YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Girişimci İş Adamlarından 100 Milyon Liralık Proje

Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde faaliyet yürüten Ergani Girişimci İş Adamları Derneği (EGİAD) tarafından 100 milyon liralık...

Girişimci İş Adamlarından 100 Milyon Liralık Proje

Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde faaliyet yürüten Ergani Girişimci İş Adamları Derneği (EGİAD) tarafından 100 milyon liralık organize seracılık projesi hazırlandı.

Projenin hayata geçmesi halinde, bir tarım şehri olan Ergani’nin aynı zamanda sanayileşme anlamında da büyük bir aşama kaydedeceğini belirten EGİAD Başkanı Murat Atay, proje çerçevesinde kurulacak gıda fabrikalarında ilk etapta 500 kişinin, sonrasında ise kademeli olarak 3 bin kişinin istihdam edilebileceğini söyledi. Bir şehrin büyümesindeki en büyük etkenin o şehrin kendi öz dinamikleri olduğunu belirten Atay, “Ergani’yi sanayileştirecek ve kalkındıracak olan yine Erganililerdir. Bizler elimizi taşın altına koyduk. Bizleri yöneten idarecilerin de aynı şekilde risk alarak projemize destek vermelerini bekliyoruz” dedi.

2007 yılında istihdama yönelik projeler anlamında büyük beklentilerle kurulan EGİAD’ın Başkanı Murat Atay, bu zamana kadar varlık gösteremeyen derneğin, bundan sonraki süreçte beklentilere cevap verebilecek ve ilçeyi kalkındıracak düzeyde büyük projelerle ilçenin geleceğine önemli kakılar sunacağını söyledi.

EGİAD Başkanı Murat Atay, projenin hayata geçirilmesindeki ilk adım olan şirketleşme sürecini tamamladıklarını söyledi. İlçenin temel dinamiğini oluşturan tarımın, Ergani’nin geleceğinin şekillendirilmesindeki en büyük etken olduğunu belirten Atay, hazırladıkları proje çerçevesinde; seracılık ile birlikte tarım ürünlerinin sanayi kollarını kapsayan birçok alanda çeşitli fabrikaların ilçede kurulabileceğini söyledi. Projeyi 2014 yılında hayata geçirmeyi hedeflediklerini belirten Atay, proje finansmanını Avrupa Birliği fonları ve teşvik kredileriyle sağlayacaklarını belirterek, “Biz bu projeyi hayata geçirmekle elimizi taşın altına koyduk. Bu projeyi Ergani’de hayata geçirmek hayal değildir. Çünkü neticede burası bir tarım merkezidir. Çiftçilerimiz şimdiye kadar kendi imkanlarıyla küçük çapta üretim yapmaydı. Bizim hazırladığımız proje, ilçemizin dinamiklerine uygun olarak tüm bu faaliyetleri organize bir şekilde yürüterek, gerek bir sanayi kolu oluşturmak gerekse buna bağlı olarak istihdam alanları oluşturmayı kapsamaktadır” diye konuştu.

Projeyi hayata geçirmek için 300 dönümlük yer arayışı içerisine girdiklerini belirten Atay, “Gelinen noktada işin en kolay olması gereken kısmında tıkanmış durumdayız. Şu anki temel sorunumuz, yer konusudur. Aylardan beridir uygun yer arayışı içerisindeyiz. Projemizi kaymakama sunduğumuzda bize her türlü desteği sunacağını söylemişti. Ancak gelinen noktada somut bir yardım göremedik. Proje için uygun yer konusunda sıkıntı çekiyoruz. Daha önce bulduğumuz birkaç yer konusunda, gerek maliye gerekse tapu müdürlükleri nezdinde birtakım bürokratik engellerle karşılaştık. Bürokrasiyle uğraşmaktan işimizi yapamıyoruz. Memleketimiz için elimizi taşın altına koyduk. Aynı şekilde bizleri yöneten idarecilerin de bizimle birlikte risk almalarını bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler