Elektronik Secim Sistemi Nedir Haberleri

Üroloji nedir, neye bakar? Üroloji hangi hastalıkları kapsar?

Üroloji, insan üriner sistemini (böbrekler, idrar yolları, mesane, idrar kesesi ve üretra gibi organları) ve erkek üreme sistemiyle ilgilenen tıbbi bir uzmanlık dalıdır. Bu alanda çalışan uzmanlar, ürolog olarak adlandırılır ve geniş bir yelpazedeki ürolojik hastalıkları teşhis eder, tedavi eder ve yönetirler. Üroloji hem erkeklerde hem de kadınlarda görülen çeşitli sağlık sorunlarına odaklanırken, özellikle erkeklerdeki üreme sistemi sorunlarına da dikkat eder.

Haber 2024-04-29 19:07:15

Dispepsi nedir, belirtileri nelerdir? Dispepsi nasıl tedavi edilir?

Dispepsi, sindirim sistemi ile ilgili yaygın bir rahatsızlıktır ve birçok kişinin yaşadığı sindirim sorunlarından biridir. Genellikle mide ekşimesi, hazımsızlık, şişkinlik, karın ağrısı ve midede dolgunluk hissi gibi belirtilerle kendini gösterir. Dispepsi, yaşam kalitesini olumsuz etkileyebilir ve günlük aktiviteleri kısıtlayabilir. Peki, dispepsi nedir ve nasıl tedavi edilir?

Haber 2024-04-22 10:36:03

e-Devlet transkript belgesi sorgulama: e-Devlet’ten transkript belgesi sorgulama nasıl yapılır, e-Devlet’ten transkript belgesi nasıl sorgulanır?

e-Devlet Kapısı, bünyesinde çeşitli kamusal özelliğe sahip kurumları barındıran elektronik bir platform olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu platform sayesinde kullanıcılar resmî kuruluşlarla alakalı işlemleri yerlerinden kalkmadan online olarak yapabilmektedir. Bu işlemlerden biri de e-Devlet sistemi üzerinden transkript belgesi sorgulama işlemidir. Peki, e-Devlet’ten transkript belgesi sorgulama nasıl yapılır?

Haber 2024-04-19 19:51:08

e-Devlet’ten ikametgâh belgesi nasıl alınır? e-Devlet’ten ikametgâh nasıl çıkartılır?

e-Devlet Kapısı sistemi, insanların devletle alakalı hizmetlerden daha kolay faydalanabilmesi için kurulmuş olan bir elektronik platform olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu platform aracılığı ile pek çok resmî işlem dakikalar içerisinde yapılabilmektedir. Bu işlemlerden biri de ikametgâh belgesi almaktır. Peki, e-Devlet’ten ikametgâh belgesi nasıl alınır ve nasıl çıkartılır?

Haber 2024-04-15 18:34:10

Diğer Haber Etiketleri

üroloji dispepsi e devlet transkript Transkript belgesi e devletten ikametgah alma romatizma romatoid artrit romatoid artrit belirtileri romatoid artrit nedir romatizma neden olur romatizma belirtileri romatizma nedir romatizma tedavisi romatizmal hastalıklar saçkıran saçkıran nedir apandisit apandis apandisit ağrısı nerede olur apandisit ameliyatı apandisit belirtileri mobil imza mobil imza nedir mobil imza nasıl alınır diyafram ağrısı parkinson crohn hastalığı behçet hastalığı dijital vergi dairesi deprem uyarısı deprem Google android kuduz aşısı kuduz aşısı yan etkileri siğil siğil kökü nasıl çıkarılır siğil nasıl geçer siğil nasıl geçer evde siğil tedavisi siğile ne iyi gelir genital siğil nöroloji nörolojik hastalıklar nöroloji nedir ms atak belirtileri ms belirtileri ms hastalığı ms hastalığı belirtileri ms hastalığı neden olur ms hastalığı nedir ms hastalığı tedavisi ms nedir ms tedavisi magnezyum magnezyum eksikliği magnezyum eksikliği belirtileri magnezyum eksikliğinde görülen hastalıklar magnezyum içeren besinler magnezyum ne işe yarar en çok magnezyum içeren besinler hematoloji kira fiyatları kep kredi kartı Banka kartı konut satışları ikinci el araba zona fermente ne demek gıda alerjisi diyet prostat rektum kanseri belirtileri Ethereum ethereum (eth) konut fiyatları ımeı sorgulama kodu IMEI imei kaydı imei kayıt ücreti imei kayıt sorgulama ssk hizmet dökümü ssk a4 hizmet dökümü tc ile mcv nedir mcv nedir kan tahlili mcv düşüklüğü mcv düşüklüğü nedir kanda mcv nedir beyaz kan düşüklüğü lökopeni nedir lenfosit nedir lenfosit düşüklüğü para banka alışveriş nöroloji bölümü nedir ekran kartı ne işe yarar ssd nedir bağırsak enfeksiyonu bağırsak enfeksiyonu belirtileri bağırsak enfeksiyonu neden olur bağırsak enfeksiyonuna ne iyi gelir geçmeyen bağırsak enfeksiyonu power supply psu hormon testi hormon testi nasıl yapılır sindirim sistemi tatil tatil rezervasyon Ticaret Bakanlığı gaz gaz sıkışması gaz sıkışması belirtileri gaz sıkışması nasıl geçer gaz sıkışması ne iyi gelir gaz sıkışması neden olur gaz sıkışmasına ne iyi gelir gaz sıkışmasına ne iyi gelir evde midede gaz sıkışması tv stick televizyon Xiaomi google chromecast Nokia EFT uyap açılımı uyap e devlet

Romatoid Artrit (İltihaplı Romatizma) nedir? Romatoid Artrit belirtileri ve tedavisi

İltihaplı romatizma ya da diğer adıyla romatoid artrit bir dizi otoimmün hastalıktır. Bu hastalıkta vücudun bağışıklık sistemi yanlışlıkla kendi dokularını hedef alarak eklem iltihabına (artrit) neden olur. Romatoid artrit, ankilozan spondilit, lupus ve psoriatik artrit gibi çeşitli iltihaplı romatizma türleri bulunmaktadır. Peki, romatoid artrit nedir, nasıl tedavi edilir?

Haber 25-03-24 20:20

Saçkıran nedir, neden olur? Saçkıran tedavisi nasıl yapılır?

Saçkıran, saçlı derideki bağışıklık sistemi tarafından saç köklerine saldırılması sonucu oluşan otoimmün bir hastalıktır. Bu durum, yuvarlak veya oval şekilli kıllı lezyonların belirmesiyle karakterizedir ve genellikle saç dökülmesine neden olur. Saçkıran, yaş, cinsiyet veya etnik kökene bakılmaksızın her yaştan insanı etkileyebilir. Peki, saçkıran nedir ve neden olur?

Haber 25-03-24 13:22

Apandisit nedir, neden olur? Apandisit belirtileri ve tedavisi

Apandisit, apendiksin (kör bağırsak) iltihaplanması olarak bilinen ani ve acil bir tıbbi durumdur. Apendiks, bağırsakların başlangıcında bulunan ve bağışıklık sistemi için önemli olan bir yapıdır. Apandisit, apendiksin tıkanması sonucu bakterilerin çoğalması ve iltihaplanmasıyla meydana gelir. Peki, apandisit nedir ve belirtileri nelerdir?

Haber 21-03-24 15:25

Mobil imza nedir? Mobil imza nasıl alınır?

Her geçen gün biraz daha gelişen ve günlük hayatın her yerine girmeyi başaran teknoloji sayesinde birçok özel ve resmî işlem internet üzerinden gerçekleştirilebilmektedir. Yapılan işlemlerin takibi ya da çeşitli belgelerin talebi için ıslak imza yerine geçen bir mobil imza sistemi geliştirilmiş ve birçok resmî daire ile ilgili işlemler de resmîlik kazanan mobil imzalar ile yapılabilir hâle getirilmiştir.

Haber 05-02-24 19:53

Diyafram felci nedir? Diyafram felci nasıl ve neden olur? Diyafram felci belirtileri ve tedavisi

Diyafram felci vücutta bulunan diyafram adlı kasın normal fonksiyonlarını kaybetmesi durumunu ifade eder. Diyafram kası solunum sürecinde önemli bir rol oynar. Bu kas, akciğerlere hava girişini kontrol eder. Diyafram felci genellikle frenik sinirin hasar görmesi sonucu ortaya çıkar ve solunum sistemi üzerinde ciddi etkileri olabilir.

Haber 29-01-24 16:21

Parkinson hastalığı nedir, neden olur? Parkinson hastalığı belirtileri ve tedavisi

Parkinson hastalığı, sinir sistemi üzerinde yaygın bir etkisi olan kronik ve ilerleyici bir nörolojik bozukluktur. Genellikle orta yaş ve sonrasında başlayan bu hastalık zamanla motor becerileri üzerinde olumsuz etkiler yaratır. Parkinson özellikle titreme, kas sertliği, yavaş hareket ve denge sorunları gibi karakteristik belirtilerle tanınır. Peki, parkinson hastalığı neden olur ve tedavisi var mı?

Haber 13-01-24 17:59

Crohn hastalığı nedir? Crohn hastalığı belirtileri ve tedavisi

Crohn hastalığı sindirim sistemi üzerinde olumsuz etkiler yaratan, kronik bir iltihabi bağırsak hastalığıdır. Genellikle bağırsakların herhangi bir bölgesinde ortaya çıkabilen bu rahatsızlık, sindirim sistemi boyunca iltihaplanmaya ve dokularda hasara neden olabilir. Crohn hastalığı, yaşam kalitesini ciddi şekilde etkileyebilir ve tedavi edilmediğinde komplikasyonlara yol açabilir. Peki, Crohn hastalığı nedir ve neden olur?

Haber 13-01-24 17:49

Behçet hastalığı nedir, neden olur? Behçet hastalığı belirtileri ve nedenleri

Behçet hastalığı damar sistemi etkileyen ve tekrarlayan aftöz ülserler, gözle ilgili sorunlar, cilt lezyonları, eklem ağrıları ve diğer sistemleri de içeren nadir bir romatolojik bozukluktur. Bu kompleks hastalık adını Türk dermatolog ve cerrah Hulusi Behçet'ten alır. Behçet hastalığı, dünya genelinde birçok coğrafyada görülebilir. Peki, Behçet hastalığı nedir ve neden olur?

Haber 13-01-24 15:23

Dijital Vergi Dairesi nedir? Nasıl kullanılır?

Günümüzde birçok işlem internet üzerinden, sitelerden ya da mobil uygulamalar aracılığı ile çok kısa süreler içinde yapılabilir hâle gelmiştir. Teknolojinin bu gelişimi ve hızla günlük hayata yayılması resmî işlemleri de etkilemiştir. Bugün birçok devlet dairesi işlemi, e-Devlet sistemi üzerinden ya da mobil uygulamalar aracılığı ile hem güvenli bir şekilde hem de kolaylıkla gerçekleştirilebilmektedir.

Haber 03-01-24 20:47

Android deprem uyarı sistemi nedir, nasıl aktif edilir? Telefona deprem uyarısı nasıl gelir?

Android deprem uyarı sistemi, kullanıcıları doğal afetlere karşı bilgilendirmeyi sağlayan ve güvenliği artıran yenilikçi bir teknoloji olarak bilinir. Android deprem uyarı sistemi, dünya genelindeki deprem riski olan bölgelerde yaşayan insanlara anlık uyarılar göndererek adeta hayat kurtarıcı bir rol üstlenmektedir. Bu, özellikle deprem gibi hızlı ve etkili bir müdahalenin hayati öneme sahip olduğu durumlarda kritik bir avantaj sağlar. Peki, Android deprem uyarı sistemi nasıl aktif edilir?

Haber 26-12-23 12:26

Kuduz aşısı nedir? Kuduz aşısının yan etkileri nelerdir?

Kuduz genelde kuduz virüsünden enfekte hayvanlardan ısırılma yolu ile bulaşır. Virüs, onu taşıyan hayvan tarafından ısırma, tükürük ya da beyin ile sinir sistemi dokusuna yakın temasta bulunarak bulaştırılır. Eğer ısırılan kişi hızla bir sağlık kurumuna gitmez ve bu durumu ihmal ederse, kısa sürede ortaya çıkan belirtilerden sonra ölüme varan bir sonuç ile karşı karşıya kalır. Kişiyi ısıran hayvanın kontrolde tutulması da önemlidir. Peki kuduz aşısı nedir ve kuduz aşısının yan etkileri nelerdir?

Haber 11-12-23 16:04

Siğil nedir, neden olur? Siğil nasıl geçer, ne iyi gelir?

Siğiller insan cildinin üst tabakasına yerleşen ve genellikle HPV (human papillomavirus) virüsü tarafından neden olan küçük, etli büyümelerdir. Siğiller, genellikle ellerde, parmaklarda, ayak tabanlarında, tırnaklarda ve cinsel organlarda ortaya çıkabilir. Bu virüs, doğrudan cilt teması yoluyla bulaşabilir ve genellikle zayıflamış bir bağışıklık sistemi olan kişilerde daha sık görülür. Peki, siğil neden olur ve siğil nasıl tedavi edilir?

Haber 28-11-23 15:31

Nöroloji hastalıkları nelerdir? Nörolojik hastalık belirtileri nelerdir?

Nöroloji sinir sistemi ile ilgilenen ve karmaşıklığıyla bilinen bir tıp dalıdır. Beyin, omurilik ve sinirlerin işleyişini inceleyen bu alan insan vücudunun en karmaşık ve hayret verici sistemlerinden birine odaklanır. Nörolojik hastalıklar bu önemli sistemde ortaya çıkan bozuklukları kapsar ve geniş bir yelpazede semptomları içerir. Peki, nörolojik hastalıklar nedir ve kendilerini nasıl belli eder?

Haber 24-11-23 15:06

MS hastalığı nedir, neden olur? MS belirtileri nelerdir?

MS ya da EMES sinir sistemini etkileyen kronik bir hastalıktır. MS, bağışıklık sistemi vücutta sinir liflerini koruyan miyelin tabakasına saldırdığında ortaya çıkar. Bu durum iletişim hatlarını zayıflatarak çeşitli semptomlara yol açabilir. MS genellikle genç yetişkinlerde ve kadınlarda daha sık görülür. MS ile yaşayan bireyler, yaşam tarzı değişiklikleri ve destek gruplarından faydalanarak hastalıkla baş etmeyi öğrenebilirler.

Haber 24-11-23 13:56

Magnezyum nedir, neden eksilir? Magnezyum eksikliği belirtileri nelerdir?

Magnezyum vücudumuzun sağlığı için kritik bir mineraldir ve bir dizi önemli biyokimyasal süreçte önemli bir rol oynar. Bu esansiyel mineral enerji üretimi, kas fonksiyonları, sinir sistemi düzenlemesi, kemik sağlığı ve daha birçok temel işlevi destekler. Magnezyumun vücut üzerindeki etkileri geniş bir yelpazede görülür ve her biri sağlıklı bir yaşam sürdürmek için önemlidir.

Haber 23-11-23 16:07

Hematoloji nedir, belirtileri nelerdir? Hematolojik hastalıklar nelerdir?

Kan vücudumuzun yaşamsal işlevlerini sürdürebilmesi için kritik bir role sahiptir. Hematoloji, bu karmaşık sistemde ortaya çıkabilen çeşitli sorunları anlamak ve yönetmekle görevlidir. Hematoloji kan ve kanla ilişkili organlar olan kemik iliği, lenf bezleri ve dalağın hastalıklarıyla ilgilenen bir tıp dalıdır. Bu dal kanın üretimi, bileşimi ve dolaşımı, lenf sistemi, kan hastalıkları ve kanserlerle ilgili araştırmalar yaparak teşhis ve tedavi süreçlerine odaklanır.

Haber 23-11-23 15:19

Ev sahibi – kiracı sorununa boyut atlatacak uygulama! Çoğu kimsenin bundan haberi yoktu: Resmi delil olarak sayılacak

Kira uyuşmazlıklarında 1 Eylül itibarıyla arabuluculuk sistemi devreye alınmıştı. Sistem şimdiye kadar büyük ölçüde başarı sağlarken yeni bir gelişme daha yaşandı. Az kişi tarafından bilinen Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) sistemi, kiracı – ev sahibi arasında yaşanan uyuşmazlıklarda yeni bir döneme kapı aralayacak. Sözleşmelerdeki ihlallerin, bildirimlerin ispatı niteliğinde sayılacak.

Finans 09-11-23 07:21

Troy kart nedir, ne işe yarar? Troy karta nasıl geçilir, hangi bankalar kullanıyor? Türkiye’nin ilk yerli ödeme sistemi

Troy kart; Visa, MasterCard gibi diğer ödeme sistemleriyle uyumlu olan ülkenin ilk yerli ödeme sistemidir. Bankalararası Kart Merkezi A.Ş (BKM) tarafından kurulmuştur. Birçok kişi arama motorlarında konuya dair araştırma yapıyor. Peki, Troy kart nedir, ne işe yarar? Troy karta nasıl geçilir, hangi bankalar kullanıyor?

Finans 08-11-23 08:04

İkinci el araba ve konut satışında sistem değişti! Bugünden itibaren uygulanacak: Elektronik İlan Doğrulama Sistemi devreye giriyor

Konut ve ikinci el araba satışında yeni ilan düzenlemesi bugün devreye girdi. Bugünden itibaren TC kimlik, ad soyad ve telefon numarası Elektronik İlan Doğrulama Sistemi'ne yüklenecek. Sisteme e-devlet şifresi ile girilebilecek. Aldatıcı ilana 100 bin TL'ye kadar ceza kesilecek.

Finans 01-11-23 08:25

Zona nedir, neden olur? Zona hastalığının çaresi nedir?

Zona herpes zoster virüsünün neden olduğu bir viral enfeksiyon hastalığıdır ve genellikle suçiçeği geçirmiş bireylerde ortaya çıkar. Bu rahatsızlık sıklıkla bağışıklık sistemi zayıflamış veya yaşlı insanları etkiler ancak her yaş grubundan insanı etkileyebilir. Zona sinir hücrelerini etkileyen ve ciltte ağrılı kabarcıklarla kendini gösteren bir enfeksiyondur. Adını ise karakteristik kabarcıkların sıklıkla vücudun bir tarafında bir "zona" veya kuşağın etrafında oluşmasından alır.

Haber 31-10-23 23:31

FODMAP beslenme nedir? FODMAP beslenme diyeti nasıl yapılır?

Modern yaşamın hızlı tempolu doğasında, sindirim sorunları gün geçtikçe daha fazla kişiyi etkilemekte ve bu durum, bireylerin beslenme alışkanlıklarını gözden geçirmelerine neden olmaktadır. Bu bağlamda, FODMAP beslenme, bağırsak sağlığını olumlu yönde etkileyen bir yaklaşım olarak ön plana çıkmaktadır. FODMAP beslenme, sindirim sistemi üzerinde olumlu etkiler sağlayan ve bireylere kişisel ihtiyaçlarına göre uyarlanabilen bir yaklaşımdır.

Haber 31-10-23 23:28

Candida diyeti nedir? Candida diyeti nasıl yapılır, örnek beslenme listesi

Candida diyeti vücuttaki Candida albicans adlı mantarın aşırı büyümesini kontrol altına almayı amaçlayan bir beslenme yaklaşımıdır. Candida, genellikle bağışıklık sistemi sağlıklı olduğunda vücutta doğal olarak bulunan bir mikroorganizmadır. Ancak, bağışıklık sistemi zayıfladığında veya dengesiz bir şekilde beslendiğinde, Candida'nın aşırı büyümesi ve vücutta sorunlara neden olması mümkündür.

Haber 31-10-23 23:22

Prostat nedir, ne iyi gelir? Çok su içmek prostata iyi gelir mi?

Prostat insan vücudundaki önemli bir bezdir ve genellikle erkeklerde bulunur. Ancak kadınlarda da benzer bir yapı olan Skene bezleri bulunur. Prostatın temel işlevi, idrar yolunu koruyan bir sıvı üretmek ve sperm hareketini desteklemektir. Bu nedenle prostat, üreme sistemi ile idrar sistemini bir arada tutan kritik bir rol oynar. Sadece erkeklerde değil aynı zamanda kadınlarda da görülebilen prostat oldukça önemli bir sağlık konusudur.

Haber 31-10-23 17:06

Rektum kanseri nedir? Rektum kanseri makatta ağrı yapar mı?

Rektum kanseri, sindirim sistemi içinde rektum adı verilen son bağırsak bölgesinde gelişen bir tür kolorektal kanserdir. Genellikle rektumun iç yüzeyindeki hücrelerin anormal büyümesi sonucu ortaya çıkar ve risk faktörleri arasında yaş, aile öyküsü, inflamatuar barsak hastalıkları, yüksek yağlı düşük lifli diyet, sigara içme ve obezite bulunur.

Haber 31-10-23 09:56

Ethereum sanal makinesi nedir? Ethereum Virtual Machine (EVM) nasıl çalışır?

Açık kaynak kodlu, merkeziyeti bulunmayan ve ERC – 20 kod sistemi sayesinde çeşitli kripto para birimlerinin alt yapısını oluşturan bir blok zinciri olan Ethereum, Bitcoin’den sonra gelen en büyük piyasa değerine sahip olan sanal paradır. 2013 yılında Vitalik Buterin tarafından ortaya atılan bu sistem 2014 yılından itibaren internet üzerinden kitle fonlaması metodu ile toplanmıştır.

Finans 24-10-23 05:45

1 Kasım’da uygulanmaya başlanacak! Konut satışı ve kiralarda her şey sil baştan: Detaylar ortaya çıktı

1 Kasım'dan itibaren emlak satışlarına e-Devlet üzerinden kimlik doğrulama şartı geliyor. Kurulacak olan Elektronik İlan Doğrulama Sistemi ile sahte ilanların önüne geçilecek. Peki emlak sektöründe fiyat istikrarı için çok önemli olan bu adım ile neler değişecek? Emlakçılar merak edilen konuya ilişkin detayları açıkladı.

Finans 23-10-23 11:10

Sinyal alınmayan telefonlar kapanacak mı, ne zaman kapanacak? IMEI nedir, sorgulama nasıl yapılır?

Sinyal alınmayan telefonlar ile ilgili yeni düzenleme bugün Resmi Gazete'de yayımlandı. Yeni düzenlemeye göre; Mobil Cihaz Kayıt Sistemi'nde (MCKS) olmasına karşın elektronik haberleşme şebekelerinden kesintisiz bir yıl hizmet almayan cep telefonlarının bağlantıları sona erdirilecek. Peki, Sinyal alınmayan telefonlar ne zaman kapanacak? IMEI nedir, sorgulama nasıl yapılır? İşte konuya dair tüm merak edilenler...

Haber 12-10-23 12:47

SSK hizmet dökümü nedir? SSK hizmet dökümü sorgulama nasıl yapılır?

Açılımı Sosyal Sigortalar Kurumu olan SSK, 2006 yılından bu yana Sosyal Güvenlik Kurumu açılımı ile SGK olarak devam eden bir devlet kurumudur. BağKur ile Emekli Sandığı kurumlarının devredilmesinden sonra kurulmuştur. Amacı sosyal sigortacılık ilkelerine bağlı, adil, kolay ulaşılabilir, mali açıdan sürdürülebilir ve çağdaş kriterlerde bir sosyal güvenlik sistemi sürdürmektir. Çalışanların sigorta türleri fark etmeksizin bağlı oldukları bir sosyal kurumdur.

Haber 10-10-23 19:28

Kanda MCV değeri nedir? MCV düşüklüğü neden olur?

Kan vücudumuzun temel taşıyıcı sistemi olarak hayati bir rol oynar. Kan hücreleri özellikle kırmızı kan hücreleri veya eritrositler, oksijen taşıma görevi üstlenirler. MCV veya Ortalama Eritrosit Hacmi kandaki eritrositlerin boyutunu ölçen önemli bir hematolojik parametredir. MCV değeri bir bireyin eritrositlerinin ortalama hacmini ifade eder ve femtolitre (fL) cinsinden ölçülür. Peki, kanda MCV eksikliği neden olur?

Haber 30-09-23 20:32

Beyaz kan eksikliği (lökopeni) nedir? Beyaz kan düşüklüğü neden olur?

Lökopeni veya beyaz kan hücresi eksikliği, vücudun savunma sistemi olan beyaz kan hücrelerinin (lökositlerin) normalden daha düşük seviyelerde bulunması durumunu ifade eder. Bu durum, vücudu enfeksiyonlara karşı savunmasız bırakabilir çünkü lökositler, mikroplarla savaşan ve bağışıklık tepkilerini düzenleyen hücrelerdir. Peki, lökopeni yani beyaz kan eksikliği neden olur?

Haber 30-09-23 20:02

Lenfosit nedir? Lenfosit düşüklüğü neden olur?

Lenfositler bağışıklık sistemimizin göz ardı edilemez kahramanlarıdır. Vücudumuzu enfeksiyonlardan koruma görevi üstlenen bu beyaz kan hücreleri bağışıklık sistemi içindeki önemli parçalardan birini oluşturur. Bu küçük beyaz kan hücreleri, lenf bezleri, kemik iliği ve dalak gibi lenfatik dokularda üretilir ve olgunlaşırlar. Lenfositler, bağışıklık sisteminin iki ana türünü oluştururlar: B lenfositleri ve T lenfositleri. Ancak bazen lenfosit seviyeleri düşebilir ve bu sağlığımızı riske atabilir.

Haber 30-09-23 03:56

Kademeli emeklilik nedir? Kademeli emeklilik şartları nelerdir?

Emeklilik, hemen hemen tüm insanlar için oldukça önemli bir konudur. Emekli olunduğunda her ay düzenli olarak alınan maaş sonlanmakta ve bu para yerine emeklilik maaşı alınmaktadır. Günümüzde çok sık gündemde olan konulardan biri emeklilikte yaşa takılanlar yani EYT konusudur. Pek çok kişi bu yeni düzenlemeden faydalanabilmektedir. Bu düzenleme ile birlikte kademeli olarak adlandırılan emeklilik sistemi de gelmiştir. Peki, kademeli emeklilik nedir, şartları nelerdir?

Haber 14-09-23 19:48

Chip para nedir? Chip para nasıl kullanılır?

Günümüzde alışverişlerin daha çok internet üzerinden yapılması, farklı kazanç fırsatlarını ve bankaların müşterilerine sunduğu çeşitli ödeme sistemi seçeneklerini de beraberinde getirdi. Müşterilerine indirimler ya da farklı taksit imkanları sağlayan bankalar alışveriş yaptıkça kazandıran bazı puanlar da kazandırıyor. Peki, chip para nedir ve nasıl kullanılır?

Haber 14-09-23 02:20

Nöroloji nedir, neye bakar? Nöroloji bölümü hangi hastalıklara bakar?

Nöroloji sinir sisteminin incelendiği ve tedavi edildiği tıbbi bir uzmanlık dalıdır. Sinir sistemi, vücudun karmaşıklığı ve işleyişi açısından hayati bir rol oynar. Beyin, omurilik ve periferik sinirlerden oluşan bu sistem, duyuları algılamamıza, düşünme yetilerimizi kullanmamıza, kaslarımızı kontrol etmemize ve daha birçok temel işlevi gerçekleştirmemize olanak tanır. Peki, nöroloji hangi hastalıklara bakar?

Haber 30-08-23 16:33

Paylaşımlı ekran kartı nedir, nasıl kullanılır? Paylaşımlı ekran kartı ne işe yarar?

Bilgisayarlar insanların hayatını pek çok yönde kolaylaştıran elektronik cihazlardan biridir. Bilgisayar sayesinde yerimizden kalkmadan alışveriş yapabilir, film veya dizi izleyebilir, işlerimizi çevrimiçi olarak yürütebilir ve yine online oyunlar oynayabiliriz. Teknolojinin en önemli nimetlerinden biri olarak görülen bilgisayarları satın alırken öncelikli olarak donanım sistemleri incelenir. Bu donanım sistemleri arasında ekran kartı da bulunur. Peki, paylaşımlı ekran kartı nedir, nasıl kullanı

Haber 28-08-23 11:17

SSD nedir, ne işe yarar? SSD kart işlevleri nelerdir?

Bilgisayarların takılmadan, donmadan sorunsuz ve sıkıntısız bir şekilde çalışmasında etkili olan pek çok donanım sistemi vardır. Bu donanım sistemleri bilgisayarların bir yandan hızlı çalışmasını sağlarken bir yandan da uygulamaların daha seri bir biçimde yüklenmesini sağlamaktadır. SSD denilen veri depolama aracı da bu önemli donanım parçaları arasında yer almaktadır. Bu aygıtın baş harflerinin açılımı ise Solid State Disk şeklindedir. Peki, SSD nedir, işlevleri nelerdir?

Haber 28-08-23 11:14

Bağırsak enfeksiyonu nedir? Bağırsak enfeksiyonu nasıl atılır?

Bağırsak enfeksiyonları sindirim sisteminin bir parçası olan bağırsaklarda meydana gelen enfeksiyonlardır. Virüsler, bakteriler, parazitler veya mantarlar gibi mikroorganizmaların neden olduğu bu enfeksiyonlar, sindirim sistemi fonksiyonlarını etkileyebilir. Bağırsak enfeksiyonları genellikle gıda veya su yoluyla bulaşabilir ve yaygın semptomlar arasında karın ağrısı, ishal, kusma, ateş, halsizlik ve iştah kaybı bulunabilir. Peki, bağırsak enfeksiyonuna ne iyi gelir?

Haber 27-08-23 18:45

Power supply nedir? Power supply (PSU) güç kaynağı ne işe yarar?

Bilgisayarlar başta olmak üzere her türlü elektronik cihaz veya aygıtların sorunsuz bir biçimde çalışması ve üstün performans sergilemesi son derece önemlidir. Bunun içinde güç kaynağına ihtiyaç duyulmaktadır. Özellikle bilgisayarlar için bu durum ayrı bir şekilde incelenmektedir. Bilgisayar tarzı cihazların güç olmadan çalışması söz konusu dahi olamaz. Bu cihazların çalışması için psu denilen kaynağa gereksinim vardır. Peki, power supply nedir, ne işe yarar?

Haber 14-08-23 19:36

Hormon testi nasıl yapılır? Hormon testi nedir, sonuçları ne zaman belli olur?

Hormonlar, vücudumuzun karmaşık işleyişini düzenleyen ve kontrol eden kimyasal sinyallerdir. Bu önemli moleküller, metabolizma, büyüme, üreme, bağışıklık sistemi ve duygusal durum gibi birçok hayati fonksiyonu etkilerler. Vücutta meydana gelen hormonal dengesizlikler, çeşitli sağlık sorunlarına neden olabilir ve bu nedenle hormonal seviyelerin belirlenmesi önemli bir tanısal adımdır.

Haber 30-07-23 20:34

GAPS diyeti nedir? GAPS diyeti örnek menü listesi

GAPS diyeti bağırsak sağlığını iyileştirmek ve vücutta mevcut olan sindirim sorunlarını tedavi etmek amacıyla tasarlanmış bir beslenme programıdır. GAPS, "Gut and Psychology Syndrome" (Bağırsak ve Psikoloji Sendromu) kelimelerinin kısaltmasıdır ve bağırsak sistemi ile beyin arasındaki yakın ilişkiyi vurgular. Peki, GAPS diyeti nedir ve nasıl uygulanır?

Haber 30-06-23 19:55

Tatil rezervasyonları arttı, bakanlık dikkat edilmesi gerekenleri bir bir sıraladı: İnternet siteleri ve sosyal medyaya dikkat! 2 adres paylaşıldı

Yaz mevsiminde tatil rezervasyonlarının yükseldiği döneme girilirken Ticaret Bakanlığı vatandaşları mağduriyet yaşamamaları için uyardı. Bakanlık dikkat edilmesi gereken hususları tek sıraladı. Sosyal medya, kısa mesaj veya e-posta yoluyla gelen tekliflerdeki bazı detaylara dikkat çekilen açıklamada ayrıca Elektronik Ticaret Bilgi Sistemi üzerinden kayıt kontrolü yapılmasının önemine de işaret edildi.

Finans 23-06-23 11:29

Elektronik seçim sistemi nedir? Elektronik seçime ne zaman geçilecek, yerel seçimlerden sonra mı? YSK başkanı açıkladı!

Elektronik seçim sistemi ile ilgili araştırmalar YSK Başkanı Ahmet Yener tarafından yapılan son dakika açıklamasının ardından hız kazandı. Birçok kişi "Elektronik seçim sistemi nedir?" sorusuna yanıt arıyor. YSK Başkanı Ahmet Yener'in açıklamasına haberimizden ulaşabilirsiniz. Peki, elektronik seçime ne zaman geçilecek, yerel seçimlerden sonra mı? İşte detaylar...

Haber 16-06-23 09:59

Gaz sıkışması nasıl geçer, Gaz sıkışmasına iyi gelen İbrahim Saraçoğlu kürü tarifi nedir? Gaz sıkışması neden olur, belirtileri nelerdir?

Vücutta gaz sıkışması, çoğu insanın zaman zaman karşılaştığı yaygın bir sorundur. Her ne kadar utanç verici veya rahatsız edici bir konu gibi görünse de, aslında vücudumuzun normal bir fonksiyonudur. Sindirim sistemi süreci boyunca gaz üretimi kaçınılmazdır ve genellikle gıdaların sindirimi sonucu ortaya çıkar. Peki, gaz sıkışmasına ne iyi gelir?

Haber 14-06-23 12:47

Televizyonunuzu son teknoloji haline getirecek en iyi tv stick modelleri

Televizyon gibi elektronik cihazların sahip olduğu özellikler değişip gelişiyor ve bazen yeniliklere yetişmek zor olabiliyor. Televizyonunuz üzerinden akıllı cihazların özelliklerine ulaşabilmek istiyor ve bunun için pratik bir çözüm arıyorsanız TV stick modelleriyle tanışmalısınız. Bu noktada "TV stick nedir?" diye merak ediyor olabilirsiniz. Haydi gelin, en iyi TV stick modellerine birlikte göz atalım.

Haber 30-05-23 17:14

EFT ücreti 2023: Tüm bankaların EFT ücretleri (işlem tutarları) nedir, EFT ücretleri neye göre değişir?

EFT, "Elektronik Fon Transferi" (Electronic Funds Transfer) kısaltmasıdır. Finansal işlemlerin elektronik ortamda gerçekleştirildiği bir ödeme yöntemidir. EFT, bankalar arası fon transferlerini, hesaplar arası para transferlerini ve ödemeleri kolaylaştıran bir sistemdir. EFT ve havale ile yapılan para gönderim işlemleri son zamanlarda mobil ve internet bankacılığı kullanan banka müşterilerinin para transferi sırasında sıkça tercih ettiği işlemlerdendir. Peki, 2023 EFT ücretleri ne kadar?

Finans 23-05-23 16:55
EFT