YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Aç karnına kahve içmeden önce bu 3 şeyi unutmayın!

    Güne kahve ile başlamak çoğumuzun özellikle de iş hayatındaki birçok kişinin alışkanlığıdır. Ancak dikkat edin. Boş mideye kahve içmek birçok sağlık sorununu da beraberinde getiriyor.

    Sabah kalktığınızda ayılmak için kahve içmeniz ne kadar doğru. Kahvenin birçok faydası var. Hafızayı güçlendirerek demansı önlüyor ve ayrıca kansere karşı etkili.

    Ancak yapılan bazı araştırmalar aç karnına kahve içmenin zararlı olduğunu kanıtlandı.

    Siz de bir kahve içmeden güne başlayamıyorsanız bunları bilmenizde fayda var.

    Sorunların çoğu bağırsaklarda ve sindirim borusunda başlıyor, ancak etkileri bunun çok ötesine uzanıyor. İşte aç karnına kahve içmemeniz için nedenler;

    Anksiyete

    Kahvenin hafızayı güçlendirmek, bunamayı önlemek gibi bilinen birçok faydası bulunsa da ne yazık ki, aç karnına içildiği zaman zararları da ortaya çıkıyor.

    Kafein, anksiyete ve depresyonu farklı şekillerde artırıyor.

    Stres hormonu kortisol, epinefrin ve norepinefrinin düzeyini artırabiliyor.

    Sakinlik ve mutluluk hisleriyle ilişkilendirilen serotonin nörotransmiterinin üretimini engelliyor. En popüler antidepresanlar, selektif serotonin geri alım inhibitörleridir ve beyindeki serotonin düzeyini yüksek tutarlar.

    Sakin olmak ve düşük stres düzeyleriyle ilgili GABA adlı diğer bir kimyasalın düzeyini bozuyor.

    B vitaminleri sekresyonunu hızlandırır ve geriye kalanların emilimini bozar. B vitaminleri, ruh hali regülasyonu, rahatlama ve stres yönetiminde çok önemlidir.

    Yorgunluk

    Vücudunuza az miktarda kafein girse bile daha enerjik, zinde ve mutlu hissedersiniz. Ancak özellikle aç karna ve yüksek dozlarda kafein ise, anksiyete ve yorgunluğa neden olur.

    Kahvenin etki edeceği miktar insandan insana değişir. Bazı hiçbir soruna neden olmazken, bazılarında ise, az bir miktar sağlığı olumsuz yönde etkileyebiliyor. Siz de içtiğiniz kahve miktarı ve sizdeki etkilerini gözlemleyerek, sonraki tüketiminizi ona göre yapabilirsiniz.

    İştah kaybı

    Yapılan araştırmalarda ortaya çıkan bir başka sonuç ise, kahvenin iştah kaybına yol açması. Aslında iştah kaybı olumlu gibi görünebilir ancak siz aç karnına yine de kesinlikle kahve içmeyin.

    Vücudunuzun gerçek bir kahvaltının sağlayacağı enerjiye ihtiyacı var, kahveninkine değil unutmayın. Bu nedenle mutlaka bir şeyler yedikten sonra kahve için.

    Kansere davetiye çıkarır

    Karnınız ağrıyabilir, mideniz yanabilir ya da reflüyle karşılaşabilirsiniz. Kanser hücreleri asitli ortamlarda daha çabuk geliştiğinden, kahveyle dolu bir mide kansere davetiye çıkartır.

    Gastrik asit

    Midede salgılanan asitler yediğiniz yiyeceklerin parçalanmasına ve sindirilmesine yardımcı olur. Bu nedenle kahvaltı yapmadıysanız ve aç karnınıza da kahve içtiyseniz midenizin dengesi değişir.

    Beslenme sorunları

    Japonya’daki Yokohama Şehir Üniversitesi Tıp Bölümü’nde yapılan bir araştırma, kahvenin “gastrik boşalma” denen olayı (yani besinin, olması gerekenden daha hızlı karından çıkması) kolaylaştırdığını ortaya koymuş. Besin, bağırsaklarda gerektiği kadar kalmadığı zaman vitamin ve mineraller düzgün olarak emilemeyerek beslenme eksikliklerine neden olur.


    Chef Gpt


    En Çok Aranan Haberler