Beşiktaş'ın, İnönü Stadı'ndaki müthiş taraftar desteğini de arkasına alarak İngiliz ekibi Stoke City'i 1-0 geriye düştüğü maçta 3-1 devirmesi ve grup lideri olarak ikinci tura çıkması İngiliz basınında geniş yer buldu.
[
MYNETSPOR'U FACEBOOK'TAN TAKİP EDİN](http://www.facebook.com/spormynet)
CANLI MAÇ SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN
İngiliz yayın kuruluşları, önemli internet haber portalları ve gazeteleri, Stoke City'nin yenilmezliğini İnönü'de kaybetmesine vurgu yaparken bazı İngiliz gazeteleri ise sahaya atılan yabancı maddeleri gösteren fotoğraflarla sayfalarını doldurdular.
İşte İngiltere'de maçın yansımaları
SKY SPORT: "10 kişilik Stoke City, Türkiye'de kaybetti, çok eksiği olan Stoke City, grubunu lider bitirme şansını kaçırdı. Gruptan çıkmayı daha önce garantileyen Stoke City, Avrupa Ligi'ndeki ilk yenilgisini Beşiktaş karşısında 3-1'lik skorla aldı. Stoke City, lig maçlarını da düşünerek Beşiktaş karşısına çok farklı bir 11'le çıktı. Resmi olarak dünyanın en sesli tezahüratının yapıldığı İnönü Stadyumu'nda taraftarlar hem galibiyeti hem de 5 aydır tutuklu bulunan teknik direktörleri Tayfur Havutçu'nun tahliyesini kutladılar. Her ne kadar maç Stoke City için hayal kırıklığıyla sonuçlansa da temsilcimiz son 32'deki yerini sağlama aldı."
STOKECITYFC.COM: Kulübün resmi internet sitesi mağlubiyeti, "10 kişi kalan Stoke City İstanbul'da yenildi" başlığıyla duyurdu. Kulüp, Matthew Upson'ın 57. dakikasında kırmızı kart görmesiyle maçın seyrinin değiştiğini ve takımın Beşiktaş'a 3-1 mağlup olduğunu vurguladı.
THE GUARDİAN: Gazete, "Edu'nun vuruşu Beşiktaş'ı 10 kişilik Stoke City karşısında Avrupa Ligi'nde zafere taşıdı" derken, Beşiktaş'ın geriden gelerek Stoke City'i yendiğini ve E Grubu'nun zirvesinde grubu tamamladığını belirtti. Ancak Guardian'ın diğer gazetelere nazaran okurlarına özellikle aktardığı olay ise İnönü Stadyumu'nda Stoke City'li oyunculara yönelik tribünlerden atılan yabancı maddeler nedeniyle oyunun kısa süreliğine durmasıydı.
THE TELEGRAPH: "Dün geceki maça zaten gruptan çıkmayı garantilemiş olarak çıkan Stoke City, buna karşın liderlik için oynadı ancak öne geçtiği maçta Beşiktaş'a 3-1 yenildi. Matthew Upson'un kırmızı kart görmesiyle maç döndü. 1 kişi fazla oynayan Beşiktaş, gürültülü ve tamamen dolu İnönü Stadı'nda galibiyete uzandı."
DAİLY MAİL: İngiltere'nin önemli gazetelerinden Daily Mail ise maçtan ziyade mücadelenin özellikle ikinci yarısında Stoke City'li futbolculara yönelik sahaya atılan yabancı maddelere değindi. Sayfalarına Stoke City'li oyuncuların ellerinde sahaya atılan çakmağı gösteren fotoğrafını taşıyan Daily Mail, haberlerinde de ağırlıklı olarak bu konuyu işledi.
BBC: İngilizlerin önde gelen yayın kuruluşu BBC de birçok İngiliz gazetesi gibi sahaya atılan bozuk para ve çakma gibi materyallere vurgu yaparak İnönü Stadyumu'ndaki atmosferden bahsetti. BBC, Stoke City'nin sahaya atılan yabancı maddeler nedeniyle Beşiktaş'ı UEFA'ya şikayet edebileceğini ancak bunu yapmaktan vazgeçtiğini de duyurdu.
DÜNYADAN
ESPN: "10 kişi Stoke City, Avrupa Ligi rekoru olan yenilmezliğini Beşiktaş'a karşı kaybetti. Stoke City, rakibine İstanbul'da 3-1 yenilerek E Grubu'nu ikinci sırada tamamladı."
FIFA: Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) ise maçla ilgili oldukça geniş bir anlatım yaparken, "Beşiktaş, Stoke'un yenilmezliğine son verdi" başlığıyla ziyaretçilerine haberi aktardı. FIFA editörleri, "Beşiktaş geriye düştüğü maçta Stoke City'i 3-1 yenerek rakibinin Avrupa Ligi'ndeki yenilmezliğine son verdi ve E Grubu'nu lider tamamladı" ifadelerine yer verdiler.
FOXSPORTS: "Dinlenen Stoke, ikinci sırada kaldı" Fox Sports ise maçla ilgili haberinde, Stoke City'nin Beşiktaş'a karşı yedek ağırlıklı bir kadroyla çıktığına vurgu yaparak, bu nedenle İngiliz ekibinin Beşiktaş'a 3-1 yenildiğini ve grup liderliğini rakibine kaptırdığını ifade etti.
GOAL.COM: "Matthew Upson'ın kırmızı kartı pahalıya patladı, Stoke City Avrupa Ligi'nde E Grubu'ndaki liderliğini kaybetti. Tony Pulis'in takımı Türkiye'de acı bir yenilgi aldı ancak son zaten son 32'yi garantilemişti."