Afyonkarahisar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV), maddi durumu iyi olmayan kişilere yönelik hazırladığı 650 bin lira tutarındaki 14 gelir getirici projeyi hayata geçiriyor.
Elinde mesleği olan, ancak maddi imkânsızlıklarından iş yeri açamayanlar, projeler sayesinde yeniden hayata tutunuyor. Oto tamirciliği, bobinaj, berber salonu, kuaför salonu, yem fabrikası, besicilik, makine desteği, süt, peynir üretim tesisleri, terzicilik konusunda hazırlanan projelerin yüzde 50’si gerçekleştirildi.
"HAYALİME KAVUŞTUM"
Oto tamircisi İbrahim Gökmen (22) de SYDV’nin desteği ile yıllardır hayalini kurduğu tamirhanesine kavuştu. Gökmen, 10 yıldır sektörde çalıştığını belirterek, kalfalık belgesine sahip olduğunu ancak gelir düzeyi düşük olduğundan mesleğini icra edemediğini söyledi. Gökmen, vakıf tarafından kendisine hazırlanan 12 bin liralık proje sayesinde 2. Küçük Sanayi Sitesi'nde malzemeleriyle birlikte bir dükkana kavuştuğunu belirterek, “Benim yıllardır özlemini çektiğim, hayalini kurduğum bir iş yerine kavuşmanın mutluluğunu yaşıyorum. Vakıf yöneticilerimize teşekkür ediyorum. En kısa sürede çalışıp borcumu geri ödeyeceğim ve işimi büyütmeye çalışacağım.” dedi.
650 BİN DEĞERİNDEKİ PROJE KABUL EDİLDİ
SYDV Müdürü Süleyman Arı ise vakıf olarak hazırladıkları gelir getirici 14 projenin Sosyal Yardımlaşma Vakfı Genel Müdürlüğü Fon Kurulu tarafından kabul edildiğini söyledi. Yaklaşık 650 bin lira tutarındaki projeleri bir bir hayata geçirdiklerini belirten Arı, şöyle devam etti: “Şimdiye kadar ihale süreci ve prosedürleri tamamlanan projelerimizden yüzde 50’sini gerçekleştirdik. Vatandaşlarımızın geçimlerini en iyi şekilde yapabileceği ortamlar hazırlanıyor. Bunlar, vakıf görevlileri tarafından zaman zaman mesleklerini düzgün icra edip etmedikleri konusunda takip ediliyor.”
Vakıf olarak, en son 22 yaşında gelir düzeyi düşük olan bir gence oto tamirhanesi projesi hazırladıklarını ifade eden Arı, bir dükkanla birlikte içerisinde kullanacağı malzemeleri hazır ettiklerini kaydetti. Arı, proje tutarının 12 bin lira olduğunu belirterek, 2 yıl geri ödemesiz, faizsiz şekilde 5 yıl geri ödemesi olduğunu anlattı. Arı, ayda ortalama 2 bin kişiye ayni, nakdi olarak toplam 350 bin lira civarında yardımda bulunduklarını kaydetti.
Süleyman Arı, gelir getirici projeler dışında özürlülere, yaşlılara ve öğrencilere yönelik projeleri bulunduğunu ifade ederek, son dönemde özellikle yaşlılara yönelik evlerinin temizliği, bakımı, kişisel temizliğine yönelik projeler hazırladıklarını anlattı. Arı, sosyal güvencesi olmayan 105 yoksul ailenin başarılı çocuklarına yaz ayında okuma ve eğitim araç gereçlerini karşılayabilmesi için 100’er lira maddi destek verildiğini dile getirdi.
"İNSANLARIMIZ KENDİ AYAĞI ÜZERİNDE DURABİLSİN"
Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu da gelir getirici projeler sayesinde vatandaşları bir iş sahibi yaparak, kendi ayakları üzerinde durmalarına yardımcı olmaya çalıştıklarını söyledi. Balkanlıoğlu, "İnsanlarımıza her zaman balık vermeyi değil balık tutmayı öğretmek hedefimiz. Toplumun refah düzeyini ancak bu şekilde yükselterek bireylerin mutlu olmasını sağlayabiliriz. Toplumumuzda çok kabiliyetli mesleği olan ancak maddi imkansızlıklar nedeniyle iş yeri açamayan, çalışmaya azimli kararlı dürüst insanlarımıza vakıf olarak elimizden gelen desteği vermeye çalışıyoruz.” diye konuştu.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz