Hatice Karahan Haberleri

Açık tenliler dikkat! Her 10 kişiden 3’ünde tehlikeli hastalık riski bulunuyor

Bilecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görev yapan Uzm. Dr. Hatice Pelin Demirel Bulut, açık tenli her 10 kişiden 3’ünde cilt kanseri açısından risk bulunduğunu belirterek konuya dikkat çekti.

Kadin 2024-05-11 12:16:31

27. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali başladı

Festivalin açılış töreninde "Uçan Süpürge Onur Ödülü" sinema ve tiyatro oyuncusu Hatice Aslan'a takdim edildi.

Yurthaber 2024-05-10 08:11:34

Merkez Bankası açıklaması sonrası milyonlar yeni maaşlarını hesaplıyor! 'Makas kapanacak' dedi, 17 bin TL'ye mi yaklaşacak? En düşük emekli maaşı için dikkat çeken rakam!

Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan dünkü enflasyon raporu sunumunda yıl sonu enflasyon beklentilerini revize etti. Karahan'ın açıklamasının ardından emekli ve memurun da zam hesabı değişti. Milyonlar yeni maaşlarını hesaplamaya başladı. Enflasyondaki 2 puanlık artış beklentisi maaşlara nasıl yansıyacak? En düşük emekli maaşı ne kadar olacak?

Finans 2024-05-10 07:58:06

Zor dönemden geçerken 'ne yapabilirim' diye düşündü, kendi markasını kurdu! Artık Türkiye çapında tanınıyor

Gaziantep’in yöreye ait ürünlerine coğrafi işaretle tanıştırmasının faydalarından biri de kadın istihdamına bulunduğu katkı. Şehirde Hattuç Bacı olarak tanınan Hatice Akdulum 2016’da başladığı Antep mumbar dolması üretimi ile Türkiye çapında mumbar düşkünleri tarafından tanınıyor.

Kadin 2024-05-10 07:13:23

Merkez Bankası enflasyon tahminini yükseltti! Emekli ve memur zammı tablosunda ibre yukarı yönlü! İşte olası yeni zam oranları...

Son dakika haberi... Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan bugün enflasyon sunumunda yıl sonu enflasyonda tahminlerini yüzde 38'e yükseldi. Enflasyon tahminin yükselmesi temmuzda zam bekleyen emeklilerin de hesabını değiştirdi. Beklentilerdeki oranlar gerçekleşirse emekli ve memur maaşlarında yeni zam oranları ne olacak?

Finans 09-05-24 14:13

SON DAKİKA: 500 ve 1000 TL'lik banknot açıklaması! Merkez Bankası Başkanı: Gerekli adımları atacağız

Son dakika haberi... 500 ve 1000 TL'liklerin geleceğini iddiasına Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan yanıt verdi. Karahan, "Tedavüldeki kupür kompozisyonunun değişimlerini de dikkate alıyoruz. Analizler sonucunda ihtiyaç görülürse gerekli adımları atacağız." dedi.

Finans 09-05-24 11:44

SON DAKİKA: Merkez Bankası Fatih Karahan duyurdu! Yıl sonu enflasyon tahmini değişti! 'Kesinlikle izin vermeyeceğiz'

Son dakika... Merkez Bankası yıl sonu enflasyon beklentisini açıkladı. Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, yılın ikinci enflasyon raporunu açıkladı. Karahan, "Enflasyon beklentilerinde kalıcı bir bozulmaya kesinlikle izin vermeyeceğiz" dedi. 2024 yıl sonu enflasyon tahminini yüzde 38’e güncellendi.

Finans 09-05-24 10:37

Zamlara da ışık tutacak! Yılın ikinci enflasyon raporu açıklanıyor! Merkez Bankası Başkanı'nın mesajları ne olacak?

Merkez Bankası yılın ikinci enflasyon raporunu bugün açıklıyor. Zamlara da ışık tutacak enflasyon raporunun sunumu Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan yapacak. Karahan'ın mesajları piyasalar tarafından takip ediliyor.

Finans 09-05-24 08:08

Karşıyaka'nın Şoför Nebahati minibüs durağının başkanlığını da yapıyor

İzmir'de babasının vefatının ardından minibüs şoförlüğüne başlayan ve meslekte 15 yılını dolduran Hatice Korkmaz, daha çok kadını direksiyon başında görmek istiyor.

Yurthaber 08-05-24 11:31

Yıl sonu enflasyon tahmini için gözler Merkez Bankası'nda! Fatih Karahan yılın ikinci enflasyon raporunu açıklayacak

Yılın ikinci enflasyon raporu yarın açıklanacak. Enflasyonda hem yıl sonu tahmini hem de önümüzdeki 3 yıl için tahminler belli olacak.

Finans 08-05-24 09:42

Enerjisini atmak için tekvandoya başladı şimdi olimpiyatlarda altın madalya hedefliyor

Enerjisini atmak için 13 yaşında başladığı tekvando sporuna 18 yıldır devam eden milli sporcu Hatice Kübra İlgün, 10-12 Mayıs’taki Avrupa Şampiyonası’nın ardından katılacağı 2024 Paris Olimpiyat Oyunları’nda altın madalya kazanmayı hedefliyor.

Yurthaber 07-05-24 11:01

Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan'dan enflasyon mesajı! 'Sağlıklı dezenflasyon sürecine gireceğiz...'

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Fatih Karahan, 92. hesap dönemi olağan genel kurul toplantısında yaptığı konuşmada, "İç talepte dengelenme ile sağlıklı dezenflasyon sürecine gireceğiz" dedi.

Finans 30-04-24 14:27

Merkez Bankası Olağan Genel Kurulu yarın yapılacak

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) yarın Olağan Genel Kurul toplantısını gerçekleştirecek. TCMB Başkanı Fatih Karahan, genel kurulun Nisan ayında yapılmasının normalleşmenin bir parçası olduğunu belirtmişti.

Finans 29-04-24 09:07

Yer: Adana! Otobüsün açık bırakılan kapısından düşen kadından acı haber geldi

Adana'da otobüste ücret ödemek için ayağa kalktığı sırada açık bırakılan kapıdan düşen 75 yaşındaki Hatice Sabahi, tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Haber 28-04-24 17:49

Bahar dizisi 11. bölüme ünlü komedyen konuk oluyor! Muhtar rolünde olacak

Demet Evgar, Buğra Gülsoy, Mehmet Yılmaz Ak, Füsun Demirel ve Hatice Aslan gibi başarılı isimleri bir araya getiren Bahar dizisine ünlü komedyen konuk oluyor. Ünlü komedyen Yasemin Sakallıoğlu, salı günleri yayımlanan "Bahar"da rol alacak

Magazin 28-04-24 13:46

Yer: Adana! Kadın yolcu seyir halindeki otobüsten düştü: Yaşam mücadelesi veriyor

Adana'da bir kadın, kapısı açık halde ilerleyen şehir içi yolcu otobüsünden dengesini kaybedip düştü. Ağır yaralanan Hatice S., sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı. Tedaviye alınan kadının hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenilirken, otobüs şoförü Vedat K. ise polis tarafından gözaltına alındı.

Haber 25-04-24 23:47

Merkez Bankası Başkanı'ndan ABD temasları: Dünya Bankası ve IFC yetkilileriyle görüştü

Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan'ın ABD'deki temasları sürüyor. Başkan Karahan ve Washington'da Dünya Bankası ve IFC yetkilileriyle görüştü.

Finans 21-04-24 10:22

İki kadını bıçakladı, sebebi şaşkına çevirdi! 'Bana baş kaldıranın, başını keserim'

Adana’da Furkan Nesli Derneği’nde tartıştığı Sevda S. ile Hatice K.’yi bıçakla yaralayan Betül Altınyüzük (24), tutuklandı. Altınyüzük ifadesinde, “Beni kapıda görünce ‘Bu kadın değil, açmayın’ dediler. Bu söze çok sinirlendim ve kendimi kaybettim. Tepki gösterince dışarı çıktılar, kendimi korumak için bıçağı rastgele savurdum” dedi. Altınyüzük, sağlık kontrolü için adli tıp birimine getirildiği sırada gazetecilere, “Bana baş kaldıranın, başını keserim. Peşlerini bırakmayacağım" dedi.

Haber 19-04-24 11:59

Merkez Bankası Başkanı Karahan: 'Enflasyon, 2024'ün ikinci yarısından düşecek'

Merkez Bankası Başkanı Karahan'ın Washington'da yaptığı sunumda, dezenflasyon konusunda gerekli adımların atıldığı ve daha fazlasının yapılmaya hazır olunduğu mesajı verildi. Sunumda, enflasyonun 2024'ün ikinci yarısından hem aylık hem yıllık bazda düşeceği belirtildi.

Finans 18-04-24 07:14

TCMB Başkanı Karahan'dan açıklama geldi: En büyük önceliğimiz enflasyonla mücadele

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, "Bundan sonraki stratejimiz, en büyük önceliğimiz enflasyonla mücadele ve piyasa koşullarına bağlı olarak mümkün olduğu kadar rezerv biriktirmek" dedi.

Haber 16-04-24 21:12

Bakan Şimşek ve Merkez Bankası Başkanı Karahan ABD'ye gidecek

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan yarın Washington'a olağan IMF-Dünya Bankası toplantılarına katılacak.

Finans 15-04-24 09:57

Cansu Taşkın ve Yılmaz Erdoğan gündemden düşmüyor! Hatice'den bomba yorum

Sosyal medya fenomeni Cansu Taşkın, Yılmaz Erdoğan'la ilişkileri olduğunu açıklamıştı. Aşk açıklaması sonrası ortaya çıkan ilişkiye dair görüntüler de gündem oldu. İkilinin aşk pozlarına şarkıcı Hatice de sessiz kalamadı.

Magazin 12-04-24 09:49

Kavak Yelleri'nin yıldızı Pelin Karahan “Bahar” dizisine konuk oluyor

Demet Evgar'ın başrolünde olduğu “Bahar: Uyanmaya Hazır Mısın?” dizisine Kavak Yelleri ile hafızalara kazınan Pelin Karahan konuk oluyor.

Magazin 12-04-24 09:42

Her satırı korkunç! Aldatıldığını düşündü, eşini yakarak öldürdü

Muğla'nın Yatağan ilçesinde Mehmet Emin Ata Çoban (44), kendisini aldattığını düşündüğü eşi Figen Çoban'ı (40), üzerine benzin döküp yakarak öldürdü. Kan donduran olayın yargılamasında, mahkeme kararını verdi. Mehmet Emin Ata Çoban, ağırlaştırılmış müebbet, kayınbiraderi Süleyman Çoban (43) ise yardım ve yataklıktan 17 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Tutuksuz yargılanan anne Hatice Çoban ile komşuları Vahit Sarı ise beraat etti. İşte vahşetin detayları...

Haber 04-04-24 15:55

Bakan Mehmet Şimşek ve Merkez Bankası Başkanı Karahan Washington'a gidecek

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan'ın 16 Nisan'da Washington'a gidecekleri açıklandı.

Finans 04-04-24 14:24

Merkez Bankası'ndan seçimlerden sonra ilk açıklama! 'Kararlı duruş' ve 'enflasyon' mesajı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Yönetim Kurulu Başkanı Alpaslan Çakar ve TBB Yönetim Kurulu ile bir araya geldi.

Finans 02-04-24 14:18

Seçim kombini merak konusu oldu! Hatice 31 Mart yerel seçiminde 'pembe' oldu

Şarkıcı Hatice her seçimde kombiniyle gündeme geliyor. Bazen bir gelini andıran bazen ise siyahlar içinde yas tutan bir kadını andıran Hatice bu seçim için pembeyi işaret etti. Hatice'nin seçim kombini merak edildi.

Magazin 31-03-24 13:33

Pelin Karahan'ın itirafı gündem oldu: Eşime çıplak fotoğraflar...

Sosyal medya paylaşımları ve özel hayatıyla sık sık gündem olan oyuncu Pelin Karahan konuk olduğu bir programda özel hayatıyla ilgili konuştu. Karahan, " Eşime çıplak fotoğraflar geliyor" dedi.

Magazin 29-03-24 12:31

Sahibinden satılık tarihi kilise! İstenen rakam dikkat çekti

Sivas'ta 19’uncu yüzyılda yapıldığı tahmin edilen ve bir zamanlar Ermeniler tarafından kullanılan bir diğer ismi Surp Garabet olan Tarihi Tuzhisar Kilisesi, sahibi Hatice Akay (43) tarafından satışa çıkarıldı. Emlak danışmanı Vahap Yıldız, “Tapusu var ve satılmasında hiçbir engel gözükmüyor. Kilise 1’inci derecede sit alanı ve koruma altındadır. Bugün itibarıyla satışa çıkardık” dedi. Kilise için istenen rakam ise dikkat çekti. İşte detaylar...

Haber 29-03-24 09:59

Kuzu göbeği mantarı altın ile yarışıyor! Kilosu 900 liraya çıktı

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, bahar yağışları ile birlikte Madra Dağında çıkmaya başlayan Kuzu Göbeği mantarının kilosu 900 liraya kadar çıktı. Köylere alıcıların geldiğini anlatan Hatice Karakaya, pek çok insanın kuzu göbeği topladığını söyledi.

Haber 26-03-24 11:59

EBRD'den Türkiye'ye üst düzey ziyaret: Bakan Şimşek ve Merkez Bankası Başkanı ile görüşecek!

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Başkan Yardımcısı Jürgen Rigterink'in 24 Mart'ta Türkiye'ye dört günlük ziyarette bulunacak. Rigterink'in Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan ile görüşeceği kaydedildi.

Finans 22-03-24 17:33

Merkez Bankası'ndan ters köşe faiz kararı! 500 baz puan ile yüzde 50 sürprizi

Son dakika haberi… Merkez Bankası merakla beklenen faiz kararını açıkladı. Fatih Karahan başkanlığında toplanan Para Politikası Kurulu (PPK) TCMB Mart ayı politika faizi kararı için duyuru yaptı. Buna göre yüzde 45 olan politika faizini 500 baz puan artırıldı.

Finans 21-03-24 14:00

Göz kızarıklığı deyip geçmeyin! 'Tedavide geç kalınırsa...'

Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Hatice Onur, gözde kızarma çapaklanma sulanma batma ile kendini gösteren konjonktivit hakkında bilgi verdi. Hastaların genelde kırmızı göz sorunu ile kendilerine geldiğini anlatan Onur, “Her kırmızı göz konjonktivit olmayabilir, bunu mikroskobik muayene ile anlarız” dedi.

Kadin 21-03-24 13:21

Kahvesine ilaç attıkları kadına cinsel saldırıda bulunmuşlardı! Sanıklar hakkında karar

Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde yalnız yaşayan Hatice Çetinbaş'ın kahvesine uyuşturucu hap koyarak cinsel saldırıda bulundukları, aynı zamanda haptan zehirlenip ölümüne neden oldukları öne sürülen Resül Keski ile Zafer Kara, yerel mahkemenin haklarında verdiği kararın Yargıtay tarafından bozulmasının ardından yeniden yargılandı. Mahkeme daha önce 62 yıl 11 ay hapse çarptırılan Resül Keskin hakkında ceza indirimine gitti.

Haber 13-03-24 19:07

Ömrünü tohumculuğa adayan girişimci 23 çeşit yerli patates tohumunu tarıma kazandırdı

Nevşehir'de 2000 yılında kurduğu laboratuvarda 23 çeşit yerli patates tohumu üreten 62 yaşındaki Yakup Karahan, Türkiye'nin patates tohumu konusunda dünyada söz sahibi ülkelerden biri olması için çabalıyor.

Yurthaber 12-03-24 11:13

Eski eşinin öldürdüğü Mervegül'ün acılı annesi, kızının gelinliğini benzin döküp yaktı

Mersin'in Tarsus ilçesinde 1 yıl önce boşandığı polis memuru Mustafa Yıldır (41) tarafından 6 Mart'ta tabancayla başından vurularak öldürülen Mervegül Bayer'in (31) annesi Hatice Kurt, sokak ortasında kızının gelinliğini "Her şey bununla başladı, şimdi her şey burada bununla bitecek" diyerek ağıt yakıp, benzin dökerek ateşe verdi. Mervegül Bayer’in cenazesi, kadınlar tarafından omuzlara alınarak mezara taşındı.

Haber 10-03-24 01:09

75 yaşındaki kadın 5 işçiyi darbettiği iddiasıyla yargılanıyor: Tek başımaydım! Elimde sopa yoktu, nasıl vurayım?

Denizli'de yaşayan 75 yaşındaki Hatice Kocalar ilginç bir suçlamayla karşı karşıya. Yaşlı kadının, tarlasına girmek isteyen mermer ocağı görevlilerini darbettiği öne sürülüyor. Hatice teyze "Beş kişiye karşı tektim. Elimde sopa yoktu" diyerek suçlamaları reddetti. Silah sayılan sopa ise ortalarda yok.

Haber 05-03-24 16:45

Portakallı Adana kebabı ve pide yaptılar! Hem şaşırttı hem de tadına bakanlardan tam not aldı: Bir ete portakal bu kadar mı yakışır?

Antalya'da portakal üreticisini desteklemek için tescilli Finike portakalından 101 çeşit yemek yapıldı. Etle portakalın harmanlandığı Adana kebabı ve pide hem şaşırttı hem de tadına bakanlardan tam not aldı. Ürünlerin tadına bakan Erkan Şahin, "Adana kebabında portakalın kullanılması çok ilginç geliyor kulağa, ama tadına bakınca beğendim" dedi. Hatice Çobaner de "Adana kebabının tadına da baktım. Bir ete portakal bu kadar mı yakışır? Çok beğendim" diye konuştu.

Haber 03-03-24 13:07

SON DAKİKA: Merkez Bankası faiz kararını açıklıyor! Politika faizinden çok o merak ediliyor! İlk kez...

Son dakika haberi… Merkez Bankası faiz kararı piyasaların yakın takibinde bulunuyor. Yılın ikinci faiz kararı için Başkan Fatih Karahan liderliğinde toplanacak Para Politikası Kurulu (PPK) 'Merkez bankası faiz kararı ne olur?’ sorusuna yanıt verecek. Banka geçtiğimiz ay faizleri yüzde 45 seviyesine yükseltmişti. Peki Şubat 2024 Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak? İşte detaylar…

Finans 22-02-24 07:37

Uzun ve sağlıklı bir yaşam için atılacak ilk adımı anlattı! 'Yaşam kalitesini yükseltir'

Düzenli sağlık taramalarının önemini vurgulayan Dr. Hatice Seda Kuz, “Sağlık, en değerli varlığımızdır. Sağlığımızı korumak ve hastalıkları önlemek için düzenli olarak sağlık kontrolü yaptırmak, uzun ve sağlıklı bir yaşam sürmek adına atılacak en önemli adımdır" dedi.

Kadin 19-02-24 11:13

Meslektaşları onlara ‘Süper ikili’ diye sesleniyor! Gece gündüz demeden olaylara koşuyorlar: Gurur duyuyoruz

Amasya Suluova'da yaşanan adli vakalarda olay yeri inceleme görevini kadın polisler Hatice Erer ve Güllü Şahin üstleniyor. Olay yerindeki delilleri en ince detayına kadar titizlikle inceleyen 2 kadın polise meslektaşları ‘Süper ikili’ diye sesleniyor. Gece, gündüz olaylara koşan 'delil avcısı' ikili, Türk Polis Teşkilatı’nda görev yapmaktan gurur duyduklarını vurguluyor.

Haber 18-02-24 10:25

Hafize Gaye Erkan’ın ardından ilk! Merkez Bankası faiz kararı belli oluyor: Fatih Karahan mesajı verdi, 8 ay sonra bitiyor…

Merkez Bankası Şubat ayı faiz kararı belli oluyor. Geçtiğimiz ay politika faizi yüzde 45 seviyesine yükseltilmişti. PPK metninde de parasal sıkılığa ulaşıldığı bildirilmişti. Yılın ikinci faiz kararında ise faizlerde bir değişiklik yapılması beklenmiyor. Peki TCMB faiz kararı ne olur? Merkez Bankası faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? İşte haberin detayları…

Finans 17-02-24 13:49

Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan bankacılarla buluştu

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan Türkiye Bankalar Birliği (TBB) yönetim kurulu üyesi bankacılarla bir araya geldi.

Finans 12-02-24 14:09

Bu görüntüler mazide kaldı! Gaye Erkan ve Fatih Karahan yan yana kare vermedi! Merkez Bankası’nda devir teslim töreni yapılmadı

Merkez Bankası'nda görev değişikliği yaşanmış Hafize Gaye Erkan'ın yerine Fatih Karahan getirilmişti. Ancak isteğe bağlı olsa da Hafize Gaye Erkan 'bayrak' teslimi için Karahan ile aynı kareye girmedi. Devir teslim töreni yapılmadı. Fatih Karahan ise enflasyon raporunda diğer başkanlardan farklı olarak ekran karşısına yardımcıları ile çıkarak 'ekip' mesajı verdi.

Finans 12-02-24 12:36

Kredi kartı düzenlemesi için tarih ortaya çıktı: Fatih Altaylı’dan olay yorum! ‘Vatandaş acı çekecek’ diyerek anlattı

Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, enflasyon raporu toplantısında kredi kartı harcamalarındaki yükselişin önüne geçmek için çalışma başlattıklarını, bu konuda birkaç fikirlerinin olduğunu söylemişti. Kredi kartı taksit sınırlaması için kulislerde tarih konuşulmaya başlanırken, Gazeteci Fatih Altaylı düzenlemelerin seçim sonrasında olacağını açıkladı. Altaylı olay bir yorumda da bulunarak, “Vatandaş bayağı bir acı çekecek. Yazın yediğin hurmalarla ilgili güzel bir tabir vardır” dedi.

Finans 12-02-24 11:35

Elektrik ve doğal gaza zam gelecek mi? DMM'den Fatih Karahan açıklaması

Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan'ın ilk enflasyon raporu sunumunun ardından elektrik ve doğal gaza zam geleceği iddia edilmişti. Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden konuyla ilgili açıklama geldi.

Finans 09-02-24 09:51

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden elektrik ve doğal gaza 'zam' açıklaması!

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan, Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, 'Elektrik ve doğal gazda seçimden sonra yüzde 150- 200 arası zam bekleyebiliriz' dedi iddiasının doğru olmadığını açıkladı.

Haber 09-02-24 01:15

‘Bankalar yönetemedi’ diyerek açıkladı: Bankada parası olanlar dikkat! Mevduat faizi oranları düşüyordu, sebebi ortaya çıktı

Kur korumalı mevduat (KKM) hesaplarında düşüş sürerken, Türk Lirası Mevduat hesapları için çok kritik veriler paylaşıldı, açıklama geldi. Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan Ocak ayında rekor seviyeden geri gelen mevduat faizi oranları için bankaları işaret etti, ‘bilançolar için oldukça yüksek seviye. Yönetmeleri zorlaştı, çözümü mevduat faizlerini aşağı çekmekte buldular” dedi. Son 5 ayda “TL mevduat payı yüzde 43’e yükselirken KKM payı yüzde 16’ya gerilemiştir” bilgisini paylaştı.

Finans 08-02-24 14:44

Fatih Karahan ile birlikte başkanlık için adı anılıyordu! Cevdet Akçay’dan ‘oksimoron’ çıkışı: Özgür Demirtaş ‘şimdi anlamışsınızdır' dedi, kayıtsız kalamadı…

Merkez Bankası Enflasyon Raporu toplantısında Hafize Gaye Erkan’ın ardından Fatih Karahan ile başkanlık için adı geçen adaylardan başkan yardımcısı Cevdet Akçay’ın açıklamaları gündem oldu. Akçay, “İddiasız hedef koyan Merkez Bankası oksimorondur” dedi. Sosyal medyada gündem oldu. Cevdet Akçay'ı Merkez Bankası başkanı olarak görmeye istediğini her fırsatta dile getiren Ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş, ‘İşte bu’ diyerek paylaşımda bulundu.

Finans 08-02-24 13:22