YEMEK

Bir Köşede Saklı Kalmış Paha Biçilemez 21 Mutfak Tüyosu

Yemek hazırlamak, pişirme alanınızı temizlemek ve düzenlemek hakkında bazı tüyoları bir araya getirdik. Bazılarını hiç duymamış olabilirsiniz.

Bir Köşede Saklı Kalmış Paha Biçilemez 21 Mutfak Tüyosu

1. Sebzelerin tohumlarını çıkarmak için

Kabak gibi sebzelerin tohumlarını çabucak çıkarmak için bir dondurma kepçesi kullanın. Kepçenin keskin kenarı, sebzelerdeki tohumları kolaylıkla sıyırır. Ayrıca bu aleti ince dilimlenmiş bir salata yapmak için de kullanabilirsiniz.

2. Pişmiş yemeklerdeki fazla yağı almak için

Eğer pişirdiğiniz bir yemek beklenmedik şekilde yağlı olursa, birkaç buz küpü ve bir kağıt havlu kullanarak aşırı yağı kolayca alabilirsiniz. Buzu, havluyla sarın ve yiyeceğin üzerini silin. Buz, mıknatıs gibi davranarak yüzen yağın kağıt havlu üzerinde toplanmasını sağlar.

3. Şeffaf folyoyu profesyonel bir şef gibi kullanın

Şeffaf folyonuz eşit olmayan bir şekilde esniyor ve kopuyor mu? Onu profesyonel şeflerin yaptığı gibi buzdolabında saklayın. Soğuk şeffaf folyo daha rahat kullanılır, daha az yırtılır, yani o rahatsız edici tanıdık duygunun daha azına yol açar.

4. Narenciye meyveleri kolayca soyun

Portakallar, mandalinalar ya da limonlar rahat soyulmuyor mu? Manikürünüzü o sert ve kalın kabuklara batırarak mahvetmek istemiyor musunuz? O zaman bu mmeyveleri mikrodalgada 20 saniye ısıtın ve kabuklarının ayrılması çok daha kolay hale gelecek.

5. Haşlanmış yumurtaları kolayca soyun

Yumurtaları kaynattığınız suyun içine soda veya sirke ekleyin. Bu malzemeler kabukların içine girip soyulmalarını kolaylaştırır.

6. Narenciye meyvelerden daha fazla meyve suyu çıkarmak için;

Bir limonu son damlasına kadar sıkmak için önce meyveleri buzdolabında soğutun, ardından mikrodalgada 15-20 saniye boyunca ısıtın.

7. Yumuşak peyniri daha rahat rendelemek için

Rendelemeden önce yarım saat dondurucuda bekletin. Peynir sertleşir ve rendeye yapışmaz. Ayrıca rendeledikten sonra serpiştirmesi de daha kolay olur.

8. Soğanı gözyaşı akıtmadan kesmek için;

Dondurucu burada da size yardımcı olacak. Soğanı kesmeden önce 30 dakika dondurucuda bekletin. Bu ancak soğanları pişirmeyi planlıyorsanız yapmaya değer. Eğer soğanla bir salata yapmak istiyorsanız bu yöntemi uygulamayın, çünkü soğanların gevrekliğini kaybederseniz.

9. Makarna yapmanın akıllı yolu!

Kaynayan suyun siz bakmadığınız sırada tencereden taşmasını istemiyorsanız, tencerenin üzerine tahta bir kaşık koyun. Ahşap, köpüğün kenarlardan taşmasını önleyecektir.

10. Bütün tavuk nasıl kızartılır?

Tavuk (veya diğer bir kümes hayvanı) kızartırken, göğsü üzerine yatırın. Göğüs kısmı etin çoğunu içerdiğinden ısı kaynağına ne kadar yakın olursa o kadar çabuk iyice pişer.

11. Cupcake için parşömen kağıdı...

Cupcake için özel kalıplara sahip değilseniz onun yerine parşömen kağıdı kullanın. Bu yöntem, çok daha ilginç görünüme sahip sıradışı cupcake'lere sahip olmanızı da sağlar!

12. Fırında pişmiş hamurlu yiyecekleri ısıtmanın doğru yolu!

Pizzayı veya fırında pişmiş hamurlu yiyecekleri mikrodalgada ısıtırken yanına bir bardak su koyun. Nem, hamur işinin fazla kurumasını önler ve gevrek kısımlarının korunmasını sağlar.

13. Mükemmel yumurta pişirmek

Yumurtaları kızartacakmışsınız gibi bir tavanın içine kırın, ancak sıvı yağ yerine biraz su ilave edin ve tavayı ocağın üzerine koyun. Böylece sıvı yumurta ile mükemmel pişmiş yumurta elde edersiniz.

Depolama Tüyoları

1. Yemeğe koyulan otları nasıl saklamalı?

Otları bir buz kalıbı içinde dondurursanız, vitamin içeriği korunur. Otları su veya zeytinyağı içinde dondurmayı deneyin.

2. Kabuklu fındık ve fıstıkların depolanması için doğru yol

Besleyici özelliğini, tadını ve aromasını korumak için kabuklu fıstıkları dondurun. Dondurucuya koymadan önce kapalı kaplara koyun. Çekirdekleri kavurmak iyi değildir. Bu kuru yemişler çiğ ve işlenmemiş olmalıdır. Bu şekilde saklanan fındık ve fıstıklar, bir süre oda sıcaklığında kalan kabuklu fındık ve fıstığın aldığı acı tadı almazlar.

Temizlik Tüyoları

1. Dökme demir tavayı temizlemenin doğru yolu

Dökme demir tavanın zamanla paslanmasını önlemek için düzenli şekilde bulaşık deterjanı kullanarak yıkamayın. Onun yerine sofra tuzu kullanın. Bu yöntem aynı zamanda pişirme sırasında kullanılan baharatlardan kalan kokuları da ortadan kaldırır.

2. Ellerinizdeki istenmeyen kokuları nasıl çıkarırsınız?

İnatçı sarımsak veya soğan kokularını elinizden çıkarmak için sofra tuzu veya limon kullanın. Bunları ellerinize sürtün ve su ile durulayın.

3. Metal mutfak gereçlerini ilk günkü parlaklığına nasıl geri döndürebilirsiniz?

Paslanmaz çelik mutfak gereçlerinin ışıltısını geri getirmek için sirke ve su karışımı ile yıkayın. Eğer metal parçaları yoksa, aynı karışımda bir gece bekletmek daha iyi bir sonuç verebilir.

4. Tahta kaşıkları hayata döndürmek

Ahşap kaşık ve spatulaların görünümleri zamanla bozulur ve hoş olmayan bir koku alırlar. Yapacak tek şey çöpe atmak gibi görünüyor. Ancak, mutfaktaki en sevdiğiniz yardımcınızdan ayrılmak istemiyorsanız, bir çıkış yolu var. Tahta kaşıkları suda kaynatın ve güneşte kurumaya bırakın. Bu, hoş olmayan kokuları giderir ve yeniler.

5. Ahşap doğrama tahtalarının temizlenmesi için doğru yol

Ahşap doğrama tahtalarındaki kokudan ve yiyecek artıklarından kurtulmak için bunları kalın tane tuz ile ovun ve 10-15 dakika bekletin. Ardından yarım limon ile silin ve kurutun. Bu işlem, hoş olmayan kokulardan kurtulma garantilidir.

6. Tariflerinizi temiz tutmak için

Yemek yaparken bazen bir yemek kitabı veya kendi notlarımızı kullanırız. Tezgah üzerindeki kitabı, üzerine bir şey sıçratmadan ve lekelenmeden açık tutmak biraz zor olabilir. Yemek kitaplarını bu kaderden korumak ve kitabı ihtiyacınız olan sayfada açık tutmak için normal bir pantolon askısı kullanın ve çalışma yüzeyinin üzerinde güvenli olacak şekilde asın.

YORUMLARI GÖR ( 0 )

En Çok Aranan Haberler