Kimya mühendisi olan ve 30 yıldır yurt dışında yabancı firmalarda çalışan Dr. Füsun Ergenç, Isparta’nın Aksu ilçesine organik gül ve kekik yağı üretim fabrikası kurdu. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Teşkilatlanma ve Destekleme Genel Müdürlülüğü'nün hibe desteğiyle yapılan tesis hizmete girdi.
Tesis sahibi Dr. Füsun Ergenç, projenin 4 sene önce başladığını söyledi. Ergenç, “Ben ve eşim 30 yıldır yurt dışında yabancı firmalarda çalışıyoruz. Her ikimiz de şimdiye kadar öğrendiklerimizin, gördüklerimizin, bilgilerimizin ve tecrübelerimizin Türkiye’ye bir dönüşü olsun istedik. Bu nedenle Türkiye’ye yatırım yapmaya karar verdik.” dedi.
Ergenç, iş imkanlarının az olduğu ve genç kesimin şehre göç problemi olan, Aksu’ya yatırım yaparak alternatif gelir kaynaklarının oluşturulmasına katkı sağlamayı hedeflediklerini belirtti.
Tesisin açılışını yapan Isparta Valisi Memduh Oğuz, bu tür girişimleri her zaman desteklediklerini söyledi. Fabrikada istihdam ve ekonomik boyutun dışında önemli olanını yatırımcının niyeti ve yaklaşımı olduğunu ifade eden Oğuz, “Elbette burada ekonomik kazanımlar olacaktır. Burada çalışanlar olacak, üretim olacak, bölgenin üretimleri değerlenecektir. Ama bir başka önemli husus da bu tesis bir örnek oluşturacaktır. Ben şuna inanıyorum ki birkaç yıl içerisinde buna benzer üç beş tesisin daha yapıldığını göreceksiniz.” dedi.
Isparta Tarım İl Müdürü Sıddık İpek de daha önce il genelinde 23 adet benzer tesise müdürlük olarak destek verdiklerini söyledi. İpek, “Bakanlığımız tarımsal desteklemelerde her konuda üreticilere, tarımsal tesislere destek vermektedir. Modern tarımın uygulanması amacıyla ekipman desteklerimiz devam etmektedir. Bu nedenle ilimiz genelinde projesi bitmiş ve bitme aşamasına gelen tesislere 39 milyon lira hibe destek sağlanmıştır.” diye konuştu.
Devlet ve özel teşebbüsün en güzel örneğinin sergilendiğini ifade eden Aksu Kaymakamı İbrahim Özdel de fabrika eksikliğinden dolayı insanların gül yetiştirmekten vazgeçerek diğer üretim sahalarına yöneldiğini söyledi. Yeni açılan tesis sayesinde ürünlerin değerinde sanayiciye teslim edilerek, ekonomik kalkınmaya katkı sağlanacağını kaydetti. Özdel, bu yıl ilçede fiilen 120 hane olan gül üreticisi bulunduğunu belirterek, bu sayının fabrika sayesinde katlanarak artacağını dile getirdi.
Konuşmalardan sonra protokol tarafından kurdele kesilerek fabrika hep birlikte gezildi. Tören, Isparta usulü kabune ikramıyla sona erdi.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz