YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Çöplükte yaşayan aileye yardım eli uzandı

Muğla’da 6 çocuğuyla bir çöplüğe kurduğu naylon çadırda yaşayan Binnur Kırbaş'ın yardımına kaymakamlık ve jandarma yetişti.

Çöplükte yaşayan aileye yardım eli uzandı

Muğla’nın Yatağan İlçesi’nde, eşinin cezaevine girmesi ardından 6 çocuğuyla bir çöplüğe kurduğu naylon çadırda çok zor koşullarda yaşayan 32 yaşındaki Binnur Kırbaş'ın yardımına kaymakamlık ve jandarma yetişti. Kırbaş ve çocukları, Aile ve Sosyal Politikalar Muğla İl Müdürlüğü Fethiye Kadın Sığınma Evi’ne yerleştirildi.

Madenler Köyü’nde oturan 6 çocuk annesi Binnur Kırbaş’ın yaşamı hurdacı eşi, 37 yaşındaki Neşat Kırbaş’ın, 9 ay önce hırsızlık malı kablo satın almak suçundan tutuklanmasıyla kabusa döndü. 3 ay kirayı ödeyemeyince evden çıkartılan Kırbaş, Eskihisar Köyü çöplüğü kenarına naylon çadır kurarak, en büyüğü 14, en küçüğü ise 7 aylık olan 6 çocuğu ile birlikte yaşamaya başladı. Çocuklarını bırakacak kimse olmadığı için çalışamayan Binnur Kırbaş, çevredekilerin yardımıyla geçimini sürdürmeye başladı. Çoğu zaman çocuklarını çöplükten topladığı yiyeceklerle doyurduğunu gözyaşları içinde anlatan Kırbaş, şöyle dedi:

"Ölen ilk eşimden iki çocuğuma bağlanan 300 TL maaş olması ve cezaevine giren eşimin hurda toplamakta kullandığı eski kamyonetin üzerime kayıtlı olması nedeniyle Yatağan Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na yardım için yaptığım başvuru kabul edilmedi. Her defasından kapıdan çevrildim. Evsahibi tarafından çıkartınca, bize yardımcı olacağını söyleyen bir kadının evine yerleşmiştik. Ancak, beni para karşılığı erkeklerle birlikte olmaya zorlamak istedi. Bunun üzerine çocuklarımı alıp, İzmir’deki yakınlarımın yanına gittim. Fakat, burada da iğrenç tekliflerle karşılaştım. Namusum için çaresiz tekrar Yatağan’a dönüp, şu an barındığımız naylon çadırda yaşamaya başladık. Çocuklarımın, ölen ilk eşimden aldıkları 300 TL’de eşimin cezaevine girmeden önce tamirciye bıraktığı kamyonetin masraflarına gittiği için çok çaresiz kaldık."

Çocukları 14 yaşındaki Zeynep ve 9 yaşındaki Sıla Kırtaş ile ilk eşinden olan oğlu 7 yaşındaki Hasan Kara’yı da okula gönderemediğini belirten Kırtaş, "Çünkü bir adresimiz yok, maddi imkanımız da yok. Çocuklarımın onurları gururları kırılıyor, eziliyoruz ama yapabileceğim bir şey de yok" dedi.

Gazetecilerin durumu bildirdiği Yatağan Kaymakamı Hasan Tanrıseven’in talimatı üzerine Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı yetkilileri ile jandarma ailenin yaşadığı naylon çadıra giderek, aile fertlerinin durumunu belirledi. Güney Ege Linyit İşletmeleri (GELİ) Müessese Müdürlüğü tarafından aileye sıcak yemek yardımı yapıldı.

Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı yetkileri yanlarında getirdikleri yardımları bırakacak yer bulamayınca, Kaymakam Tarnıseven’e durumu aktardı. Yatağan İlçe Jandarma Komutanlığı’nın irtibat kurduğu Muğla İl Jandarma Komutanlığı Kadın ve Çocuk Kısım Şube Müdürlüğü ekipleri, Kırbaş ile çocukları 14 yaşındaki Zeynep, 9 yaşındaki Sıla, 7 yaşındaki Hasan, 6 yaşındaki Sedat, 3 yaşındaki Yalçın ve henüz 7 aylık Nur Banu'yu alarak Aile ve Sosyal Politikalar Muğla İl Müdürlüğü Fethiye Kadın Sığınma Evi'ne yerleştirdi.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler