Foreign Ministry Spokesman Hami Aksoy Haberleri

Tehlikeyi fark edince... Otobüste Türk vatandaşları vardı! Sırbistan'daki selde felaketten dönüldü

Sırbistan'daki selde yıkılan köprünün tehlike altında olduğunu fark eden Nemanja Bogosavljevic, gösterdiği hızlı tepkiyle Türk vatandaşlarının içinde bulunduğu otobüsün kaza yapmasını engelledi. Söz konusu olayı sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duyuran Sırbistan İnşaat Ulaşım ve Altyapı Bakanı Goran Vesic, Bogosavljevic'e teşekkür etti. Türkiye'nin Belgrad Büyükelçisi Hami Aksoy da sosyal medya hesabında Bakan Vesic'in paylaşımına yer vererek Sırpça teşekkürlerini iletti.

Haber 2023-06-17 21:08:05

Hami Aksoy: ‘‘Macron’un Sözleri Kabul Edilemez’’

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la 2 Mart'ta yaptığı görüşmeden sonra France 5 televizyonuna verdiği söyleşide kullandığı ifadelere yanıt verdi

Haber 2021-03-24 21:53:06

Dışişleri Bakanlığı'ndan Macron'un açıklamalarına tepki

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un bir Fransız Televizyon kanalına verdiği mülakkattaki ifadelere ilişkin sert tepki gösterdi. Aksoy, "Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un, programda yöneltilen kasıtlı sorulara verdiği yanıtlarda, ülkelerimiz arasındaki dostluk ve müttefiklik ilişkisi hilafına kullandığı ifadeleri kabul edilemez buluyoruz" ifadelerini kullandı.

Haber 2021-03-24 18:58:59

Dışişleri'nden Hollanda'ya tepki: 1915 olaylarıyla ilgili karar hükümsüz bir teşebbüstür

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Hollanda Temsilciler Meclisi'nin, Hollanda hükümetini 1915 olaylarını soykırım olarak tanımaya çağıran kararıyla ilgili, "Hollanda Temsilciler Meclisinde kabul edilen ve hükümeti 1915 olaylarını soykırım olarak tanımaya çağıran karar, tarihi siyasi saiklerle yeniden yazma niteliğinde hükümsüz bir teşebbüstür." açıklamasında bulundu.

Haber 2021-02-26 00:30:46

Dışişleri'nden Atina'da düzenlenen 'Dostluk Forumu'na tepki

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Yunan-Rum ikilisinin, Avrupa Birliği'nin (AB) aday ülke Türkiye ile oluşturmaya çalıştığı olumlu gündemi engellemeye çalışmaları ve başkalarından medet umarak siyaset yapmasının bölgedeki barış ve istikrarı tehdit ettiğini bildirdi. Aksoy ayrıca, "Yunan-Rum ikilisini aklıselime davet ediyoruz." dedi.

Haber 11-02-21 22:24

“ABD’nin Kavala Açıklaması Hukuk Devleti İlkesine Aykırı”

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, ABD Dışişleri Bakanlığı’nın Osman Kavala’nın serbest bırakılması çağrısına, “Kavala hakkında bağımsız mahkemelerce yürütülen yargı süreçleri devam etmektedir. Herkes bu süreçlere saygı duymak zorundadır” yanıtını verdi

Haber 11-02-21 14:38

Dışişleri Bakanlığı'ndan ABD'ye Osman Kavala yanıtı

Türkiye Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy Osman Kavala’nın serbest bırakılması çağrısında bulunan ABD’ye yanıt vererek, "Hiçbir devlet veya hiç kimse Türk mahkemelerine yargı süreçleri hakkında emir veremez" dedi.

Haber 11-02-21 13:21

Dışişleri Bakanlığı: ABD ve Rusya'nın Yeni START kararını memnuniyetle karşılıyoruz

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, ABD ve Rusya'nın Stratejik Silahların Azaltılması (Yeni START) Antlaşması'nı 5 yıl uzatma kararının, Türkiye tarafından memnuniyetle karşılandığını açıkladı.

Haber 03-02-21 19:19

Dışişleri Bakanlığı'ndan Kosova'ya 'Kudüs' tepkisi

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Kosova'nın Kudüs'te büyükelçilik açma taahhüdünün, başta bu konuda kabul edilmiş Birleşmiş Milletler (BM) kararları olmak üzere uluslararası hukuka aykırılık teşkil ettiğini bildirdi.

Haber 02-02-21 09:33

Türkiye'den Yunanistan'a tepki: Trajikomik

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, “Batı Trakya Türk Azınlığı’na uyguladığı asimilasyon ve baskı politikası sonucunda Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi tarafından hakkında 3 kez ihlal kararı verilen bir ülkenin Dışişleri Bakanı’nın azınlıklar konusunda ülkemizi eleştirmesi trajikomiktir” dedi.

Haber 19-01-21 20:16

Son dakika: Dışişleri'nden Ermenistan açıklaması

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, "Ermeni unsurların Azerbaycan Silahlı Kuvvetlerine karşı gerçekleştirdikleri saldırılar Üçlü Bildiri ile tesis edilen ateşkes rejiminin açık ihlalidir" dedi.

Haber 28-12-20 22:56

Türkiye'den Yunanistan'a tepki: Sorumlu şekilde hareket etmeye davet ediyoruz

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, "Yunanistan'ı sağduyuya ve iyi komşuluk ilişkileri çerçevesinde bölgede barış ve istikrarı güçlendirme çabalarımıza katkıda bulunarak sorumlu şekilde hareket etmeye davet ediyoruz." ifadesini kullandı.

Haber 26-12-20 12:17

Türkiye'nin Ege ve Akdeniz'de Askeri Faaliyetleri Arttırdığı Doğru Değil

Türk Dışişleri Bakanlığı, Yunan basınında yer alan Türkiye’nin AB zirvesi öncesinde Ege ve Akdeniz’de askeri faaliyetlerini arttırdığı iddialarına yanıt verdi. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, haberlerin gerçek dışı olduğunu söyledi

Haber 07-12-20 11:15

Dışişleri Bakanlığı: Yunanistan gerginliği artırıcı askeri faaliyetlerine devam ediyor

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Yunan basınında Türkiye’nin Avrupa Birliği (AB) Zirvesi öncesinde Ege ve Akdeniz’deki askeri faaliyetlerini artırdığına dair çıkan haberlere ilişkin açıklama yaptı.

Haber 06-12-20 19:41

Dışişleri'nden AP'nin Türkiye ve KKTC hakkındaki tavsiye kararına tepki

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Avrupa Parlamentosu (AP) Genel Kurulunun, Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) hakkında kabul ettiği bağlayıcı olmayan tavsiye kararını tümüyle reddettiklerini bildirdi.

Haber 27-11-20 01:28

Ankara’dan Türk Gemisine Müdahaleye Tepki

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Libya'ya silah ambargosu bulunsa da BM Güvenlik Konseyi kararları uyarınca ticari gemilere askeri müdahalede bulunulamayacağını söyledi

Haber 23-11-20 17:20

Dışişleri’nden Doğu Akdeniz’deki Sismik Araştırma Faaliyetlerine ilişkin açıklama

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Doğu Akdeniz’deki Sismik Araştırma faaliyetlerine ilişkin, “Türkiye, Doğu Akdeniz’de kendisinin ve Kıbrıs Türklerinin haklarını kararlılıkla korumaya devam edecektir” dedi. Sözcü Aksoy açıklamasında, "Türkiye, Doğu Akdeniz’de kendisinin ve Kıbrıs Türklerinin haklarını kararlılıkla korumaya devam edecektir. Yunanistan her Navtex ilanımızda açıklama yapmak yerine, görüşme çağrılarımıza olumlu yanıt vermelidir” dedi.

Haber 21-11-20 22:39

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy'dan AB'ye sert tepki

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, AB Yüksek Temsilcisi Joseph Borrell'in Kıbrıs meselesine ilişkin açıklamasına sert tepki göstererek "Kıbrıs Türk halkına hiçbir açıklamasında atıfta bulunmayan, 2004 yılında BM çözüm planını reddeden Güney Kıbrıs Rum Yönetimini üyelikle ödüllendiren, Kıbrıs Türklerine verdiği sözlerin hiçbirisini yerine getirmeyen AB’nin çözüme katkıda bulunması beklenemez." açıklamasını yaptı.

Haber 16-11-20 10:15

Türkiye'den Yunanistan'a çok sert Oruç Reis ve Doğu Akdeniz cevabı

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Yunanistan Dışişleri Bakanlığının, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki sismik araştırma faaliyetlerine ilişkin yaptığı açıklamaların "uluslararası hukuka ve teamüle aykırı maksimalist deniz sınırı iddiaları"na dayandığını belirterek, Türkiye için hiçbir hükmü ve değeri olmadığını bildirdi.

Haber 12-11-20 00:18

Türk Dışişleri: ‘‘Pompeo’nun Ziyaretine İlişkin İfadeler Yersiz’’

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından, Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’nun Avrupa ve Ortadoğu turu sırasında Türkiye’ye planladığı ziyaretine ilişkin yapılan açıklamada kullanılan ifadelere tepki gösterdi

Haber 11-11-20 19:39

Türkiye'den, ABD Dışişleri Bakanı Pompeo'nun Türkiye ziyaretine ilişkin yapılan açıklamaya tepki

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından, Bakan Mike Pompeo'nun Türkiye'yi ziyaretine ilişkin dün yapılan açıklamada kullanılan ifadelerin "son derece yersiz" olduğunu ve bu husustaki tepkinin de ABD tarafına iletildiğini bildirdi.

Haber 11-11-20 17:28

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aksoy’dan Ermenistan’ın ateşkes ihlali hakkında açıklama

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Ermenistan’ın ateşkesi ihlal etmesi hakkında, “Minsk Grubu eşbaşkanlarının çabalarının somut sonuçlar verebilmesi için Ermenistan’ın ihlallerini dikkate alarak BM Güvenlik Konseyi kararlarına ve uluslararası hukuka uygun kalıcı çözümü hedefleyen, sonuç odaklı bir müzakere süreci başlatmalarını gerekli görüyoruz” dedi.

Haber 26-10-20 22:24

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aksoy’dan Mısır Dışişleri Bakanı’nın Türkiye’yi hedef alan suçlamalarına tepki

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, “Mısır Dışişleri Bakanı’nın Suriye hakkında ‘Küçük Grup’ toplantısında ülkemizi hedef alan suçlamalarını reddediyoruz” dedi.

Haber 25-10-20 00:16

Türkiye'den, Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias'ın iddialarına cevap

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias'ın Türkiye yönelik ithamlarına, "Dendias'ın ülkemiz hakkında sarf ettiği söz ve iddialar, Yunanistan'ın Türkiye ile ilişkilerinde iyi komşuluk, diyalog ve iş birliği yerine gerginlik ve tırmandırma politikasını tercih ettiğinin yeni bir kanıtıdır. Bu iddialar, tarihi gerçeklerin üstünü kapatamayacaktır" diye cevap verdi.

Haber 16-10-20 23:39

Dışişleri Bakanlığı'ndan AB'ye net mesaj: Tehdit dili Türkiye'ye karşı işlemez

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Avrupa Birliği (AB) Zirvesi kararlarının Türkiye'ye ilişkin bölümleriyle ilgili, "Tehdit dilinin Türkiye’ye karşı işlemeyeceği bilinmelidir. AB’den Türkiye’yi tehdit etmek yerine elle tutulur, tarafsız ve ortak çıkarlarımıza hizmet eden, çözüm odaklı öneriler sunmasını bekliyoruz" dedi.

Haber 16-10-20 19:59

Dışişleri'nden Yunan Bakan'ın Uçağıyla İlgili Hava Sahası Açıklaması

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias’ı taşıyan uçağın Türk hava sahasına girişi için kasıtlı olarak bekletildiği iddiasına Dışişleri Bakanı Sözcüsü Hami Aksoy yaptığı açıklamayla yanıt verdi

Haber 15-10-20 12:27

Dışişleri'nden Yunanistan'a sert tepki!

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, "Bakan Dendias’ın uçağının hava sahamıza girmeden önce bekletildiği haberleri kasıtlıdır ve gerçeği yansıtmamaktadır" dedi.

Haber 15-10-20 12:17

Türkiye'den ABD'ye 'Oruç Reis' tepkisi

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Oruç Reis gemisinin sismik araştırmasına ABD'den gelen eleştiriye cevaben, "Sevilla Haritası'nın hukuki geçerliliğinin olmadığını açıklayan ABD'nin, Oruç Reis'in Türkiye'nin kıta sahanlığında sürdürdüğü sismik araştırma faaliyetlerini eleştirmesi ciddi bir tutarsızlıktır" dedi.

Haber 13-10-20 20:59

Türkiye'den Yunan Bakan'a sert tepki: Asılsızdır

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy'dan Yunan Dışişleri Bakanı Dendias'a sert tepki geldi. Aksoy, Dendias'ın Yunan gazetesinde yayımlanan mülakatında Türkiye'ye ilişkin iddia ve beyanlarının asılsız olduğunu belirtti.

Haber 11-10-20 17:25

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aksoy’dan AİHM’e sert tepki

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, "Ermenistan’ın temelsiz iddialarını desteklemek amacıyla sunduğu sosyal medya paylaşımları ile basın kesitlerine dayanarak ve hiçbir şekilde hükümetimizin görüşüne başvurmadan aldığı kararla AİHM, inandırıcılığına ve itibarına darbe vurmuştur” dedi.

Haber 07-10-20 00:29

Dışişleri Bakanlığı: ABD'nin son dönemde attığı adımlar Doğu Akdeniz'de gerginliği artırmaktadır

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun Kıbrıs ziyaretinde imzalanan mutabakat muhtırasıyla ilgili açıklama yapan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, "ABD'yi, Kıbrıs Adası'nda geleneksel olarak sürdürdüğü tarafsızlık politikasına geri dönmeye ve Kıbrıs meselesinin çözümüne yönelik çabalara katkıda bulunmaya davet ediyoruz" dedi.

Haber 14-09-20 01:40

Hami Aksoy'dan, GKRY ve ABD arasında imzalanan 'Mutabakat Muhtırası' açıklaması

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aksoy, GKRY ve ABD arasında imzalanan 'Mutabakat Muhtırası' hakkındaki gelen soruya, yaptığı yazılı açıklama ile cevap verdi. Aksoy açıklamasında, "ABD'nin son dönemde GKRY'ne silah ambargosunu kaldırmak ve Rum tarafını askeri eğitim programına (IMET) dahil etmek suretiyle attığı adımlar Ada'daki iki halk arasındaki dengeyi bozmakta ve Doğu Akdeniz'de gerginliği arttırmaktadır." ifadelerini kullandı.

Haber 14-09-20 00:53

Dışişleri'nden MED7 Zirvesi'ne yanıt: Hukuki dayanaktan yoksun

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, "Fransa, İtalya, İspanya, Malta, Portekiz, Yunanistan ve GKRY’nin katılımıyla dün düzenlenen AB üyesi Güney Avrupa Ülkeleri (MED7) Altıncı Zirvesi sonunda kabul edilen ortak bildiride yer alan Doğu Akdeniz ve Kıbrıs meselesine ilişkin ifadeler, geçen sene olduğu gibi taraflı, gerçeklerden kopuk ve hukuki dayanaktan yoksundur" dedi.

Haber 11-09-20 14:11

Türkiye'den Fransa tarih kitabındaki skandal PKK/YPG detayına sert tepki

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Fransa’da okutulacak lise son sınıf tarih-coğrafya ders kitabında terör örgütü PKK/YPG’nin bölücü ideolojisine yer verilmesine tepki göstererek "İdeolojik dogmaların ve siyasi menfaatlerin ders kitaplarında bu denli çarpıtılarak sunulması gelecek kuşaklar için ciddi tehlike oluşturmaktadır." ifadesini kullandı.

Haber 06-09-20 19:50

Dışişleri'nden Alman basınında çıkan Doğu Akdeniz haberlerine tepki

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, "Bugün Die Welt gazetesinde Doğu Akdeniz konusunda ülkemize atfen yayınlanan haber tamamen hayal mahsulüdür. Yunan makamları bu gibi asılsız haberlerle uğraşacaklarına, bölgede gerginliği artırıcı adımlara son vermelidir" dedi.

Haber 02-09-20 18:55

Dışişleri Bakanlığı'ndan 'Charlie Hebdo' tepkisi

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, "Charlie Hebdo dergisinin dinimize ve Peygamberimize yönelik saygısızlık içeren karikatürleri yeniden yayımlama kararını şiddetle kınıyoruz. Müslümanlara yönelik bu hakareti ve saygısızlığı basın, sanat veya ifade özgürlüğü ile gerekçelendirmek mümkün değildir. Başta Cumhurbaşkanı Macron olmak üzere Fransız makamlarının bu konuyu ifade özgürlüğü kapsamında izah etme çabaları da kabul edilemez" dedi.

Haber 02-09-20 16:55

Avusturya'nın Casusluk İddiasına Türk Dışişleri'nden Yanıt

Avusturya’nın, ülkede yakalanan bir kişi hakkında Türkiye adına casusluk yaptığı iddialarına Türk Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy yanıt verdi. Aksoy iddiaların mesnetsiz olduğunu söyledi

Haber 02-09-20 10:51

Türkiye'den Macron'a 'kırmızı çizgi' cevabı

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Doğu Akdeniz açıklamasına cevaben, "Doğu Akdeniz'de Türkiye'nin haklı davasına karşı kırmızı çizgiler çektiğini sananlar, yalnızca ülkemizin kararlı duruşuyla karşılaşacaktır" ifadelerini kullandı.

Haber 30-08-20 22:39

Türkiye'den Akdeniz'de 4 ülkenin katıldığı ortak tatbikat sonrası çok sert açıklama

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Doğu Akdeniz'de Türkiye'yi ve Kıbrıs Türkü'nü dışarıda bırakmaya çalışan her girişimin hüsranla sonuçlanacağını bildirdi.

Haber 27-08-20 00:39

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aksoy'dan Yunanistan'a tepki

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, "Kendi topraklarındaki Osmanlı mirası cami ve mescitleri kiliseye çeviren Yunanistan, diğer dinlere saygı konusunda bize söz söyleyecek en son ülkedir" dedi.

Haber 21-08-20 20:56

‘‘AB Konseyi Şantajların Esiri’’

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Avrupa Birliği Konseyi’nin 19 Ağustos 2020 tarihli video konferansının ardından yapılan açıklama hakkında, ‘‘Konsey’in, iki üye ülkesinin yönlendirmesi ve şantajlarının esiri olduğunu bir kez daha teyit etmektedir’’ dedi

Haber 20-08-20 22:55

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy'dan AB'ye çağrı!

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Avrupa Birliğinin (AB), Doğu Akdeniz'de barış, refah ve istikrarı hedefleyen sürecin bir parçası olmak istiyorsa, objektif ve dürüst olması gerektiğini belirterek, Birliğin itidal çağrılarını, Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ne (GKRY) yapması gerektiğini bildirdi.

Haber 20-08-20 21:34

Dışişleri Bakanlığı: Ermenistan'ın Doğu Akdeniz Yorumları Hadsizlik

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Ermenistan’ın Doğu Akdeniz'e ilişkin yorumlarını hadsizlik olarak nitelendirdi

Haber 17-08-20 09:14

Dışişleri'nden Ermenistan'ın Doğu Akdeniz açıklamasına tepki: Hadsizlik ve sorumsuzluk örneği

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Ermenistan'ın Sevr Antlaşması hakkındaki provokatif açıklamasının ardından, bu kez de Doğu Akdeniz ile ilgili fikir beyan etmesinin "yeni bir hadsizlik ve sorumsuzluk örneği" olduğunu bildirdi.

Haber 17-08-20 00:59

Dışişlerinden GKRY ile Fransa arasında savunma iş birliği anlaşmasının yürürlüğe girdiği açıklamasına tepki

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) ile Fransa arasında 4 Nisan 2017'de imzalanan "Savunma Alanında İşbirliği Anlaşması"nın 1 Ağustos'ta yürürlüğe girdiğinin açıklanmasına ilişkin, "Fransa'nın mevcut dönemde gerilimi daha da arttıracak adımlar atması, bu bağlamda GKRY ile ortak tatbikatlar düzenleyerek geçici de olsa, 1960 Antlaşmalarının hilafına burada askeri uçaklarını konuşlandırması kabul edilemez." ifadelerini kullandı.

Haber 16-08-20 00:30

Dışişleri'nden Yunanistan'a 'okul' tepkisi

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Yunanistan'ın Türk okullarını kapatmasına tepki gösterdi. Aksoy "Yunanistan’ı, Lozan Barış Antlaşması hükümleriyle bağdaşmayan, azınlık mensubu çocukların eğitim haklarını çeşitli bahanelerle ihlal etme politikasına son vermeye ve bahse konu okulları yeniden açmaya davet ediyoruz" dedi.

Haber 12-08-20 10:35

Dışişleri: Akdeniz'de gerginliği arttıran taraf Türkiye değil, Yunanistan'dır

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, "Akdeniz'de gerginliği arttıran taraf Türkiye değil, Yunanistan'dır. Almanya ve AB'nin ricası üzerine yaptığımız iyi niyet jesti karşılık görmemiştir." ifadelerini kullandı. Aksoy, "Akdeniz'in tek sahibi benim, anlayışıyla hareket edenler hüsrana uğrayacaktır. Türkiye kendisine karşı oluşturulan şer ittifaklarını yerle yeksan edecek kudret ve kararlılık ile imkan ve kabiliyetlere sahiptir" dedi.

Haber 10-08-20 18:50

Dışişleri Bakanlığı'ndan Lübnan'a yardım açıklaması

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Lübnan'da dün yaşanan patlamanın ardından Türkiye'nin Lübnan halkının acil ihtiyaçlarının giderilmesi için çalışmalar başlattığını bildirdi.

Haber 05-08-20 16:40

Lübnan'daki Protestolara Türkiye Destek Veriyor İddialarına Yanıt

Türk Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Türkiye’nin Lübnan’ın kuzeyindeki protestolara destek verdiği yönündeki iddialara yanıt verdi

Haber 29-07-20 13:05