YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Avrupalı otoriteden Türk ahşap palet üreticilerine övgü

Avrupa Palet Üreticileri Birliği (EPAL) Başkanı Robert Holliger ve Uluslararası bağımsız denetim şirketi SGS'nin Türkiye...

Avrupalı otoriteden Türk ahşap palet üreticilerine övgü

Avrupa Palet Üreticileri Birliği (EPAL) Başkanı Robert Holliger ve Uluslararası bağımsız denetim şirketi SGS'nin Türkiye Sorumlusu Rolf Dehez, Türkiye'deki ahşap palet üreticilerine AB'deki kalite standartlarını anlattı. İzmir'de düzenlenen eğitim seminerinde son yıllarda Türkiye'deki ahşap palet üretim standartlarının çok yükseldiğine de vurgu yapıldı.
Ege Palas Oteli'nde gerçekleşen eğitim seminerine Türkiye'deki EPAL lisansı ile üretim yapan 44 ahşap palet üreticisi katıldı. Seminerde ahşap paletlere dünya çapında getirilen üretim standartları hakkında ayrıntılı bilgiler aktarıldı. Toplantı öncesi yapılan basın toplantısında konuşan EPAL Başkanı Robert Holliger, EPAL'in 50 yıl önce Avrupalı palet üreticileri tarafından İsviçre'de kurulduğunu belirtti.
Geçen 50 yılda artan dünya ticaretinin getirdiği yeni koşullara göre ahşap palet üretimine önemli standartlar getirildiğini anlatan Holliger, “Taşımacılıkta kullanılan paletlerin ahşaptan üretilmesi önemlidir. Çünkü ağaç tamamen organik bir maddedir. EPAL olarak euro palet adını verdiğimiz paletlerin son kullanıcıya gidene kadarki tüm aşamalarında kimyasal madde kullanılmaması yönünde önemli standartlarımız var. EPAL lisansı ile üretilen euro paletler çoklu kullanım hakkı ve havuz sistemi sayesinde tüm dünyada ağaç sarfiyatını da azalmaktadır. EPAL olarak bu standartların tüm dünyada yaygınlaşması için çalışıyoruz.” dedi.
Tüm Epal Palet Üreticileri Kalite Derneği (TEPAL) Başkanı Akın Balcıoğlu da Türkiye'de her alanda kaliteli üretim anlayışının yerleşmeye başladığına dikkat çekti. Balcıoğlu, “Ülkemizdeki tüm ürünlerin kalitesinin dünya standartlarına yükselmesi için, ahşap paletlerin de yüksek kalite standartlarına uygun üretilmesi gereklidir. Söz ettiğim kalitenin sektörümüze yerleşmesi için 1,5 yıl önce TEPAL çatısı altında bir araya geldik. Geçen sürede alt yapı çalışmalarımızı tamamladık. Bugünkü eğitim seminerinde EPAL'in uzmanları bize AB'deki en son üretim teknikleri ve kalite kriterleri hakkında bilgi aktaracaklar. Bu seminer sonrasında sektörümüzdeki üretim kalitesinin daha da artacağına inanıyorum.” diye konuştu.
1,5 yıl önce İzmir'de kurulan TEPAL, 4 ay önce EPAL'den Türkiye Ulusal Komitesi yetkisi aldı. Balcıoğlu, "Böylece ilk kez AB üyesi olmayan bir ülkenin üreticileri EPAL'de tam yetki ile söz sahibi oldu." ifadesini kullandı. Derneğin komitede sektörün sorunlarına sahip çıkarak ihracat imkanlarını da artırması bekleniyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler