Adana’da geçtiğimiz günlerde yapılan Kent Ekonomileri Forumu Sonuç Bildirgesi açıklandı. Rapora göre Adana’nın 2023 sektörel vizyonunda ön plana tarım, sanayi ve hizmetler sektörü ön plana çıktı.
AK Parti Ekonomi İşleri Başkanlığı tarafından Adana’da geçtiğimiz günlerde yapılan Kent Ekonomileri Forumu Sonuç Bildirgesi kamuoyuna duyuruldu. Neziha Yalvaç Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Uygulama Oteli’ndeki programda konuşan AK Parti İl Başkanı Ziyaeddin Yağcı, forumun Adana’nın 2013 sektörel vizyonunun belirlenmesi için yapıldığını belirtti. Programa 150 civarında vatandaşın katıldığını ifade eden Yağcı, sayının az görülebileceğini ama bu kişilerin Adana’nın tümüne yakınını temsil ettiklerini açıkladı. AK Parti olarak bu çalışmayı 81 ilde yaptıklarını dile getiren Yağcı, “Ümit ediyorum ki bu ortak aklın, müşterek çalışmanın orta–uzun vadede şehrimize ve ülkemize çok iyi şeyler kazandıracağını bekliyoruz. Toplantıda güzel fikirler de gördük.” dedi.
Formun moderatörlüğünü yapan Prof. Dr. Alper Güvel ise sonuç bildirgesini değerlendirdi. Programa katılanların Adana’nın 2023 yılı sektörel vizyonunda tarım, sanayi ve hizmetleri ön plana çıkardığını ifade eden Prof. Dr. Güvel, bu vizyonun gelişimini destekleyecek en olumlu dinamiğin ise iklim olarak görüldüğünü anlattı. Bunu ulaşım ve lojistik altyapısı ile coğrafi konumun takip ettiğine vurgu yapan Güvel, şehrin zayıf noktalarının ise işgücünün eğitim ve nitelik düzeyinin düşüklüğü, teşviklerin yetersizliği ve arazilerin parçalanmışlığı ile yerel yönetimlerin istikrarsızlığı olarak görüldüğünü belirtti.
İlde 2023 hedeflerinin sırasıyla ekonomik büyüme, istihdamın artırılması, turizm ve tarım sektörlerinin gelişmesi ile kentsel sorunların çözümünün geldiğini kaydeden Güvel, ilin vizyoner projelerini ise şöyle sıraladı: “Seyhan Nehri’nin derinleştirilerek ve genişletilerek bir iç denize dönüştürülmesi, Sağlık Serbest Bölgesi kurulması, Uzmanlaşmış Organize Sanayi Bölgeleri olarak Tarımsal Organize Sanayi Bölgesi ve Enerji Organize Sanayi Bölgesi kurulması, Yumurtalık’a rafineri kurulması.”
Toplantıya katılanların projelerin özel sektör eliyle hayata geçirilmesi yönünde bir eğilimi olduğunu ifade eden Güvel, “Ancak Seyhan Nehri’nin iç deniz yapılması ve Yumurtalık-Mersin Sahil yolu gibi büyük altyapı projelerinin özel sektör imkanlarıyla yapılamayacağı açıktır. Vizyoner projelerin hayata geçirilmesi sürecinde devletten en çok yatırım teşvikleri bekleniyor. Bunu yasal düzenlemeler takip ederken, daha sonra ise altyapı gelmekte. Bu noktada özellikle Karataş-Adana arası hafif raylı sistem projesinin uygulanması beklenmektedir. Daha sonra finansal destek, ardından ise bürokrasinin azaltılması sıralanıyor.” ifadelerini kullandı.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz