Günlük hayatta hem konuşma dilinde hem de yazılı dilde binlerce kelime kullanılır. Çiftçi kelimesi de Türkçede çok fazla kullanılan kelimeler arasında başta gelir. Bu kelimenin sıklıkla kullanılmasına karşın hem yazı dilinde hem de konuşma dilinde hatalar yapılmaktadır. Hatalı bir biçimde yazılan sözcükler hâliyle yanlış bir biçimde telaffuz edilir. Bu durumu yaşamamak için Türk Dil Kurumunun internet üzerinde kelime sorgulama seçeneği sunan web sitesi ziyaret edilebilir. Bu site sayesinde çiftçi gibi yazımı bilinmeyen tüm sözcüklerin doğru yazım şekillerine ulaşmak mümkündür.
Çiftçi TDK anlamı; geçimini toprağı ekerek sağlayan kimse; fellah olarak açıklanmıştır. Çiftçi sözcüğü doğru yazılışı sıklıkla unutulan kelimelerden biridir. Telaffuzunda ve yazımında hatalı kullanımlardan kaynaklı olarak, bu kelimenin birçok farklı biçimlerde yazıldığı görülür. Bu sözcüğün doğru yazılışını merak edenlerin en çok sorduğu soru ise sözcüğün çiftçi mi çifçi mi şeklinde kullanılması gerektiğidir.
Çiftçi sözcüğünün doğru yazım şekli ''çiftçi'' olarak doğru kabul edilir. TDK tarafından kabul edilen kullanımı dışındaki yazım biçimleri yazım hatası olarak değerlendirilir.
Türk dili, tarih boyunca birçok yabancı dil ile etkileşim gerçekleştirerek, binlerce yeni kelimeyi bünyesine eklemiştir. Bu sözcükler halk arasında da sıklıkla kullanılan sözcüklerdir. Türkçe dil kurallarına aykırı olan bu tür kelimelerin telaffuzunda ve yazımında hatalar yapıldığı çok fazla görülür. Dil bilgisi konusunda en fazla kelimelerin nasıl yazılması gerektiği araştırılır. Bu noktada doğru zannedilen, ancak yanlış kullanılan pek çok kelime mevcuttur. Bu sözcüklerden bir tanesi de ‘çiftçi’dir.
Bu tür kelimelerin hatalı yazım biçimleri bilhassa sosyal medyada çok fazla görülür. Dil kurallarını bozan bilgi kirliliğini önleyebilmek için sözcüklerin doğru yazım biçimlerini bilmek gerekir. Buna göre çiftçi yazımı ‘çiftçi’ biçiminde olmalıdır. Çiftçi kelimesinin doğru ve yanlış kullanımları ise aşağıdaki gibidir:
Çifçi (Yanlış kullanım)