Mimarlar Odası Giresun Şube Başkanı Serdar Demirkan, Giresun'un güneyinden yeni bir yol güzergâhının yapımının kentin geleceği açısından büyük önem arz ettiğini kaydetti. Güney kesiminde yeni yol güzergâhın yapımı sağlamak için master plan hazırlayacaklarını kaydeden Demirkan, "Bu konuda herkesi bu çalışmanın hayata geçirilmesi için destek vermeye bekliyoruz. Bu kolektif çalışma hayata geçirilebilirse, Giresun adına büyük bir adım atılmış olacaktır.” dedi.
Serdar Demirkan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Mimarlar Odası Giresun Yönetim Kurulu olarak Giresun kentinin güney çeperinden geçecek yeni bir güzergâh için bir çalışma başlattıklarını söyledi. Çalışmaları hakkında bilgiler veren Demirkan, Giresun'un geleceği açısından projenin önemine değindi.
Giresun kenti coğrafi zorluklar sebebiyle doğu batı yönünde büyüme eğiliminde olduğuna işaret eden Demirkan, bu durumun kentin gelişimini kısıtladığına işaret etti.
“Şehrin güneyden geçmesi muhtemel transit yollarla bağlantı kurabilecek, Giresun kentinin planlama sahalarını genişletecek, doğu batı aksında yeni bir paralel aksa ihtiyacı var.” diyen Demirken, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Şuan güney çeperindeki Av. Orhan Yılmaz Caddesi, 1965 yılında imar planına işlenmiş, 1995 yılında hayata geçirilmiş bir yol. Planlama bazında ele alındığında kuzey güney derinliği 500 metre, planlama sahaları ne kadar geniş olursa olsun alternatif güzergâh üretemediğimiz için planlama alanları bu derinliğe sıkışmış durumda. Bu da çarpık yapılaşmaya ve yüksek yoğunluğa sebebiyet veriyor. Eğer bu güzergâhı şimdiden planlamazsak yarın geç kalınmış planlama sebebiyle sıkıntılar yaşayabiliriz.”
Demirkan, "Biz Mimarlar Odası Giresun Şubesi olarak kent merkezinin büyüme eğilimleri doğrultusunda, üst ölçek strateji planlarını da göz önüne alarak nasıl bir güzergâh seçmemiz gerektiğini masaya yatırıp bir güney aksı ulaşım master planı çalışması yapmak istiyoruz. Bu master plan çalışmasındaki en büyük iştirakçilerimiz Giresun Belediyesi, Giresun Ticaret ve Sanayi Odası ve Şehir Plancıları Odası olacak. Bu master planın hayata geçmesi için kalkınma ajansından doğrudan finans desteği programına başvuracağız. Şu an hazırlıklar son aşamaya gelmiş durumda. Talebimiz kalkınma ajansının bölgesel kalkınmanın sürdürülmesi için verilecek destek programları ile örtüşüyor.” diye konuştu.
ÇALIŞMALARINA DESTEK İSTEDİ
“Önce yapılaşma sonra planlama yaklaşımları sebebiyle sağlıklı kentlere sahip olamıyoruz.” diyen Mimarlar Odası Giresun Şube Başkanı Serdar Demirkan, "Biz bir gerekliliği masaya yatırdık, bunun için bir adım attık. Bu konuda herkesi bu çalışmanın hayata geçirilmesi için destek vermeye bekliyoruz. Bu kolektif çalışma hayata geçirilebilirse Giresun adına büyük bir adım atılmış olacaktır.” şeklinde konuştu.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz