YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

CHP Gümüşhane Merkez İlçe Başkanı Eryılmaz: "Evrakta Sahtecilik Yapan Siyasi Partilerin Yetkilileri Hakkında Da Bireysel Ve Toplu Olarak Cumhuriyet Başsavcılıklarına Suç Duyurusunda Bulunacağız"

CHP Gümüşhane Merkez İlçe Başkanı Rıdvan Eryılmaz, "Evrakta sahtecilik yapan siyasi partilerin yetkilileri hakkında da bireysel ve toplu olarak Cumhuriyet

CHP Gümüşhane Merkez İlçe Başkanı Rıdvan Eryılmaz, "Evrakta sahtecilik yapan siyasi partilerin yetkilileri hakkında da bireysel ve toplu olarak Cumhuriyet başsavcılıklarına suç duyurusunda bulunacağız" dedi.

Eryılmaz, parti binasında düzenlediği basın toplantısında, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın CHP Genel Merkezi'ne gönderdiği, hem CHP'ye hem AK Parti'ye üye olanların isimlerinin yer aldığı listede, Gümüşhane'den de 95 kişinin bulunduğunu belirtti.

AK Parti'nin son zamanlarda, evrakta sahtecilik ile yurttaşların siyasi, ideolojik fikirlerini ipotek altına almaya başladığını iddia eden Eryılmaz, "Türkiye genelinde 67 bin sahte üyelik yaptılar. Gümüşhane ilimizde 95 üyemiz sahte evrakla kendi inisiyatiflerinin haricinde, artık nasıl becerdilerse, nasıl yaptılarsa onu da bilemiyoruz. Kendi üyelerimiz AKP'de üye gösterildi. Evrakta sahtecilik yapan siyasi partilerin yetkilileri hakkında da bireysel ve toplu olarak Cumhuriyet başsavcılıklarına suç duyurusunda bulunacağız" diye konuştu.

Kendi üyelerinin bilgileri olmadığı halde AK Parti'ye üye yapıldığını öne süren Eryılmaz, şunları söyledi:

"İki partiye birden üye olan bir kişinin her iki partiden de üyeliği düşüyor. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın belirlediği 2820 sayılı Siyasi Partiler Kanunu'nun 6. maddesi 2. fıkrasına göre kimse aynı zamanda birden fazla siyasi partinin üyesi olamaz. Dolayısıyla ismi geçen parti üyelerimiz, tüzüğümüzün 19. maddesine göre hukuki haklarını arayacaklar. Elimizde üye müracaat formları bulunuyor. Bu formlarla birlikte suç duyurusunda bulunacağız. Üyelerimizin hepsi AKP'de de üye görünüyor. Başka bir partide üye görünen arkadaşımız yok. Yalnızca bir üyemizin, başka bir partide olan üyeliğinin istifa dilekçesinin işleme alınmamasından dolayı üyeliği görünüyor."

Muhabir: Osman Yetim

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler