Adıyaman’ın Kahta ilçesi Karadut köyünde turizm amaçlı tesislerin yapılmasıyla ilgili olarak İl Genel Meclisi İmar ve Bayındırlık Komisyonu, idarenin dosya ile ilgili verdiği kararın yanlış olduğu yönünde rapor tutarak düzeltilmesini istedi. Komisyonun kararını onaylayan Meclis dosyayı İdareye iade etti.
İl Genel Meclisi Necmi Baykan başkanlığında toplandı. Toplantının gündem maddesi olan Kahta ilçesi Karadut köyünde turizm amaçlı otel-motel-kamping yapılmasıyla ilgili komisyonlar raporlarını okudu.
İmar ve Bayındırlık Komisyonu Başkanı Mehmet Ali Alkuş, Kahta ilçesi Karadut köyü 199 ada 111 nolu parsel üzerinde yapılacak olan tesislerle ilgili hazırlanan 1/5000 ölçekli nazım imar planı ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planlarıyla ilgili raporu okudu.
Mehmet Ali Alkuş, okuduğu raporunda idarenin raporla ilgili yanlışlık yaptığını dile getirerek, şunları söyledi:
“Dosyada, tesis yapımıyla ilgili ruhsat talebinin olduğu, tarla tapusunun dosyada görüldüğü, 1/25000 ölçekli yer gösterim haritası ve 1/1000 ölçekli vaziyet planının dosyada var olduğu, parsele ait aplikasyon krokisinin bulunduğu, İl Kültür ve Turizm, AKEDAŞ, TPAO, Orman İşletme, Gıda Tarım ve Hayvancılık, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlükleri, İl Jandarma Komutanlığı, Karayolları 8. Bölge, DSİ 20. Bölge, Orman ve Su İşleri 15. Bölge Müdürlükleri yazılarının dosyada bulunduğu ve kurum görüşlerinin olumlu olduğu, Karayolları 8. Bölge Müdürlüğü tarafından gönderilen kamulaştırma krokisi incelendiğinde; tapu senedinin belirtilen kamulaştırma krokisine göre güncelleştirilmediği, güncelleştirme imkanı olmadığı takdirde idarenin yazmış olduğu teknik raporda belirtilmediği, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünün, Bakanlık yazısına dayalı olarak yazıları yorumsuz, konuyla ilgili kanaat ve kararlarını belirtmediği görülmüştür.
Karayolları kenarında ve köy yollarında yapılacak yapı ve tesisler başlıklı ilgili 8.18.3.4 maddesinde görüş istenmeyip, yukarıda belirtilen başlıklar altında görüş istemeleri gerekirdi.
Konuyla ilgili İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürlüğümüzün dosyayı bu sebepten dolayı İl Genel Meclisine göndermemesi gerekirdi. Çünkü Meclis adına mesleki bilgi yönünden diploması ve teknik yönden dosya üzerinde düzeltme yetkisine sahip olmayan, İmar ve Bayındırlık Komisyonumuz çalışmalarını yürütmekte zorlanmaktadır.
İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürlüğünün düzenlemiş olduğu teknik raporda kurum görüşleri kronolojik olarak yazıldığı, Çevre Düzeni Planına uygun olarak görüş bildirilmediği, sadece parselin 5 bin metrekareden az oluşu nedeniyle uygun olamayacağı beyanı ile raporun düzenlendiği görülmüştür. Halbuki talep için 3 bin metrekare yeterli olacağı mevzuat hükümlerinde açıkça ifade edilmiştir.
Dosyanın idare tarafından uygun mütalaa edilmeyerek olumsuz görüş bildirdiği, Komisyonumuz tarafından dosya üzerinde yapılan çalışma ve inceleme neticesinde, yukarıda sayılan sebeplerden dolayı yapılması düşünülen tesisin yapılabileceği ancak dosyadaki teknik hataların düzeltilmesinin komisyonumuz tarafından mümkün olamayacağı bu nedenle, teknik düzenlemenin yapılması açısından dosyanın dairesine iadesine ve zaman kaybına yer vermeden 2013 Mart ayı Meclis oturum süresine bağlı kalınarak çalışmanın yapılıp dosyanın acilen gönderilmesine dair komisyonumuz karar vermiştir.”
Okunan rapor sonrasında meclis üyeleri dosyanın idareye iadesine karar verdi. Aynı dosya ile ilgili olarak Çevre ve Sağlık Komisyonu da dosyanın idareye iadesi yönünde rapor tutunca, meclis üyeleri komisyon kararını onayladı.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz