Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, terörün beslendiği tüm kaynakların kurutulması gerektiğini söyledi. Davutoğlu, “Sivil görünümlü faaliyetlerde de herkesin bu faaliyetlerin teröre ne ölçüde imkan sağladığı konusunda duyarlı ve bilinçli olmasını beklemek bizim hakkımız.” dedi.
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, yazar Cengiz Dağcı’nın cenaze törenine katılmak üzere Kırım’a hareket etti. Davutoğlu ve Günay, Esenboğa Havaalanı’nda gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı.
Başbakan Erdoğan’ın, faaliyetlerinden rahatsız olduğu bazı vakıflar bulunduğu yönündeki açıklamaları ile ilgili bir soru üzerine Davutoğlu, “Başbakan'ın vurguladığı husus, terörün değişik görünümler altında, farklı destekleri söz konusu olabiliyor. Bazen böyle bir destek sağladığını düşünmeksizin de destek sağlanmış olduğu durumlar olabiliyor.” diye konuştu. Terörün beslendiği tüm kaynakların kurutulmasının büyük önem taşıdığını kaydeden Davutoğlu, “Sivil görünümlü faaliyetlerde de herkesin bu faaliyetlerin teröre ne ölçüde imkan sağladığı konusunda bilinçli ve duyarlı olmasını beklemek bizim hakkımız. Dolayısı ile eskiden beri Dışişleri Bakanlığı olarak bu tür çalışmaları yakından takip ede geldik. Sadece Alman vakıflar çerçevesinde olan faaliyetleri söylemiyorum, genel olarak bütün bu irtibatlar devlet kurumlarımız tarafından yakından takip ediliyor ve gerekli girişimler yapıla geldi. Bundan sonra da gerekli girişimler her zaman yapılır. Önemli olan bu duyarlılığın herkes tarafından gösterilmesi ve bu çerçevede hareket edilmesi.” diye konuştu.
CENGİZ DAĞCI’NIN ESERLERİ İLE 1970’Lİ YILLARDA TANIŞTIM
Davutoğlu, Cengiz Dağcı’nın Türkçe’nin uluslar arası alanda edebiyat dili haline gelmesine özel katkılarda bulunmuş büyük bir isim olduğunu söyledi. Davutoğu, “Vefatı büyük bir kayıp.” ifadesini kullandı. Pek çok aydın ile birlikte Dağcı’nın cenaze törenine katılacaklarını söyleyen Davutoğlu, “Bu vesileyle Türkiye’nin de selamını Kırım topraklarına iletmiş olacağız.” şeklinde konuştu.
Davutoğlu bir soru üzerine, Dağcı’nın ilk eserlerini 1970’li yıllarda, ortaokul çağlarında okuduğunu belirtti. Dağcı’nın 1940’lı yılların sonlarında Türkiye’ye gelme talebinde bulunduğunu hatırlatan Davutoğlu, “Maalesef o dönemler bu talepler birçok başka talep gibi kabul edilmez.” ifadesini kullandı.
Bakan Ertuğrul Günay ise Dağcı'nın Türkçe’nin dünyadaki ses bayraklarından biri olduğunu dile getirdi. Günay, “Onun ideallerinin, özlemlerinin hiç sönmeyeceğini umut ediyorum.” diye belirtti.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz