Mynet Trend

Kapat

317 yıllık hazine! Savaş gemisinin eserleri gün yüzüne çıkıyor

Kolombiya, 317 yıl önce Karayipler'de içinde milyarlarca dolarlık hazineyle batan İspanyol savaş gemisi San Jose'nin enkazından ilk arkeolojik eserleri gün yüzüne çıkardı.

Hükümetin açıklamasına göre, Kolombiya Cumhurbaşkanı Gustavo Petro'nun da katılımıyla su altı robotları kullanılarak yürütülen çalışmalar kapsamında, 'dünyanın en değerli batığı' olarak anılan San Jose'den bir gemi topu, altın ve bronz sikkeler ile bir porselen fincan çıkarıldı.

317 yıllık hazine! Savaş gemisinin eserleri gün yüzüne çıkıyor 1

Yetkililer, çıkarılan eserlerin laboratuvar ortamında kapsamlı koruma ve analiz sürecine alınacağını, enkazda bulunan diğer eserlerin çıkarılması için çalışmaların sürdüğünü belirtti.

317 YILLIK HAZİNE GÜN YÜZÜNE ÇIKIYOR

İçerisinde toplam değerinin milyarlarca dolar olduğu tahmin edilen altın külçe, değerli taş ve mücevher bulunan İspanyol kalyonu, 1708'de İspanya Veraset Savaşı sırasında İngiliz Kraliyet Donanması tarafından batırılmıştı.

317 yıllık hazine! Savaş gemisinin eserleri gün yüzüne çıkıyor 2

MyMani

Öne Çıkan İhtiyaç Kredileri

Tümü

0% Faizli Fırsat!

GARANTİ BBVA - %0 FAİZLİ 100.000 TL

Faiz Oranı

%0

Vade

3 Ay

Toplam Tutar

100.000 TL

Detayları gör

0% Faizli Fırsat!

DENİZBANK - %0 FAİZLİ 90.000 TL

Faiz Oranı

%0

Vade

3 Ay

Toplam Tutar

90.000 TL

Detayları gör

0% Faizli Fırsat!

İŞ BANKASI - %0 FAİZLİ 55.000 TL

Faiz Oranı

%0

Vade

3 Ay

Toplam Tutar

55.000 TL

Detayları gör

Avantajlı Fırsat

AKBANK %1.49 FAİZLİ 100.000 TL

Faiz Oranı

%1,49

Vade

12 Ay

Toplam Tutar

100.000 TL

Detayları gör

Aralık 2015'te dönemin Kolombiya hükümeti, Karayip Denizi'nde batırılan San Jose'nin enkazını Cartagena açıklarında bulduğunu duyurmuştu.
Kaynak: AA

YORUMLARI GÖR ( 0 )

En Çok Aranan Haberler

Kapat