SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

2019-2020 Süper Lig Cemil Usta Sezonu sona erdi! İşte puan durumu

2019-2020 Süper Lig Cemil Usta Sezonu sona erdi... İşte oluşan puan durumu

Süper Lig'de 2019-2020 sezonu şampiyonu Başakşehir oldu. Küme düşenler ise bugün oynanan son maçla birlikte sonuca bağlandı.

ŞAMPİYONLAR LİGİ

UEFA'dan men cezası alan Trabzonspor'un bu cezası CAS tarafından onaylanırsa; Trabzonspor, Süper Lig'i ikinci bitirip Şampiyonlar Ligi ön elemesine hak kazanmasına rağmen bu hakkından yararlanamayacak. Men cezası onanırsa; Trabzonspor'un yerine Beşiktaş katılacak.

UEFA AVRUPA LİGİ

UEFA Avrupa Ligi'nde ise gelecek sezon Sivasspor ve Alanyaspor mücadele edecek. Trabzonspor'a verilen men cezası CAS tarafından da onaylanırsa Galatasaray, gelecek sezon UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele edecek.

KÜME DÜŞENLER

Süper Lig'den küme düşen takımlar ise belli oldu. Malatyaspor,Kayserispor ve Ankaragücü küme düştü.

GOL KRALI SÖRLOTH OLDU

Süper Lig'in son haftasında Trabzonspor, deplasmanda Kayserispor'u 2-1'lik skorla mağlup etmeyi başardı. Alexander Sörloth da sezonu Gol Kralı yarışının zirvesinde noktaladı. Norveçli golcü oyuncu bordo-mavililerin şampiyonluk mücadelesi verdiği eszon boyunca takımın gol yükünü çekerken, son hafta da bir gol atarak toplamda 24 golle Süper Lig'in yeni kralı olmayı başardı. Sörloth toplamda 48 resmi maçta 32 gol attı, 9 da asist yaptı.

PUAN DURUMU İÇİN TIKLAYIN
Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler