YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Giresun ve Trabzon arasındaki demir yolu polemiği sürüyor

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, bilimsel ve güvenilir bir...

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, bilimsel ve güvenilir bir şekilde ortaya konulan Erzincan-Gümüşhane-Tirebolu, Erzincan-Gümüşhane-Trabzon demiryolu projelerine saygı gösterilmesi gerektiğini söyledi.
Çakırmelikoğlu, yaptığı açıklamada, Karadeniz Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Ulaştırma Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Fazıl Çelik'in demir yolu projesi ile ilgili açıklamalarda bulunduğunu hatırlattı. Çelik'in açıklamalarının bilimsel hiçbir altyapısının olmadığını savunan Çakırmelikoğlu, yapılan açıklamaların ana hedefinin Trabzon olan DOKAP taslağı ile örtüştüğünü aktardı.
Ordu ve Giresun başta olmak üzere Doğu Karadeniz Bölgesi’nde birçok ilde eğitim hizmeti vermiş bir kurum yetkilisine ait düşüncelerin kendilerini üzdüğünü ifade eden Çakırmelikoğlu, "Proje açıklanmadan, projenin yanlış, Tirebolu güzergah tercihinin hatalı olduğunu söyleyen Sayın Çelik, bilimsel hüviyetini adeta mikro milliyetçilik için kullanmıştır. Bu söylemler ve düşünce yapısı bölgeler arası ayrışmayı teşvik ettiğini özellikle vurgulamak isteriz." sözlerini kaydetti. GTSO Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, 2009 yılında ihale edilen ve tamamlanma aşamasına gelen demiryolu fizibilite raporlarında Trabzon-Gümüşhane-Erzincan ve Tirebolu-Gümüşhane-Erzincan olarak iki farklı güzergahın belirlendiğini dile getirdi.
"Bizler hiçbir zaman komşusu açken tok yatanlardan olmadığımız gibi, kartvizitini mikro çıkarlar için kullananlardan da olmadık" diyen Çakırmelikoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "GTSO Ar-Ge birimi tarafından 2010-2011 yıllarında incelenen DOKAP Planı, Çevre Düzeni Planı ve Kalkınma Ajansı Bölge Planları'nda KTÜ ile yapılan gelişim projelerinin tamamında Trabzon Limanı ile demir yolunun ortak havuzda toplandığını görmekteyiz. 2000'li yıllarda hazırlanan bölgenin 20-25 yıllık gelişimine dönük planlanan bu çalışmaların altında KTÜ’nün imzasının bulunması, Rize-Trabzon aksının gelişimine dönük projelerin yapılması, bugünkü demir yolu ile ilgili Trabzon’dan yükselen tepki ile örtüşmektedir. Bizler hiçbir zaman komşusu açken tok yatanlardan olmadığımız gibi, kartvizitini mikro çıkarlar için kullananlardan da olmadık. İl üniversitelerimizden de bu yönde taleplerde asla bulunmadık. Bilimsel ve güvenilir bir şekilde ortaya konulan Erzincan-Gümüşhane-Tirebolu, Erzincan-Gümüşhane-Trabzon demir yolu projelerine saygı gösterilmesi gerektiğini bir kez daha vurgulamak ve Giresun’un da bu ülkenin bir parçası olduğunu özellikle belirtmek isteriz.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler