YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Et Yemeyi Bırakınca Bakın Vücudumuzda Neler Oluyor!

    Bizim eski topraklar et girmeyen eve doktor gireceğini söylese de, araştırmalar et yemeyi bıraktığımızda daha sağlıklı bireylere dönüştüğümüzü doğruluyor.

    Babaanneniz yaklaşık 90 yaşında ve şu an tüketilmemesi gerektiği söylenen her şeyi tüketmesine rağmen sağlıklı görünüyor olabilir. Fakat nasıl oluyorsa araştırmalar, babaannenizin kırmızı et hakkında söylediklerini yalanlıyor.

    Pollsters isimli araştırma şirketinin raporlarına göre, geçen yıl yetişkinlerin yüzde 29’u, et tüketimini azaltmış. Bunların yüzde dokuzu ise ya tamamen eti bırakmayı ya da daha da azaltmayı düşündüklerini belirtmiş. Yüzde üçü ise doğrudan vejetaryenlik veya veganlık yolunu seçmiş.


    Vejetaryenliği ya da veganlığı düşünmek, sizin için etik problemler ya da sağlık problemleri nedeniyle mümkün olmayabilir. Ancak yapılan araştırmalar –etik problemlere bilim müdahale edemiyor- et tüketimini durduran kişilerin daha sağlıklı olduğunu ortaya koyuyor. Bakalım et tüketmeyi bıraktığımızda vücudumuzda neler oluyormuş. - - - - - -

    Gut bakterisi

    Doğrudur, ne yerseniz osunuz ve diğer organlarınız kadar sindirim sisteminiz için de bu geçerli.

    2014’te yapılan bir araştırma, hepçillerde, veganlarda ve vejetaryenlerde gut bakterisinin farklı farklı şekillerde bulunduğunu ortaya koydu. Veganlarda da et tüketmemelerine rağmen gut bakterisi bulunuyor, hatta New York Üniversitesi araştırmacılarına göre veganlarda daha yoğun bir şekilde gut bakterisine rastlanıyor. - - - - - -

    Kilo veriyoruz

    George Washington Üniversitesi’nden bir ekip, bir hepçilin (hem etçil hem otçul) vejetaryen olduktan sonra kaç kilo verdiğiyle ilgili bir araştırma yapmış.

    Önceki araştırmaları da göz önünde bulundurarak yapılan araştırma, et yemeyi bırakan katılımcıların yaklaşık 4,5 kilogram verdiğini ortaya koyuyor. Burada aldıkları kalorinin ve egzersiz yapıp yapmadıklarının dikkate alınmadığını da not düşmeliyiz.

    Araştırmayı gerçekleştiren ekipten Neal Barnard “Otçul beslenmenin egzersiz rutininizi artırmadan ve aldığınız kalorileri almadan kilo vermenizi sağladığı bu araştırmanın en önemli sonucu” diyor. - - - - - -

    Kanser riski azalıyor

    **Özellikle işlenmiş kırmızı etin kansere neden olduğu malum artık.

    **Dünya Sağlık Örgütü’nün yakın zamanda yayınladığı rapora göre, salam ve pastırma gibi işlenmiş ürünler, sigarayla aynı kategoride kanserojen olarak görülüyor.

    Sadece 50 gram işlenmiş et ya da iki dilim pastırma tüketerek bağırsak kanseri riskinizi yüzde 18 oranında artırabilirsiniz. Bu fırsatı sakın kaçırmayın!


    Besin eksikliği yaşayabilirsiniz

    “Dengeli bir vegan ya da vejetaryen beslenme düzeni, yeterli besini almanızı sağlar. Fakat yine de demir, B12 ve D vitamini eksikliğine neden olabilir” diyor Ingiltere’deki Ulusal Sağlık Servisi (NHS).

    Yapılan araştırmalar baklagil, fındık, yeşil sebzeler, tam tahıllı ürünler ve ve demir destekli mısır gevreklerinin bu eksikliği gidermek için gerekli olduğunu gösteriyor. B12 vitamini eksikliği için ise güveç, B12 destekli kahvaltılık gevrekler ve soya ürünleri yararlı olabiliyor. Yumurta, mısır gevrekleri ve süt, D vitaminini sağlayabileceğimiz besinler arasında. - - - - - -

    Kalp rahatsızlığı riski de azalıyor

    Kırmızı etin kalp rahatsızlıklarıyla ilişkisinin bulunduğu da yakın zamanda ortaya çıkarılmış. ABD’deki Lerner Araştırma Enstitüsü’nün araştırmasına göre kırmızı ette de bulunan karnitin, kalp rahatsızlıklarıyla doğrudan ilişki içerisinde ve risklerin artmasına neden oluyor.


    Bu da var: Kahverengi Yumurta İle Beyaz Yumurta Arasındaki Farkı Biliyor Musunuz?

    Yukarıdaki görsele tıklayarak ilgili içeriğe ulaşabilirsiniz.

    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler