Türkücü İbrahim Tatlıses, eşi ve çocuklarıyla birlikte İbrahim Tatlıses Müzik Müzesi'nin açılışına katıldı.
Türkücü İbrahim Tatlıses, eşi ve çocuklarıyla birlikte; Harran Kapı Mahallesi'nde Şanlıurfa Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan ve içerisinde eski enstrümanlar ile Şanlıurfalı müzik adamlarının balmumundan heykellerinin bulunduğu İbrahim Tatlıses Müzik Müzesi'nin açılışına katıldı.
Müzenin açılışı için düzenlenen törene katılan Tatlıses, gelişi sırasında kendisini yakından görmek isteyenlerin yoğun ilgisiyle karşılaştı. Zılgıtlarla karşılanan Tatlıses'e dokunmak isteyenler zaman zaman izdihama neden oldu.
Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Şanlıurfa'nın müzik kenti olduğunu belirterek kentle bütünleşmiş müzik adamlarına Tatlıses'in adı verilen müze ile vefa borçlarını ödemeyi amaçladıklarını söyledi. Fakıbaba konuşmasının ardından müzenin açılış kurdelesini Tatlıses ile birlikte kesti. Açılışın ardından Tatlıses, eşi Ayşegül, kızı Elif Ada ve oğlu Ahmet ile birlikte müzeyi gezdi.
İbrahim Tatlıses, balmumundan yapılmış heykelinin kendisine benzemediğini söyledi.
Balmumu heykelinin yanağına makas alıp öpücük veren Tatlıses, daha sonra müze önünde kendisini bekleyen kalabalığa hitap etti. Çok duygulandığını ifade ederek gözyaşı döken Tatlıses şunları söyledi: