadı! 'Hiç aklıma gelmezdi'

Konya’nın Karapınar ilçesinde aynı günde 1’i evin yakınındaki arazide, 2’si de farklı mevkide olmak üzere aynı tarlada 3 yeni obruk meydana geldi. Rüyasında deprem ve göçük olduğunu gören tarla sahibi çiftçi Fatih Şık, çobanından gelen telefonla hayatının şokunu yaşadı. Evine yaklaşık 100 metre mesafede, 50 metre çapında ve 40 metre derinliğinde obruk oluşan Şık, "Rüyamda hep böyle deprem gibi, göçük gibi şeylerle uğraştım. Kendi yerimde olacağı hiç aklıma gelmedi" dedi. İşte detaylar...

Haber 14-09-23 15:15

Konya'da 20 metre çapında, 15 metre derinliğinde obruk oluştu

Konya'nın Karapınar ilçesinde yaklaşık 20 metre çapında, 15 metre derinliğinde obruk oluştu.

Yurthaber 25-08-23 07:53

Konya'da dev obruk! Gören tedirgin oldu: 'Bir gün önce böyle bir şey yoktu'

Konya'da dev bir obruk oluştu. Karapınar ilçesinde bir tarlada çapı yaklaşık 20 metre, derinliği ise 15 metreyi bulan obruk görenleri tedirgin etti. Obruk oluşan tarlanın sahibi Kazım Aslan Sayan "Bir gün önce tarlaya girdiğimizde böyle bir şey yoktu. Sabah işçilerle beraber baktık, obruk gerçekten vardı" dedi.

Haber 25-08-23 01:15

Yer: Kahramanmaraş! Tarım arazisinde... Daha önce böyle bir şey ile karşılaşmadık

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen depremler tüm Türkiye'yi yasa boğdu. 50 binden fazla vatandaşımızın hayatını kaybettiği depremler, Nurhak ilçesindeki tarım arazisinde ise obruk oluşturdu. Yaklaşık 4 metre genişliğindeki obruk, dron ile görüntülendi. Muhtar Kamil Gülle, "Burada ilk defa böyle bir obruk oluştu. Daha önce böyle bir şey ile karşılaşmadık. Henüz inceleme de yapılmadı. Bölgede başka bir obruk daha oluşmuş. depremin ardından iki obruk oluştu." dedi.

Haber 20-04-23 15:16

Kahramanmaraş'ta depremin ardından tarım arazisinde obruk oluştu

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen depremler, Nurhak ilçesindeki tarım arazisinde obruk oluşturdu.

Yurthaber 20-04-23 12:05

Mantar arayan gençler obruk buldu! Bölge halkı tedirgin

Konya Ovasında sıkça oluşan korkutan obruklar şimdi de Aksaray sınırlarında kendini göstermeye başladı. 10 gün önce bir obrukla karşılaşan Aksaray’ın Sultanhanı ilçesi sakinleri, bugün 2. bir obrukla karşı karşıya geldi. Mantar aramaya çıkan gençler yaklaşık 8 metre çapında 6 metre derinliğinde obruk buldu. Bölge halkı, açık alandaki obruklardan tedirgin olmaya başladı. İşte detaylar...

Haber 16-04-23 11:59

Aksaray'da 3 metre çapında, 5 metre derinliğinde obruk oluştu

Aksaray'ın Sultanhanı ilçesinde yaklaşık 3 metre çapında, 5 metre derinliğinde obruk meydana geldi.

Yurthaber 06-04-23 15:02

Sivas'ın Zara ilçesinde obruk oluştu

Sivas'ın Zara ilçesi kırsalında bir tarlada yaklaşık 15 metre çapında obruk meydana geldi.

Yurthaber 13-03-23 14:54

Deprem sonrası Batman'da dikkat çeken görüntü! Baraj havzasında obruk oluştu

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler sonrası Batman'daki bir görüntü dikkat çekti. Depremlerin ardından Ilısu Prof. Dr. Veysel Eroğlu Barajı havzasında obruk meydana geldi. Konya Teknik Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yaşar Eren, "Deprem, doğrudan obruğu oluşturmuyor ama sarsıntılar, obruğun oluşumunu hızlandırmış oluyor" dedi.

Haber 07-03-23 14:34

Herkes bu görüntüyü konuşuyordu! Gizemi belli oldu... “Sebebi deprem mi?” sorusuna uzman isimden açıklama geldi

Kahramanmaraş merkezli büyük depremlerin sonrasında Konya başta olmak üzere pek çok ilde ortaya çıkan obruklar dikkat çekmişti. Konya’nın Ereğli ilçesinin Karapınar bölgesinde deprem sonrasında dev bir obruk oluşmuştu. Depremlerin obruk oluşturup oluşturmadığı merak edilirken Konya Teknik Üniversitesi Obruk Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Fetullah Arık, "Depremler, bir obruğun çökmesini hızlandırabilir" dedi.

Trend 04-03-23 09:12

Obruk nedir, nasıl oluşur? Konya'da iki fay arasında dev obruk oluştu!

Konya Karapınar'da yeni bir obruk meydana geldi. İki fay hattının arasında oluşan derin obruk herkesin ilgisini çekmiş durumda. Kullanıcılar 'Konya obruk oluşumu ve Konya'da oluşan obruk' şeklinde araştırmalar yapıyorlar. Peki Obruk nedir, nasıl oluşur? İşte detaylar...

Haber 25-02-23 00:16

Konya'da 15 metre derinliğinde 'obruk' oluştu! 'İlk kez gören korkuyor'

Konya'nın Karapınar ilçesinde, boş bir tarlada 100 metre çapında, 15 metre derinliğinde obruk oluştu. Tarlanın sahibi Yusuf Gültekin, oluşan obruk sonrası yaptığı açıklamada "İlk zamanlar ürperiyorduk ama alıştık. İlk kez gören insanlar korkuyor" ifadelerini kullandı.

Haber 24-02-23 20:20

Deprem sonrası oluştu, dere yatağını kuruttu! 'Nereye gittiğini bilmiyoruz'

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’ta meydana gelen iki büyük depremin ardından Diyarbakır’ın Lice ilçesinde kaydedilen 3 ile 4 şiddeti arasındaki bağımsız depremler nedeniyle oluşan obruk, dere yatağını kuruttu. Vatandaşlar suyun obruktan nereye gittiğini bilmediklerini söyledi. Lice’de meydana gelen artçılar, yollarda da hasara neden oldu. Köprü ve istinat duvarı yıkıldı, köprü ve yolun birleştiği yer ile yolda yarılma ve çökmeler meydana geldi.

Haber 17-02-23 13:20

Otlu peynir ikramı sosyal medyada gündem olmuştu! Yeni görüntüler ortaya çıktı

Deprem bölgesindeki ekiplerin "otlu peynir" ikramına dair görüntüler sosyal medyada ilgi görmüştü. O görüntülerde Türk arama kurtarma ekiplerinin Çin arama kurtarma ekiplerine ekmek arası otlu peynir ikram ettiği görülmüştü. Şimdi ise yeni görüntüler ortaya çıktı. Yeni görüntülerde ise Çinli arama kurtarma görevlisinin peyniri sevdiğini söylediği ve Van’a selam gönderdiği görülüyor.

Haber 17-02-23 09:42

Bir tane asla yetmez: Çıtır çıtır paçanga böreği tarifi! Paçanga böreği nasıl yapılır?

Börek tarifleri yediden yetmişe herkesin bayılarak yediği yemekler arasında bulunuyor. Klasik börek tariflerinden sıkılanlar için paçanga böreği kaçınılmaz bir fırsat. Uzayıp giden kaşar peyniri ve pastırmanın eşsiz uyumu yiyen herkesi hayran bırakıyor. Paçanga böreği nasıl yapılır merak ediyorsanız bu pratik paçanga böreği tarifine göz atabilirsiniz.

Yemek 30-12-22 09:39

1 ALANA 1 BEDAVA! ŞOK 28 Aralık 3 Ocak aktüel ürünler kataloğu: 2 kilo tost peyniri 209 TL!

ŞOK marketlerde 28 Aralık 3 Ocak tarihleri arasında, çeşitli kategoriden birçok ürün uygun, taksitli fiyatlarıyla müşterilerin beğenisine sunulacak. Dondurmalarda bir alana bir bedava kampanyası var. Gıda, mobilya, temizlik, kişisel bakım kategorisinden birçok yeni ve uygun ürün ŞOK marketlerde olacak. İşte 28 Aralık 3 Ocak ŞOK aktüel ürünler kataloğu...

Finans 28-12-22 16:07

Airfryer paçanga tarifi ve malzemeleri nedir? Airfryer'da paçanga nasıl yapılır?

Avrupa ülkelerinde en sık tüketilen lezzetler arasında olan paçanga böreğinin kökeni Balkanlar olarak bilinir. Bu lezzet Türk mutfağına da girmiş ve türlü davetlerde ikram edilir hâle gelmiştir. Temel malzemeleri pastırma ve yufka olan paçanga böreği, kaşar peyniri, domates, biber ve maydanozla zenginleştirilerek hazırlanır. Sigara böreğiyle benzer aşamalarla yapılan ve asıl malzemesi pastırma olan paçanga böreğini airfryer ile de kısa bir sürede hazırlayabilirsiniz.

Yemek 26-12-22 16:59

Dilimi 20 liraları buldu kilosu 695 TL'ye kadar yükseldi! 'Alamıyoruz sadece kokluyoruz gramı bile altın değerinde...'

Enflasyonun artması sonucundaki pahalılık en çok mutfaklara yansıyor. Beyaz peynir, kaşar peyniri gibi ürünler kırmızı etin kilogram fiyatını geride bırakmıştır. Son olarak bazı marketlerde sucuk fiyatının da yeniden zamlandığı ve kuşbaşı eti geride bıraktığı görüldü. Son olarak kahvaltıların özel yiyeceği pastırmanın kilosu da 700 TL seviyelerine geldi.

Finans 05-12-22 07:54

Sivas'ta bir tarlada obruk oluştu

Sivas'ın Hafik ilçesinde bir tarlada yaklaşık 10 metre çapında obruk meydana geldi.

Yurthaber 29-11-22 14:55

Tarlanın ortasında büyük bir gürültüyle oluştu! Toz bulutları dağılınca anladı, hemen yetkilere haber verdi

Sivas'ta bir anda oluşan 10 metre çapındaki obruk görenleri korkuttu. Hafik ilçesindeki bir tarlada hayvanlarını otlatan Fatih Rüştü Soğancıoğlu'nun 15 metre ilerisinde büyük bir çekme meydana geldi. Toz bulutunun dağılmasıyla oluşan obruğu gören Soğancıoğlu, durumu hemen yetkililere haber verdi.

Haber 29-11-22 10:42

Kaşar peynirinin fiyatı kırmızı eti geçti! Vatandaş ise çareyi arta kalan peynirde buldu: Peki fiyatlar neden arttı?

Kahvaltıların vazgeçilmezi olan kaşar peynirinin fiyatı kırmızı eti solladı. Et 115 TL'den, kaşar peyniri ise 155 TL'den satılıyor. Eski kaşar peynirinin fiyatı ise adeta uçtu, en pahalı peynirlerden biri oldu. Hal böyle olunca vatandaş, çareyi kesilirken arta kalan peynirde buldu. Bu peynir, diğer peynirlere göre daha uygun olduğu için tercih ediliyor.

Finans 25-11-22 10:03

FETÖ'ye yönelik Gazi Turgut Aslan Operasyonu'nda Erzurum'da 13 zanlı yakalandı

Operasyonda, şüphelilerin para transferini, ATM cihazlarından kartsız işlemler ile pestil, kaşar peyniri ve kuru gıdaların arasına sarıp kargoyla yaptığı kameralara yansıdı

Yurthaber 18-10-22 20:59

Islah ettiği kuzularıyla üretimi ve hayvan sayısını artırdı

Erzincan'da, "Halk Elinde Küçükbaş Hayvan Islahı Ülkesel Projesi"nden faydalanarak tescilli Erzincan tulum peyniri üreten kadın, 30 koyunla başladığı yetiştiricilikte hayvan sayısını 700'e yükseltti - Üretici Fecire Güzel: - "Ben çoğalan koyunlarımla ailemin geçimini sağlıyorum. Çocuklarımı büyüttüm şimdi ise üniversitede okuyan torunlarımın eğitimlerine destek oluyorum"

Yurthaber 14-10-22 12:45

GRAFİKLİ - Konya Ovası'nda sadece bu yıl 16 obruk oluştu

Konya Teknik Üniversitesi Obruk Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Arık: - "AFAD ile yürüttüğümüz çalışma kapsamında daha önce oluşmuş ve envantere girmemiş olan obrukları da kayıt altına aldık. Obruk sayısının 2 bin 600 civarı olduğunu söyleyebiliriz" - "Artık yerleşim alanlarının içinde de oluşmaya başladı. Evlere, yapılara zarar verebiliyor. Hatta Karapınar bölgesinde bir camiye de zarar verdi"

Yurthaber 29-09-22 11:21

Kandırılıyor olabiliriz: Kaşar peyniri sandıklarınız tost peyniri olabilir! Kaşar ve tost peynirinin farkı nasıl anlaşılır?

Kaşar yemeklerde, kahvaltılarda en sevilen ve sık kullanılan peynirler arasında bulunuyor. Hem tat hem de doku olarak diğer peynirlerden ayrılan kaşar peynirini alırken çok dikkatli olmak gerekiyor. Marketlerden satın aldığımız birçok kaşar peyniri aslında tost peyniri olarak satılıyor. Kaşar peyniri ve tost peynirinin arasındaki farkı anlamak için bilinçli olmak gerekiyor.

Yemek 27-09-22 14:19

MasterChef dokunulmazlık oyununu kim, hangi takım kazandı? 22 Eylül 2022 MasterChef eleme adayları kim oldu?

MasterChef Türkiye'de haftanın üçüncü takım oyunu gerçekleşti. İlk turda Diyarbakır yöresel lezzetleri konseptinde yemek yapan yarışmacılar ile dokunulmazlığı alan takım belli oldu. İkinci turda ise adaylar mandarella peyniri ile yaratıcı tabak yaparak bireysel dokunulmazlık mücadelesi verdiler. 22 eylül 2022 MasterChef Türkiye'de gecenin sonunda eleme adayları belli oldu. Peki, MasterChef takım oyununu kim kazandı? 22 Eylül MasterChef'te dokunulmazlığı kazanan takım ve eleme adayları...

Magazin 23-09-22 14:40

Konya'da yonca ekili tarlada obruk oluştu

Tarla sahibi İbrahim Karacan: - "Birkaç gün önce gece sulama yaptık. Ondan önce de tarlada çalıştık. Tarlada çalışanlar olduğu sırada obruk olsa daha kötü olabilirdi. Obruk oluştuğu sırada tarlada insan olmaması büyük şans"

Yurthaber 12-09-22 15:43

Kayseri'de manda yetiştiricileri mozzarella peyniri üretecek

Kayseri'de manda yetiştiricileri mozzarella peyniri üretecek

Yurthaber 09-09-22 17:14

Obruk Gölü'nde suyun çekilmesiyle oksijensiz kalan balıklar telef oldu

Obruk Gölü'nde suyun çekilmesiyle oksijensiz kalan balıklar telef oldu

Yurthaber 08-09-22 14:39

Kırklareli peyniri yurt dışında da sofralara lezzet katıyor

Kentte 550 bin küçük ve büyükbaş hayvandan günlük elde edilen yaklaşık 900 bin ton sütten üretilen peynir, aromasıyla yurt içinin yanı sıra başta Katar, Irak, ABD ve Lübnan olmak üzere 20 ülkeden ilgi görüyor - Kırklareli Ticaret Borsası Başkanı Turhan Altıntel: -"İl genelinde 60’a yakın mandıramız, 3 ihracatçı firmamız var"

Yurthaber 01-09-22 12:07

Çorum'daki Obruk baraj gölünde 50 kiloluk yayın balığı yakalandı

Çorum'daki Obruk baraj gölünde 50 kiloluk yayın balığı yakalandı

Yurthaber 29-08-22 17:26

Kars'ta kahvaltıların vazgeçilmezi çeçil peynirinin yapımı için kazanlar yakıldı

Çeçil peyniri hazırlamak için güneş altında yoğun mesai yapan kadınlar, peynirin fazlasını da satarak aile ekonomisine katkı sağlıyor - Peynir yapan kadınlardan Mürvet Şeyhan: - "Bazı işlemlerden geçirilen peyniri bir hafta bekledikten sonra tuzlarız hem de tel tel ayırırız. Sonra bidon veya hayvan derisine koyduk mu kışa hazır hale gelmiş demektir"

Yurthaber 27-08-22 12:04

Konya’da restore edilen Obruk Gölü manzaralı 800 yıllık han ziyarete açılıyor! Obruk Hanı meraklısını bekliyor

Konya turizminin önemli bir destinasyonu olması beklenen Selçuklu dönemi eserlerinden Obruk Hanı'nın restorasyon ve çevre düzenleme çalışması tamamlandı. Karatay ilçesindeki tarihi Obruk Hanı, 180 metre genişlik ve 145 metre derinliğiyle Kızören Obruğu'nu seyir imkanı da sunacak.

Trend 22-08-22 17:56

Rize'nin Çayeli Koloti peyniri coğrafi işaret tescili aldı

Rize'nin Çayeli Koloti peyniri coğrafi işaret tescili aldı

Yurthaber 21-08-22 16:25

Konya'da yonca tarlasında obruk oluştu

Konya'da yonca tarlasında obruk oluştu

Yurthaber 21-08-22 13:09

Konya'da restore edilen obruk gölü manzaralı 800 yıllık han ziyarete açılıyor

Karatay ilçesindeki tarihi Obruk Hanı, 180 metre genişlik ve 145 metre derinliğiyle Kızören Obruğu'nu seyir imkanı da sunacak - Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca: - "Burada önemli olan, tarihe sahip çıkmak. Yıkılmak üzere olan bu yapıyı turizme kazandırmış olduk"

Yurthaber 21-08-22 11:00