YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Çetin, "doğru Bilgi, Doğru Fikirleri Getirir"

Çetin Group, 2012 yılı Planlı Dış Kaynak Yönetici Eğitimleri'nin yedincisini Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Konferans...

Çetin Group, 2012 yılı Planlı Dış Kaynak Yönetici Eğitimleri'nin yedincisini Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirdi.

"BİLGİ SAHİBİ OLMADAN FİKİR SAHİBİ OLAMAYIZ'

Çetin Group bünyesinde Çerkezköy, Çorlu, Veliköy, Lüleburgaz, Vize, Saray ve Silivri'de görev yapan güvenlik sorumluları ve şeflerine yönelik düzenlenen eğitimde Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Tuğrul Savaş, İş İlişkileri ve İletişim ile ilgili bilgi verdi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda ilk konuşmayı Çetin Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin yaptı. Konuşmasının başında, kendilerini diğer firmalardan ayıran en büyük özelliğin eğitime verdikleri önem ve bunu işe yansıtmaları olduğunu belirten Ahmet Çetin, "Kurulduğumuz günden bu güne kendi kendiyle yarışan ve sektörde öncü olan bir firma yapımız var. Ancak biz yönetim olarak bu konuda ne kadar istekli olursak olalım sizin almak istediğiniz kadarını verebiliriz. Önemli olan eğitimleri içselleştirmek ve bunları işe verebilmektir. Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olamayız. Doğru bilgi doğru fikirleri getirir. Yaptığımız işi ne kadar iyi öğrenirsek işin hakkını o kadar iyi veririz" ifadelerini kullandı.

"SİZ İNANIRSANIZ KARŞI TARAFI DA İNANDIRIRSINIZ'

Eğitimlerin aralıksız devam edeceğini ifade eden Çetin, özellikle hastanelerde yaşanan şiddet olayları ve bu konuda verilecek özel eğitimlerin üzerinde dururken, firma olarak ülke sınırlarını aşacaklarını belirterek, "Bunun da altyapısını hazırlıyoruz. Somali'ye giderek araştırma yaptık. THY'nin güvenlik organizasyonunu sağlamayı talep ettik. Bununla da sınırlı kalmayacağız. Afrika'nın büyük kısmında bu görevi üstleneceğiz. Bunun için de eğitimli insan gücü ve yöneticiler gerekli. Sizler de bu konuda üzerinize düşeni yapıyorsunuz. İş ilişkilerinde ve özel yaşantıda doğru soruların sorulması halinde istenilen cevaplar kolayca alınabilecektir. Sizler inanırsanız, karşı tarafı da inandırırsınız. Güvenlik görevlisi yaptığı işe ilk önce kendi inanacak. Eğer bilmediğiniz bir olaya takılırsanız arkanızda size 24 saat destek verecek bir yönetim var. " açıklamasında bulundu.

YAPTIKLARIMIZ BİZİ SEKTÖRÜN LİDERİ YAPTI

Yöntemlerin değişmesi halinde sonuçlarında değişeceğine değinen Ahmet Çetin, "Bizler de doğru bildiklerimizi uygulayarak, bizleri farklı kılacak şeyleri öğrenerek sonucu lehimize çevirip sektörün farklı bir güvenlik üslubunu ortaya koyacağız. Bugüne kadar yaptıklarımız bizleri sektörün lideri yaptı" şeklinde konuştu. Çetin, son olarak tüm çalışanların başarılı olmasını dileyerek konuşmasını tamamladı. Ahmet Çetin'in ardından Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Tuğrul Savaş kürsüye geldi. Eğitimde, 'Etkin iletişimle birlikte daha nasıl başarılı olunur' konusunu ele alacaklarını kaydeden Savaş, ilk olarak iş hayatında yapılan en büyük yanlışlardan birinin üzerine durdu. İş ilişkilerinde içine düşülen en büyük eksikliğin, en ufak işi mutlaka birisinin yapacağının düşünülmesi ancak o işi kimsenin yapmaması olduğunu söyleyen Savaş, "Bu şekilde basit bir işi sorun haline getiriyoruz. Bu her işletmede yaşanan bir sorun. En ufak bir işi, 'Ne de olsa birisi yapar' diyerek kimse yapmıyor" dedi.

KENDİNİZİ İŞİN BİR PARÇASI OLARAK GÖRÜN

İşle ilgili sorulan sorulara 'Bilmiyorum' cevabını vermenin yasak olduğu sözlerine ekleyen Savaş, "Size işle ilgili bir soru sorulduğunda bilmiyorum cevabı vermemeniz gerek. Bilmiyorum demek yerine o işi en iyi bileni bildiğinizi hissettirin. Bilmiyorum kelimesi iş ilişkilerinde istenmeyen bir kelimedir. Siz her şeyi bilmek zorunda değilsiniz ancak işi bileni bilmeniz de önemli. Eğitime katılarak Çok önemli bir görev üstlenmiş durumdasınız. Çalışanlar her zaman kendilerini işin bir parçası olarak görmeleri gerekir. Sadece kapıda bekliyorum demek çok yanlış. Kendinizi o işin bir parçası olarak görmeniz lazım. Ayrıca kendinize verdiğiniz değeri karşı tarafa da hissettirmelisiniz" şeklinde konuştu.

"DUYGUSAL OLMAK YASAK'

Savaş, konuşmasında ayrıca çalışanların duygusal olmaması ile ilgili olarak da, "Size değer verilmiyor hissi uyandıran kişiler olabilir. Bu sizi acıtmasın. Bu sizinle değil insanların karakterleri ile ilgili bir durum. Bunu asla takıntı haline getirmeyin. Sizlere duygusal olmak yasak. Ayrıca sürekli 'ben' demeyin. Bunu demeye başlarsanız başarı şansınız yok. Bir işte çalışmanın, iş yapanların ihtiyaç ve amacıyla, çalışmanın anlam ve önemiyle doğrudan ilgilidir. Çalışanların işi sahiplendiği takdirde kendilerine olan güvenleri de artacaktır. İş ilişkilerinde işe sahip çıkacak kişiler yine insanın kendisidir. İnsanlar sorumluluğunu üstlenecekleri bir şeye sahip olduklarında, hedeflerinin ne olduğunu bildiklerinde, hedefe ulaşmada etkileri olduğunu hissettiklerinde sorumluluk alırlar" ifadelerini kullandı.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler