Adana Valisi İlhan Atış, 2010–2011 eğitim-öğretim yılını milli eğitimin temel amaçları doğrultusunda başarıyla tamamladıklarını söyledi.
İlde okul öncesi, ilköğretim ve orta öğretimde toplam 954 okulda 19 bin 136 öğretmen görev yaptığını ve yaklaşık 472 bin 820 öğrencinin eğitim gördüğünü hatırlatan Atış, 17 Haziran Cuma günü sona erecek eğitim–öğretim yılı nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı. Öğrencilik yaşamının en önemli günlerinden birisinin karnelerin alındığı an olduğunu belirten Atış, “Bazı öğrenciler için karneler coşku, sevinç ve gurur duygusu oluştururken kimileri için de üzüntü verici oluyor.”dedi.
Çocukların karnelerindeki başarı ve başarısızlığı değerlendiren velilere uyarılarda bulunan Atış, karnenin öğrencinin derslerde yaptığı çalışmalarının notlarla ifade edildiği bir belge olduğunu hatırlattı. Karnenin hiçbir zaman çocuktan daha önemli olmadığının altını çizen Atış, anne ve babalara “Çocuğunuz takdir ve teşekkür belgeleri aldığında ne kadar mutlu oluyorsanız, başarısızlığından da sorumluluğunuzun bulunduğunu aklınızdan çıkartmayınız.” uyarısında bulundu. Başarısız karne getiren öğrencilere tepki verilmemesini isteyen Atış, çocuğun başarısızlık nedenleri üzerinde durulmasını önerdi. Karnenin “her şey demek” olmadığını ifade eden Atış, karnedeki notlar değişebileceğini fakat O’nun kişiliğinde açacağı yaraların hayatı boyunca süreceğini dile getirdi. Milli Eğitim Müdürü Abdulgafur Büyükfırat da yazılı açıklamasında eğitimde kaliteyi yakalamak adına bir çok çalışmanın yapıldığını kaydetti. Tatilin dinlenmek için iyi bir fırsat olduğuna işaret eden Büyükfırat, “Ama şunu da bilmek gerekir; tatil sürekli rahatlık anlamına gelmez. Bu vaktin gelecek yılın hazırlıkları için de iyi bir zaman dilimi olduğunu unutmayalım. Çocukların disiplini okul sürecinde daha kolay iken, tatilde bir kuralsızlık oluşabilir. Bu yüzden aileler çocuklara –aşırıya gitmeden– müdahalede bulunmalı. Tatili verimli ve eğlenerek geçirmelerine zemin hazırlanmalıdır.” şeklinde konuştu.
İNTERNET VE BİLGİSAYAR BAĞIMLILIĞINA DİKKAT
Tatilde çocuklarda bilgisayar ve İnternet bağımlılığının arttığını vurgulayan Büyükfırat, Bill Gates’in bile kızının bilgisayar başında geçirdiği zamanı kısıtladığını ifade etti. Bilgisayar karşısında aşırı zaman geçirmenin sosyal ilişkileri de zayıflattığını anlatan Büyükfırat, şunları söyledi: “Sağlığımız ve gelişimimiz için bilgisayar kullanımını minimum düzeye indirmemiz gerekiyor. Tüm öğrenci ve velilerimizi kitapların dünyasına davet ediyorum. Okuyan, öğrenir, öğrenen muhakeme eder. Kitap okuma alışkanlığı kazanmış bireyler, düşündüğünü doğru ve açık bir şekilde ifade eder. Bu yüzden yaz tatili kitap okumak için çok iyi bir fırsattır.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz