Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    2019 Black Friday çılgınlığı kargo altyapısını gösterdi

    2019 Black Friday çılgınlığı kargo ile ilgili birçok sorunun ortaya çıkmasına neden oldu. Her ne kadar kullanıcılar indirimlerden ve ürünlerin düşük fiyatlardan memnun olsalar bile, kargo ile ilgili ortaya çıkan problemler alışveriş keyfini adeta baltaladı.

    Bazı şirketler bu yılki Black Friday zamanlarında fiyatlarını önce arttırıp sonra azalttılar. Kimi kuruluşlar ise kargo sürelerinin 30 günü bulması nedeniyle müşterilerini yine mağdur etmiş oldu. Kargo şirketlerinin içerisinde yığılmış koliler görürseniz bunun Black Friday kaynaklı olduğunu anlamanız ilk başta zor olabilir. Ancak neredeyse bütün kargo şirketlerinde bu tür koliler büyük indirimlerin sonucunda ortaya çıktı.

    Normal şartlarda bütün kargo şirketleri eğer alıcıya ulaşamazlarsa bir not bırakırlar ve bu kişilerin onlara geri dönmesini isterler. Problem yaşayan müşterilerin en çok şikayet ettiği konu ise bu oldu. Birçok alıcıya ulaşılması gerektiği için kargo görevlileri acele etti ve sadece küçük bir not bırakıp kargoyu geri iade ettiler.

    Kullanıcıların bu özel indirim haftasında yaşadığı problem Türkiye’deki kargo sisteminin aslında hiç güçlü olmadığını gösteriyor. Sadece bir haftaya mahsus yoğunluk nedeniyle neredeyse bütün kargo sistemleri kilitlendi. Google aramalarına baktığınızda kargo şikayet aramalarının son 15 yılın en yüksek seviyesine ulaştığını görebilirsiniz.

    Bu tablodan ortaya çıkarılabilecek en doğru sonuç, Türkiye’deki kargo şirketlerinin henüz yoğunluğa hazır olmadığı. Her ne kadar yoğun bir alışveriş süreci yaşansa bile, kargo kuruluşlarının sürekli tökezlemesi bunu destekler nitelikte. Peki sizce Türkiye’deki kargo şirketleri Black Friday günlerinde beklenen performansı ve gösterebildi mi? Düşüncelerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

    En Çok Aranan Haberler