YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Amazon Köyünün Açılışı Kadınlar Kick-boks Yarışmasıyla Yapılacak

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin kente turist çekebilmek için Terme ilçesinde yaşamış olan savaşçı kadınların yaşantısını anlatmak...

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin kente turist çekebilmek için Terme ilçesinde yaşamış olan savaşçı kadınların yaşantısını anlatmak için kurduğu Amazon köyü iki ay sonra düzenlenecek Amazon Festivali ile açılacak.

Atakum ilçesinde Batıpark’ta bulunan Amazon köyündeki heykellerin yapımında, gerçek saç, protez göz, gerçek deri görünümü veren özel silikon madde kullanılırken, köye toplam 2 milyon TL harcandı.
Amaçlarının kentin turist sayısını arttırmanın yanı sıra var olan tarihinde gün yüzüne çıkması olduğunu belirten Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Kenan Şara, her şehirin turistleri çekmek için kentin bazı yerlerine tarihi ve kültürel geçmişiyle alakalı cazibe merkezleri oluşturduğunu söyledi.

“Bizde buradan yola çıkarak Samsun’da ne yapabiliriz diye beyin fırtınası yaptık” diyen Kenan Şara, Samsun’un esasında çok tarihi ve eski bir şehir olduğunu eski Roma haritalarında Karadeniz kıyılarının olduğu bölgede Samsun’un Amisos olarak gösterildiğini ifade etti. Köklü bir geçmişe sahip Samsun’un en büyük talihsizliğinin ise yer üstünde turistlere gösterilecek bir kalesi, anıtı gibi eserlerinin bulunmadığını bunların zamanla yok olduğunu vurgulayan Şara, “Samsun tarihini incelediğimizde Amazon’ların Terme bölgesinde yaşadıklarını ve bir devlet kurduklarını öğrendik. Bunları değerlendirmek için Batıpark’ta bir Amazon Adası ve onunda içinde bir Amazon köyü oluşturduk. Ada içerisinde yaklaşık 10 metre boyunda dev bir Amazon savaşçı kadın heykeli ve iki yanına da aslan figürü yaptık. Bu aslanlar Anadolu’yu temsil ediyor. Aslanların içini de müze ve bilgi merkezi olarak yaptık. Buraya gelen turistler aslanların içine girdiklerinde Amazonların anlatıldığı Truva’ya kadar giden bir hikâyeyi dinleyecekler ve görecek. Diğer bir aslanın içinde ise çocukların anlayacağı şekilde anlatımların yapıldığı bir merkez var. Biz bunları yaparken Yunanlı olan Amazonları kentin simgesi yapılıyor diye bizleri eleştirenlerde oldu. Yunan tarihi Amazonlardan bahsettiği için onları Yunanlıların bir parçası olarak görüyorlar. Bir yanlış anlama var. Halbuki derinlemesine incelenirse Amazonların Yunanlılarla savaşan Anadolu'yu savunan bir kavim olduğunu görürler. Bu konuda anlatılan hikâyeler Truva Savaşı’na kadar gidiyor.” dedi.

Amazon köyü tamamlanma aşamasına gelindiğini ifade eden Şara, Amazon Adası’nın açılışını ekim ayında düzenleyecekleri ‘Amazon Festivali’ ile birlikte görkemli bir şekilde yapacaklarını hatırlattı. Festivalin Batıpark’ta yapılacağını ve 3 gün süreceğini kaydeden Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Şara, “Burada mesela kadınlar arasında yapılacak olan kick-boks gibi çeşitli yarışmalar ve gösteriler yer alacak. Bunların yanı sıra vatandaşların kafasında Amazonlarla ilgili olan şüpheleri ve merakları gidermek için dünyanın çeşitli ülkelerinden gelecek olan bilim adamları Amazon kadınları konusunda konferanslar ve oturumlar yapacaklar.” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler