Dağ Haberleri

17 yıl önce başına gelen olaydan sonra insanlara küstü! Dağda yaşıyor, kimseyle görüşmüyor: Onu hayata bağlayan tek şey var

Antalya'da yaşayan 80 yaşındaki Mehmet Çabuk 17 yıl önce yaşadığı üzücü olaydan sonra insanlara olan inancını kaybetti ve tek başına dağda yaşamaya başladı. Bir gecede 150 keçisi çalınan Çabuk yaşadığı olaydan çok etkilenince böyle bir karar aldı. Sadece gıda alışverişi için şehre inen Çabuk'u hayata bağlayan şey ise keçileri. İşte ilginç olayın detayları...

Haber 18-03-2024 12:13

Aile faciası önlendi! Heyelanda dağdan kopan kaya parçaları eve isabet etti

Hakkari'nin Keklikpınar Mahallesi'nde meydana gelen heyelanda dağdan kopan kaya parçaları iki katlı müstakil eve isabet etti. Olayla ölen ya da yaralanan olmazken, evin arka duvarları hasar gördü. Ev heyelan riski nedeniyle boşaltılırken, ekipler bölgede hasar tespit çalışması yaptı.

Haber 06-01-2024 20:40

Dağların zirvelerini işaret etti! Acil önlemler almamız gerek diyerek o konuya dikkat çekti: Büyük bir tehlike

Türkiye Dağcılık Federasyonu (TDF) Başkanı Prof. Dr. Ersan Başar, küresel ısınma nedeniyle Türkiye'de olduğu gibi dünyada da binlerce yıl var olan dağların zirvelerindeki buzulların hızla eridiğini söyledi. Dağcıların zirve tırmanışlarında bunu çok açık ve net gözlemlediklerini belirten Prof. Dr. Başar, "Küresel ısınma ile ilgili acil önlemler almamız gerek." dedi. Başar, "Binlerce metre yükseklikteki zirvelerin giderek çıplaklaşması büyük bir tehlike" diye konuştu.

Haber 03-11-2023 10:31

37 yıl önce kaybolan dağcının cansız bedenini buldular! Buzullar eriyince ortaya çıktı

İsviçre'nin güneybatısındaki Matterhorn Dağı’nın zirvesinde bir ceset bulundu. Yapılan incelemelerle birlikte DNA testi sonuçlarına göre bulunan cesedin 37 yıl önce kaybolan Alman bir dağcıya ait olduğu yıllar sonra ortaya çıktı.

Trend 29-07-2023 09:41

Dağ

Dağ Hakkındaki Haberler Mynet'te. Dağ Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Depremle dağ yerinden oynadı! Şiddetli sarsıntıdan sonra şaşkına çeviren görüntü 'Düz dağdı deprem olunca...

7.7 ve 7.6'lık depremlerin vurduğu Adıyaman'dan depremin büyüklüğünü ortaya koyan şaşkına çeviren görüntüler gelmeye devam ediyor. Deprem felaketinde bölgedeki Çekirge Dağı'nın da yerinden oynadığı ortaya çıktı. Dağda hem derin yarıklar oluşurken hem de dağ, eteklerindeki köye doğru kaydı. Yaşananları anlatan bir vatandaş "Düz dağdı, deprem olunca patlatmış demek ki..." ifadelerini kullandı.

Haber 22-03-2023 10:00

1400 metre rakımlı dağda çarpıcı görüntü! Görenleri ürkütüyor...

Merkez üssü Kahramanmaraş olan depremlerin vurduğu illerden biri olan Malatya’da bin 400 rakımlı dağda oluşan dev yarıklar görenleri ürkütüyor. Bölge sakinlerinden bir vatandaş, ilçenin birçok farklı noktasında benzer görüntülerin bulunduğunu ifade etti. Dev yarıklar depremin şiddetini ortaya koydu.

Haber 08-03-2023 10:37

Antalya'da korku dolu anlar! Dağdan yuvarlanan dev kayaları, çığlık çığlığa cep telefonuyla kaydetti

Antalya'nın Alanya ilçesinde dağdan kopup evlere doğru yuvarlanan dev kayalar büyük panik oluşturdu. Korku dolu o anları, bölge sakini bir kadın çığlık çığlığa cep telefonuyla kaydetti. jandarma ekipleri olayla ilgili araştırma başlattı. İşte korkutan olayın detayları...

Haber 17-02-2023 17:26

'Dağ dağa kavuşmaz denilir ama burada kavuştu' Ortaya doğal göl çıktı! Depremden sonra şaşkına çeviren görüntü

Deprem felaketinin yaşandığı bölgeden, depremin boyutunu gözler önüne seren, şaşırtıcı fotoğraflar gelmeye devam ediyor. Gaziantep'in İslahiye ilçesinde, şiddetli sarsıntılar sebebiyle iki dağın adeta birbirine kavuştuğu öğrenildi. İslahiye Belediye Başkanı Kemal Vural, "Dağ dağa kavuşmaz denilir ama burada kavuştu bunu da gördük" dedi. Yıkılan dağ ulaşıma kapanan yolda 50 metre yükseklik oluştururken kaya parçalarının dere yatağını doldurmasıyla ortaya doğal bir göl çıktı.

Haber 17-02-2023 16:52

Dağ ikiye yarıldı içinden alev topu çıktı! Kahramanmaraş'taki depremin yıkıcı etkisini gözler önüne seren görüntü

Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 10 ilde büyük yıkımlara neden olan deprem Kızılzarf Dağı'nı ikiye ayırdı. Malatya’nın Doğanşehir ilçesine bağlı Kurucaova köyünde yaşayan vatandaşlar, gördükleri manzara karşısında dehşete kapılırken, böyle afet görmediklerini söyledi.

Haber 17-02-2023 09:37

Dehşete düşüren görüntü! 2 büyük deprem, 2 dağı birleştirdi

Kahramanmaraş depremlerinden büyük yara alan Gaziantep'in İslahiye ilçesinde sarsıntılarda 2 büyük dağ adeta birbirine kavuştu. Dağlardan kopan dev kayalar yollarda dev çukurlar oluşturdu, dere yataklarını doldurdu. Aralarında 100 metreden fazla mesafe olan dağlar, kopan dev kaya parçaları ve heyelanlarla adeta birleşti. Dağlardan kopan parçalar, aradan geçen karayolunu da ulaşıma kapattı. İşte dehşete düşüren o görüntüler...

Haber 14-02-2023 13:00

Deprem anına ait korkunç görüntü! Dağ sarsıldı

Tüm Türkiye'yi sarsan Kahramanmaraş merkezli depremler Osmaniye'yi de etkiledi. Osmaniye’de deprem anına ait yeni bir görüntü de ortaya çıktı. Görüntüde deprem sırasında yer ve dağın sarsıldığı görüldü. Korkunç anlar, depremin büyüklüğünü bir kez daha gözler önüne serdi.

Haber 12-02-2023 13:14

457 metrelik dağı tek başına oydu! 400 basamak yaptı... Nedeni herkesi şaşırttı

Hindistan’ın Bihar eyaletinin Jaru Banwariya köyünde yaşayan Ganauri Paswan isimli bir adam bölgede bulunan 457 metrelik dağı tek başına oydu. Bir çekiç ve keski kullanarak tam 8 yıllık çalışmasının sonucunda dağa 400 basamak yapmayı başaran adam Yogeshwar Nath tapınağını ziyaret edenlerin zorlukla karşılaştığını fark ettikten sonra bu yola başladığını söyledi.

Trend 05-12-2022 17:44

Eliyle beslediği tilki Maykıl can dostu oldu

Bingöl'ün Yedisu ilçesindeki köyünde yılın bir bölümünü geçiren Hıdır Anıl, bahçelerine dadanan tilkiyi eliyle besleyince aralarında dostluk gelişti - Anıl: - "Et ve ekmek verdikten sonra evcilleşmeye başladı. Elimizden yiyecek alıyor. Bizimle kahvaltı yapıyor, besliyoruz, evcilleştirdik"

Yurthaber 14-10-2022 11:46

Bursa'da kulüpler resmi belgeyle dağ tırmanışı yapabilecek

Bursa'da kulüpler resmi belgeyle dağ tırmanışı yapabilecek

Yurthaber 05-10-2022 16:04

Kilis'te 2 kadın cesedi bulundu

Kilis'te 2 kadın cesedi bulundu

Yurthaber 21-08-2022 18:07

Bakan Soylu, Munzur'da İHA'ların çektiği hayvancılık faaliyeti görüntülerini paylaştı

Bakan Soylu, Munzur'da İHA'ların çektiği hayvancılık faaliyeti görüntülerini paylaştı

Yurthaber 17-08-2022 10:06

Munzur Dağları'ndaki Karagöl, doğal güzelliğiyle doğaseverleri ağırlıyor

Tunceli'nin Ovacık ilçesindeki Munzur Dağları'nda yer alan Karagöl, yaz aylarında doğa tutkunlarının en çok gezdiği yerlerin başında geliyor - Doğa tutkunu ve hemşire Asya Kılıç: - "Karagöl'den bir an evime gitmek istemedim çünkü beni saran güzel bir havası oldu. Aldığım bazı eğitimlerden dolayı göl kıyısında bolca dans ettim"

Yurthaber 02-08-2022 11:08