Develi Ovasında gelişen elmacılık Gıda İl Müdürlüğünü harekete geçirdi. Verilen elma fidanı budama eğitimine katılan Dr. Ayşe Uzunlu, "Tarım sektöründe istihdamın azalmasının nedeni, kadının tarımdan el çekmesi nedeniyle olmuştur" dedi.
Develi İlçesinde bir yılda beş yüz binin üzerinde bodur ve yarı bodur elma fidanının dikilmesi ve elma bahçesine artan talepler göz önüne alınarak gelişmeleri desteklemek ve elma yetiştiriciliğinin bilinçli yapılmasını sağlamak amacıyla Kayseri İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Develi Gıda Tarım Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ortaklaşa Elma fidanı budama eğitimi verdi.
Uzmanlar tarafından verilen eğitimlerin uygulamalı olarak da yedi bin elma fidanı dikimi yapıldı.
Elma fidanı budama derslerine bayanların da ilgisi sorulunca Kayseri Gıda Tarım İl Müdürlüğünden Bitkisel Üretim ve Bitki sağlığı Uzmanı Dr.Yeşim Bekyürek, "Develi Bölgesindeki elmacılığın hızla artması İl Müdürlüğümüzü harekete geçirmiştir. Bu işin en önemli yönü de budama işi olduğu için budama dersleri ile üreticilerimizin bilinçlenmesine katkıda bulunmak istiyoruz" dedi.
Dr. Yeşim Bekyürek ayrıca "Tarım Kadınların işidir. Tarım Kadınların mesleğidir, tarımda da kadınlar her zaman başarılı olmuşlardır" dedi.
Dr.Ayşe Uzunlu da Tarım sektöründeki istihdamın azalmasının asıl nedeninin kadınların el çekmesinden kaynaklandığını belirti. Dr. Uzunlu, "Biz kadınlar Her alanda olduğu gibi elmacılık sektöründe de yeni girişimler yapmayı planlamaktayız" dedi.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz