Dörtyol ilçesinde düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında, ilköğretim öğrencisi Şamil Yiğit, Kaymakam Hacı Hasan Özyiğit'in koltuğuna oturdu.
23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı kutlamaları, Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Daha sonra kaymakamlık makamında devam eden kutlamalarda, Çaylı Barbaros İlköğretim Okulu 5. sınıf öğrencisi Şamil Yiğit, temsili olarak Kaymakam Özyiğit'in koltuğuna oturarak, kurum müdürlerine çeşitli talimatlar verdi.
Gelecekte doktor olmayı belirten Yiğit, "Bir günlüğüne de olsa bu makama oturduğum için çok mutluyum" dedi.
Atatürk'ün, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı çocuklara armağan ettiğini anımsatan Yiğit, ilçenin asayişi ve huzuru için titizlikle çalışan güvenlik güçlerine teşekkür etti.
Buradaki programın ardından 9 Ocak Stadyumu'nda düzenlenen törende, Kaymakam Özyiğit ile Garnizon Komutanı Jandarma Yarbay Mesut Cihaner ve Belediye Başkanı Fadıl Keskin, öğrencilerin ve vatandaşların bayramını kutladı.
Okullararası yapılan müsabakalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verildiği tören, halk oyunları gösterisi, çeşitli etkinlikler ve tören geçişi ile son buldu.
Törene Cumhuriyet Başsavcı Vekili İhsan Güngör, Mustafa Kemal Üniversitesi Dörtyol Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Erdal Yılmaz, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz