26 Eylül 2012 tarihinde Söke Ziraat Odasında düzenlenen “Ege Bölgesinde Pamuğun Geleceği ve 2012 Sezonundan Beklentiler” konulu toplantıda 2011 yılına göre pamuk ekim alanlarının %25-30 oranında azaldığının ifade edildiğini belirten Baydar, ekim alanlarının azalma nedenleri olarak da yüksek girdi maliyetleri, yetersiz kalan desteklemeler ile ithalat oranının fazla olmasının gösterildiğine dikkat çekti.
Pamuk üreticilerinin sorunlarının bir türlü çözülemediğini dile getiren Baydar, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı tarafından “Ülkemizin pamuk ithalatına yönelmesinin nedenleri nelerdir? ABD’nin, ülkemize kullandırmış olduğu GSM 102 kredilerini 700.000.000 $ olarak revize ederek yükseltmesinin nedeni veya nedenleri nelerdir? 2002-2012 yılları arasından ülkemizden kullanılan GSM 102 kredilerinin miktarları ile karşılığında ithal edilen ürünlerin dağılımı nelerdir? Ülkemizde pamuk başta olmak üzere tarım ürünlerini tüm yönleriyle kaç bakanlık takip etmektedir? Tüm tarım ürünlerinin her yönleriyle, Bakanlığınız bünyesinde takip edilmesi konusunda bir çalışma bulunmakta mıdır? Oda ve Borsaların çıkarmış oldukları 2012 pamuk maliyeti 400 kg.’ da 1,91 olarak belirlenmiştir. Bakanlığınızın belirlemiş olduğu pamuk maliyeti rakamı nedir? Hesaplanan pamuk maliyetlerinin, Bakanlığınız ile Oda ve Borsaların belirlemiş olduğu değerler arasında fark olmasının nedeni veya nedenleri nelerdir? Girdi Maliyetlerin düşürülmesi konusunda bakanlığınızın yapmış olduğu çalışmalar nelerdir? Sorularının cevaplanmasını istedi.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz