YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

AÜ Rektörü Prof. Dr. Koçak: Türkiye, tıp alanında örnek alınan bir ülke oldu

Atatürk Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Türkiye’nin tıp alanında artık örnek alınan bir...

AÜ Rektörü Prof. Dr. Koçak: Türkiye, tıp alanında örnek alınan bir ülke oldu

Atatürk Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Türkiye’nin tıp alanında artık örnek alınan bir ülke olduğunu söyledi.

AÜ Tıp Fakültesi tarafından geleneksel olarak gerçekleştirilen 14 Mart Tıp Bayramı çeşitli etkinliklerle kutlandı. Kültür Merkezi’nde yapılan tören, Tıp Fakültesi Kültür ve Sanat Topluluğu’nun müzik dinletisiyle başladı. Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Hikmet Koçak, ülkede son zamanlarda sağlık sisteminde büyük gelişim yaşandığını anlattı. Kaliteli sağlık sisteminin sağlıklı toplumda ilk şart olduğunun altını çizen Rektör Koçak, "Ülkemizde sağlık sektöründe yaşanan gelişmeler, hayata geçirilen önemli projeler, son derece sevindiricidir. Türkiye, günümüzde sağlık alanında attığı adımlarla dünyanın dikkatini çekmekte, sağlık alanındaki yenilikler ve uygulamalar diğer ülkelere örnek gösterilmektedir." dedi.

İyileşen sağlık hizmeti kalitesi ile bugüne kadar yurt dışına olan hasta trafiğini tersine çevirme eğilimine girdiğinin altını çizen Rektör Koçak, "Bugüne kadar binlerce yabancı hekim, Türk üniversitelerinden mezun olmuştur. Halen 35’e yakın ülkeden yüzlerce hekim adayı tıp eğitimi almaktadır. Mezuniyet öncesinde olduğu gibi mezuniyet sonrası tıp eğitimi kapsamında eğitim ihraç edebiliyoruz. Bu profille Türkiye, Ortadoğu ve diğer İslam ülkelerinin eğitim üssü haline gelebilir." dedi.

Türkiye’nin sağlık hizmetlerinde ulaşılan kalitenin çok önemli bir noktaya geldiğini vurgulayan Rektör Koçak, tıbbın bazı alanlarında Türkiye’nin asrın gelişmişlik düzeyine ulaştığını hatta aştığını anlattı. Rektör Koçak, göreve başladıklarında hastanelerin bölünmüşlüğü problemini gidermek için özel bir çaba sarf ettiklerini de hatırlatarak, şöyle dedi: "Bakım, onarım ve ilave binaların yapılmasıyla hastanelerimizin birleştirilmesi gerekli ve önemli bir faaliyet olmuştur. Açılacak olan Tüp Bebek Ünitesi, Kemik İliği Merkezi ve Kalp Merkezi’nin tesisi ile İngilizce Tıp Eğitimi’nin hayata geçirilmesi, ülkemizin sağlık alanında attığı adımlara paralel gerçekleştirilen önemli hedefler arasında yer almaktadır. Türkiye’de transplantasyonun tam başarı öyküsüne üniversitemiz başarılarıyla katkıda bulunmaktadır. Bugün Türkiye’de transplantasyon yapılan merkezlerin sayısı artmıştır. Karaciğer, böbrek, kalp nakilleri yanında yüz ve diğer nakillerle dünya tıbbının Türkiye’den öğreneceği çok şey vardır. Atatürk Üniversitesi’de bu başarı öyküsüne başarılı çalışmalarıyla katılmaktadır."

"HASTAYA HİZMETTE HİÇBİR FEDAKARLIKTAN KAÇINILMIYOR"

Erzurum-Gümüşhane-Bayburt-Kars-Ardahan ve Iğdır Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Cemal Gündoğdu da konuşmasında sağlık alanında büyük değişimler yaşandığını hatırlattı. Modern, büyük donanımlı hastaneler yapıldığını ifade eden Gündoğdu, "Yeni modeller deneniyor. Tüzükler hızla güncelleniyor. Hastaya hizmet konusunda hiçbir fedakârlıktan kaçınılmıyor. Yeter ki insanımız mutlu olsun. Bu alanda yapılan bütün güzel çalışmaların hedefine ulaşmasını canı gönülden arzu ediyoruz. Burada arzu ettiğimiz bir husus da şudur: Tüm bu güzel hizmetler yapılırken, gelişmeler ortaya çıkarken hasta ve sağlık çalışanları memnuniyetinin aynı oranda ve paralel götürülmesidir." ifadelerini kullandı.

"FAKÜLTEMİZDE 4 KITADAN 16 ÜLKEDEN BİN 200 ÖĞRENCİYE EĞİTİM VERİYORUZ"

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selçuk Atamanalp ise Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin 1962 yılında kurulduğunu ve 1964 yılında eğitime başladığını, ilk mezunlarını ise 1970 yılında verdiğini anlattı. Atamanalp, şöyle dedi: "Fakültemizden bugüne kadar 4 binin üzerinde doktor ve 2 bine yakın uzman doktor yetişmiştir. Tıp Fakültemiz 210 öğretim üyesi ve 290 araştırma görevlisiyle Türkçe ve İngilizce bölüm öğrencilerine ek olarak Kars Kafkas ve Erzincan Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencilerine eğitim veriyor. Fakültemizde 4 kıtadan 16 ülkeden bin 200 öğrenciye eğitim veriyor, bir yandan da bin 300 yatak kapasiteli araştırma hastanesiyle bölge halkına sağlık hizmeti sunuyoruz."

Törende 2011 yılı içinde SCI-E kapsamında yayınlanan yayınlar sıralamasında dereceye giren Tıp profesörlerine, doçent ve yardımcı doçentlere plaket verildi. Tıp Fakültesi Öğretim Üyeleri akademik giysi giyme töreninde ise, 19 Profesör ve 12 Doçente akademik giysileri giydirildi. Son olarak Tıp Fakültesi 1. Sınıf Öğrencileri Geleneksel Önlük giyme töreni düzenlendi. 170 Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi, 40 İngilizce Tıp Hazırlık öğrencisi, 29 Kafkas Tıp Fakültesi öğrencisi ve 12 yabancı uyruklu tıp öğrencisine hocaları tarafından önlük giydirildi.

Tıp öğrencileri ve hekimler arasında yapılan bilim, satranç, fotoğraf yarışmalarında dereceye girenlerin ödüllendirildiği tören, kokteyle sona erdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler