Orta Kulak Iltihabi Belirtileri Haberleri

Serinlemek isterken sağlığınızdan olmayın! Kalıcı sağırlığa kadar gidebiliyor

Havuz ve denizlerden bulaşan mikroplardan dolayı kulak-burun hastalıklarında artış olduğunu ifade eden Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Hüsamettin Olgun, "Daha önceden kulak zarında delik olan hastalar için bu durum daha da önemli, çünkü mikroplu su direkt olarak orta kulağa, iç kulağa, kulak sinirine ve beyne ulaşabilir. Kalıcı sağırlıkla da sonuçlanabilir" dedi.

Haber 2024-07-09 10:10:37

Uzmanından önemli uyarı! Gençlerde vertigo, migrenle birlikte görülebilir

Vertigonun bireyin yaşam kalitesini olumsuz etkileyebileceğini belirten Kulak Burun Boğaz Uzmanı Prof. Dr. Murat Haluk Özkul, “Vertigo çocukluk çağı dâhil her yaşta görülse de, vertigoya sebep olan hastalıklar farklı yaşlarda ve cinsiyette daha fazla ortaya çıkabilir. Örneğin, kristal kayması kadınlarda ve orta ileri yaşta daha sıktır. Gençlerde ise migren hastalığı ile beraber baş ağrılı ya da ağrısız vertigo daha sık görülür” dedi.

Haber 2024-06-20 10:19:04

Kulak ağrısına ne iyi gelir? Kulak ağrısı neden olur, kulak ağrısı nasıl geçer?

Kulak ağrısı hayat kalitenizi ciddi şekilde etkileyebilir. Özellikle kulak ağrısı günlük aktivitelerinizi sınırlayabilir ve rahatınızı bozabilir. Kulak ağrısı genellikle çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir. Sinüzit, kulak enfeksiyonları, orta kulak iltihabı veya basit bir soğuk algınlığı bile bu rahatsızlığı tetikleyebilir.

Haber 2024-04-29 11:11:06

Orta yaşlı bir adamdan kalp nakli yapıldı! Yaşadığı belirtileri anlatınca sosyal medyada gündem yaratmayı başardı

Sol Atriyal İzomerizm ile birlikte Atriyoventriküler Septal Defekt ile doğan Cecilia-Joy Adamou isimli genç bir kadın sağlık yolculuğunu TikTok'tan paylaşınca kısa sürede geniş bir takipçi kitlesine ulaştı. Orta yaşlı bir adamdan kalp nakli aldıktan sonra yaşadığı yan etkilerden bahsedince TikTok'ta viral olmayı başaran Adamou, yayınladığı videosunda göğsünde kalp atışlarını gösterdi.

Trend 2024-03-26 14:17:28

Psoriatik Artrit (Sedef Romatizması) nedir? Psoriatik Artrit belirtileri ve tedavisi

Psoriatik Artrit ya da sedef romatizması, psoriazis adı verilen cilt hastalığı ile ilişkili olan ve eklem iltihabına neden olan bir otoimmün hastalıktır. Bu hastalık genellikle psoriazis belirtileriyle birlikte eklem ağrısı, şişlik ve sertlik gibi romatoid artrite benzer semptomlarla karakterizedir. Psoriatik Artrit genellikle genç yetişkinlik veya orta yaş döneminde başlar ve yaşam boyu devam edebilir.

Haber 25-03-24 20:35

Pemfigus hastalığı nedir, neden olur? Pemfigus hastalığı belirtileri ve tedavisi

Pemfigus, cilt ve mukozalarda kabarcıklara neden olan nadir bir otoimmün hastalıktır. Bu hastalık, vücudun bağışıklık sisteminin kendi sağlıklı hücrelerini yanlışlıkla hedef alması sonucunda ortaya çıkar. Pemfigus hastalığı, özellikle Orta Doğu, Akdeniz ve Hint alt kıtası gibi belirli bölgelerde daha yaygın olarak görülür, ancak dünya genelinde herkesi etkileyebilir. Peki, Pemfigus hastalığı geçer mi?

Haber 21-03-24 15:16

Kulak tıkanıklığı nasıl geçer, ne iyi gelir? Kulak tıkanıklığı belirtileri ve tedavisi

Kulak tıkanıklığı, günlük yaşamı oldukça rahatsız edebilen ve sıkça karşılaşılan bir durumdur. Kulak tıkanıklığı genellikle kulakta biriken kir, orta kulak iltihabı, havuz suyu, yüksek irtifa değişiklikleri veya sinüzit gibi nedenlerden kaynaklanabilir. Bu durum işitme kaybına neden olabilir veya rahatsız edici bir his yaratarak kişinin genel yaşam kalitesini etkileyebilir.

Haber 21-03-24 11:03

Meniere hastalığı nedir, belirtileri nelerdir? Meniere hastalığının çaresi var mı?

Meniere hastalığı, iç kulağın dengesini sağlayan yapıların anormal bir şekilde çalışması sonucunda ortaya çıkan kronik bir iç kulak bozukluğudur. Bu hastalık genellikle ani başlayan baş dönmesi atakları, işitme kaybı, kulak çınlaması ve dolgunluk hissi gibi semptomlarla karakterizedir.

Haber 13-03-24 19:12

Kulak nezlesi nedir, nasıl tedavi edilir? Kulak nezlesi belirtileri

Kulak sağlığı genellikle ihmal edilen, ancak hayati öneme sahip olan bir konudur. Kulaklarımız iletişimde, denge sağlamada ve çevremizle etkileşimde önemli bir rol oynar. Ancak çeşitli faktörlerden dolayı kulak sağlığımız tehdit edilebilir. Gürültü kirliliği, kulak enfeksiyonları, travmalar ve yaşlanma gibi durumlar, kulak sağlığını olumsuz etkileyebilir. Kulak nezlesi de bu rahatsızlıklardan birisidir. Peki, kulak nezlesi nedir?

Haber 17-02-24 14:12

'Oraya dokununca ağlıyorsa...' Anne ve babalar dikkat! Bebek ve çocuklarda daha sık görülüyor

Uzm. Dr. Cüneyt Altunay, enfeksiyon vakalarındaki artışa paralel orta kulak iltihabı görülme sıklığının arttığını söyledi. Orta kulak iltihabının ciddi bir enfeksiyon olduğunu ve takibinin çok iyi yapılması gerektiğini belirten Uzm. Dr. Altunay, “Daha çok bebek ve çocuklarda gördüğümüz orta kulak iltihabı sürekli tekrarlanıyorsa, ciddi komplikasyonlara yol açabilir. Bu komplikasyonların başında da işitme kaybı yer alıyor. O nedenle takibinin çok iyi yapılmalı” dedi.

Kadin 07-02-24 16:45

Tekrarlıyorsa dikkat! Özellikle kışın ortaya çıkıyor... 'Ciddi komplikasyonlara yol açabilir' uyarısı

Uzm. Dr. Cüneyt Altunay, enfeksiyon vakalarındaki artışa paralel orta kulak iltihabı görülme sıklığının arttığını söyledi. Orta kulak iltihabının ciddi bir enfeksiyon olduğunu ve takibinin çok iyi yapılması gerektiğini belirten Uzm. Dr. Altunay, “Daha çok bebek ve çocuklarda gördüğümüz orta kulak iltihabı sürekli tekrarlanıyorsa, ciddi komplikasyonlara yol açabilir. Bu komplikasyonların başında da işitme kaybı yer alıyor. O nedenle takibinin çok iyi yapılmalı” dedi.

Kadin 07-02-24 13:43

Ramsay Hunt Sendromu nedir, belirtileri nelerdir? Ramsay Hunt sendromu neden olur?

Ramsay Hunt sendromu, yüz kaslarını etkileyen ve genellikle bir virüsünün neden olduğu bir enfeksiyonun komplikasyonu olarak ortaya çıkan dikkat çekici bir durumdur. Bu sendrom genellikle suçiçeği veya zona olarak bilinen hastalıkların bir sonucu olarak gelişir. Olağan dışı belirtileri ve etkileyici seyri ile bilinen Ramsay Hunt sendromu hastaları yüz felci, ağrı, kulak çınlaması ve diğer çeşitli semptomlarla karşı karşıya bırakabilir. Bu sendrom, Justin Bieber'ın hastalığı olarak da bilinir.

Haber 14-01-24 19:21

Addison hastalığı nedir? Addison hastalığı belirtileri ve tedavisi

Addison hastalığı nadir görülen ancak etkileri büyük olan bir endokrin bozukluktur. Adrenal bezlerdeki yetersiz kortizol üretimiyle kendisini belli eder ve genellikle bağışıklık sisteminin kendi hücrelerine saldırması sonucu ortaya çıkar. Bu hastalık genellikle genç yetişkinlerde ve orta yaşlı bireylerde görülse de her yaş grubunu etkileyebilir. Peki, Addison hastalığı nedir?

Haber 14-01-24 16:29

Parkinson hastalığı nedir, neden olur? Parkinson hastalığı belirtileri ve tedavisi

Parkinson hastalığı, sinir sistemi üzerinde yaygın bir etkisi olan kronik ve ilerleyici bir nörolojik bozukluktur. Genellikle orta yaş ve sonrasında başlayan bu hastalık zamanla motor becerileri üzerinde olumsuz etkiler yaratır. Parkinson özellikle titreme, kas sertliği, yavaş hareket ve denge sorunları gibi karakteristik belirtilerle tanınır. Peki, parkinson hastalığı neden olur ve tedavisi var mı?

Haber 13-01-24 17:59

Crohn hastalığı nedir? Crohn hastalığı belirtileri ve tedavisi

Crohn hastalığı sindirim sistemi üzerinde olumsuz etkiler yaratan, kronik bir iltihabi bağırsak hastalığıdır. Genellikle bağırsakların herhangi bir bölgesinde ortaya çıkabilen bu rahatsızlık, sindirim sistemi boyunca iltihaplanmaya ve dokularda hasara neden olabilir. Crohn hastalığı, yaşam kalitesini ciddi şekilde etkileyebilir ve tedavi edilmediğinde komplikasyonlara yol açabilir. Peki, Crohn hastalığı nedir ve neden olur?

Haber 13-01-24 17:49

Gül hastalığı nedir? Gül hastalığı belirtileri ve tedavisi

Halk arasında gül hastalığı olarak da adlandırıldığı görülen rozasea, genel olarak yüzde kırmızılık, şişme ve küçük kırmızı damarların belirdiği bir cilt durumudur. Bu kronik cilt hastalığı, genellikle orta yaşlı yetişkinleri etkiler. Ancak rozasea, her yaş grubundan insanı da etkileyebilir. Rozasea genellikle güneşe maruz kalma, stres, sıcak içecekler, baharatlı yiyecekler ve alkol gibi tetikleyici faktörlere tepki olarak ortaya çıkar. Peki gül hastalığı nedir ve neden olur?

Haber 13-01-24 17:09

Soğuk ısırması nedir? Soğuk ısırması nasıl geçer? Soğuk ısırması belirtileri ve tedavisi

Soğuk ısırması soğuk hava koşullarında maruz kalınan şiddetli soğuk nedeni ile ciltte ortaya çıkan bir durumdur. Özellikle kış aylarında ve soğuk iklimlerde sıkça görülen bu durum, ciltteki damarların daralması ve kan akışının azalması sonucu ortaya çıkar. Soğuk ısırması genellikle el, ayak, burun ve kulak gibi vücudun soğuğa en fazla maruz kalan bölgelerini etkiler. Peki, soğuk ısırması nasıl geçer?

Haber 07-01-24 14:26

Orta kulak iltihabı kaç günde geçer? Enfeksiyon kaç günde iyileşir?

Orta kulak iltihabı çocuklarda ve yetişkinlerde sıkça görülen bir sağlık sorunudur. Orta kulak kulak zarının arkasında yer alan ve hava ile dolu bir boşluktur. Bu boşluk işitme kemikçiklerini içerir ve ses titreşimlerini iletmekten sorumludur. Ancak bazı durumlarda orta kulak enfeksiyonlarına bağlı olarak bu boşluk iltihaplanabilir ve iltihap sonucu sıvı birikimi oluşabilir. Bu duruma orta kulak iltihabı denir.

Haber 30-06-23 22:36

Orta kulak iltihabı antibiyotiksiz geçer mi? Orta kulak iltihabı tedavisi kaç gün sürer?

Orta kulak iltihabı özellikle çocuklarda yaygın olarak görülen bir sağlık sorunudur. Orta kulak kulak zarının arkasında yer alan boş bir bölmedir ve işitme ile denge fonksiyonlarına katkıda bulunur. Orta kulak iltihabı bu bölgedeki enfeksiyon veya iltihaplanma sonucunda ortaya çıkar. Enfeksiyon genellikle üst solunum yolu enfeksiyonlarına bağlı olarak gelişir ve bakteri veya virüslerin orta kulağa yayılmasıyla meydana gelir.

Haber 30-06-23 22:34

Bebeklerde kulak ağrısı kaçıncı ayda başlar, nasıl anlaşılır?

Bebeklerin sağlığı ve refahı her ebeveynin öncelikli konularından biridir. Bebeklerde kulak ağrısı gibi rahatsızlık verici bir durum ortaya çıktığında ebeveynler doğal olarak endişelenir ve çözüm ararlar. Bebeklerde kulak ağrısı genellikle orta kulak enfeksiyonu gibi faktörlerden kaynaklanır. Bebeklerin kulak ağrısıyla nasıl başa çıkılabileceği ve ne zaman bir doktora başvurulması gerektiği konularında bilgi sahibi olmak ebeveynlerin bebeğin sağlığını korumasına yardımcı olabilir.

Haber 30-06-23 01:29

Böylesi görülmedi! Bademcik ameliyatına girdi, bademciklerini almayı unuttular

Yalova'da akıllara durgunluk veren bir olay yaşandı. Bademcik iltihabı ile orta kulak enfeksiyonu teşhisi konulan Abdülhamit Cihangir Tosun (3,5), bademcikleri ve geniz eti alınması planlanarak ameliyata alındı. 6 saat süren operasyon sonrası taburcu edilen Tosun, 10 gün sonra yeniden rahatsızlanınca bademciklerinin alınmadığı ortaya çıktı. Ameliyatı yapan doktorun 'Bir yanlış yapmışız. Bademciğini almayı unutmuşuz' dediği iddia edildi. Doktor ise iddiaları reddetti. İşte olayın detayları...

Haber 23-01-23 11:20

Kulak iltihabına ne iyi gelir, belirtileri nelerdir? Orta kulak iltihabı nasıl iyileşir, evde doğal tedavi ile nasıl geçer?

Vücudun birçok yerinde zaman zaman yaşanan rahatsızlıklar meydana gelebilir. Kulak da hassas bir bölge olmasından dolayı dikkat edilmesi gereken bir organdır. Orta kulak ve dış kulakta meydana gelen iltihaplar gerekli müdahalede bulunulmadığında ciddi sorunlara yol açabilir. Orta kulak iltihabı sadece kulakta değil aynı zamanda genel olarak vücutta da bazı rahatsızlıklara neden olabilir. Peki, kulak iltihabına evde ne yapılır?

Haber 09-12-22 17:10

Deve gribi nedir, tehlikeli mi? Deve gribi belirtileri neler? DSÖ'den uyarı!

Katar'da son on senede onlarca insan Orta Doğu Solunum Sendromu'na (MERS) diğer adıyla deve gribine yakalandı. FIFA 2022 Dünya Kupası'na ev sahipliği yapan Katar'da görülen bu hastalık nadir fakat ölümcül bir solunum yolu hastalığı olarak tanımlanıyor. Enfekte ettiği her 100 kişiden 35’ini öldürüyor. Peki deve gribi nedir, tehlikeli mi? Deve gribi belirtileri neler? İşte detaylar...

Haber 26-11-22 00:28

Kulak tıkanıklığına ne iyi gelir, nasıl geçer? Kulak tıkanıklığı için evde doğal ve bitkisel çözümler

Kulak tıkanıklığı, birçok sebebe bağlı olabilir. Başka rahatsızlıklara yol açması nedeniyle ciddiye alınmalı ve tedavi edilmelidir. Kulak tıkanıklığı kulak kirinden kaynaklanıyor ya da soğuk algınlığı gibi iltihabi hastalıklar nedeniyle yaşanıyor olabilir. Bu durumda kulak tıkanıklığı nasıl geçer, nasıl açılır diyenler evde uygulayabilecekleri doğal çözümlerden yararlanabilir. Günlük yaşamı etkileyen kulak tıkanıklığına ne iyi gelir? Kulak tıkanıklığı evde doğal yöntemlerle nasıl açılır?

Haber 19-10-22 23:02

İrem Derici'den esprili 'güzellik ortalaması' paylaşımı! İş başa düştü

Ünlü şarkıcı İrem Derici konserlerine ara vermeden devam ederken, geçtiğimiz günlerde kısa süreli bir sessizliğe gömülmüş ve hayranlarını meraklandırmıştı. Ünlü isim yaptığı sosyal medya paylaşımında "Sesin soluğun neden çıkmıyor iki gündür diye soran çok. Ağır bir orta kulak iltihabı geçiriyorum." diyerek rahatsız olduğunu açıklamıştı. Durumu iyileşen ünlü şarkıcıdan esprili bir paylaşım geldi.

Magazin 28-09-22 12:31

Önemsiz görmeyin acilen doktora başvurun! Hem sağırlığa hem de yüz felcine neden olabilir

Sık sık görülen enfeksiyonlar tedavi edilmediklerinde çok daha riskli durumlar oluşturabiliyor. Tehlikeli enfeksiyonlardan olan kulak enfeksiyonlarının önemsiz görülüp tedavisinin aksatılması sağırlık ve yüz felci gibi durumlara yol açabiliyor. Kulak enfeksiyonlarının belirtileri hakkında bilinçli olmak hayati önem taşıyor.

Haber 27-09-22 13:49

Anne sütü ve emzirmenin faydaları

Bayındır İçerenköy Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Özlem Türkoğlu: - "Bağışıklığı güçlendirdiği gibi zatürre, orta kulak iltihabı, menenjit, ishal gibi hastalıkların görülme sıklığı anne sütü ile beslenen bebeklerde daha az görülüyor. Sindirimi kolay olduğundan gaz sancıları, kabızlık ve ishal gibi durumlar daha az görülüyor"

Yurthaber 04-08-22 10:37

Havuz ve deniz keyfinizin kabusa dönüşmesini istemiyorsanız... Yazın sık görülen bu hastalıklara dikkat!

Kulak ve burun hastalıkları yazın sık görülüyor. Bu duruma dikkat çeken Op. Dr. Hüsamettin Olgun, havuz ve denizlerden alınan mikroplu suyun, dış kulak yolunda hızla yayılarak ve zarı da etkileyerek şiddetli ağrı, tıkanıklık ve işitme kaybına yol açtığını belirtti. Olgun, "dış kulak yolu orta kulak iltihabı oluştuğunda ilerlemeden acilen bir KBB uzmanına başvurulmalı” diyerek de vatandaşların havuz ve deniz keyfinin kabusa dönüşmemesi için birtakım uyarılarda bulundu.

Haber 20-07-22 11:25

Yanlış oturma başınıza iş açmasın! Kıl dönmesi belirtileri nelerdir?

Kılların cilt altında ilerleyerek, iltihabi süreç başlatması sonucu oluşan bir durumdur. Kıl dönmesi olan kıl olan her bölgede oluşabilecek bir hastalık olsa da en sık görüldüğü yer kuyruk sokumudur. Kaykılarak oturmak kıl dönmesi oluşum ihtimalini arttırmaktadır.

Haber 02-07-22 09:50

Orta ne demek? Orta kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Kelimeler ilk defa duyulmasa da bazen anlamları merak edilebilir. Farklı dillerde olduğu gibi Türkçede de birçok kelimeye kulak aşinalığı ile alışılır. Bu da zaman zaman bazı kelimelerin anlamlarının araştırılmasına sebebiyet verir. Araştırılan kelimeler arasında çok bilinenler olduğu gibi az karşılaşılanlar ve günlük hayatta çok sık kullanılmayan kelimeler de yer alır. Orta kelimesi de Türkçe konuşanların merak ettiği kelimeler arasında yer alır. Orta ne anlama gelir?

Egitim 24-05-22 10:36

Orta kulak iltihabı ne demek? Orta kulak iltihabı birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

İşaretlerin farklı varyasyonlarla bir araya gelmesi kelimeleri oluşturur. Anlamlarına göre ekler alarak bir araya gelen iki kelime ise yüzlerce sayıda birleşik kelimeyi doğurur. Bu durum da Türkçeyi zenginleştirerek Türkçe konuşan kişilere kullanabilmeleri için geniş bir kelime çeşitliliği sunar. Türkçenin kelime haznesi içinde yer alan Orta kulak iltihabı birleşik kelimesi de sıkça kullanılan birleşik sözcükler arasındadır. Peki, Orta kulak iltihabı ne demektir?

Egitim 18-05-22 22:12

Orta kulak boşluğu ne demek? Orta kulak boşluğu birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Türkçe yalnızca ülkemizde değil, farklı coğrafyalarda da milyonlarca kişi tarafından kullanılır. Geniş bir coğrafyaya yayılan dilimizle ilgili yapılan araştırmalar da azımsanmayacak kadar fazladır. Bu araştırmaların içine birleşik kelimeler de girer. Orta kulak boşluğu birleşik kelimesinin anlamını merak eden kişilerin Türk Dil Kurumu'nun incelemeleriyle ortaya çıkan anlama ulaşmaları mümkündür. Peki, Orta kulak boşluğu birleşik kelimesi ne demektir?

Egitim 18-05-22 22:12

Orta kulak ne demek? Orta kulak birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Birleşik sözcükler sık sık deyimlerde kullanılır. Bu kelimeler, tıpkı deyimler gibi kalıplaşmıştır ve güçlü bir anlam içerirler. Birleşik kelimeler ikilemelerden, tamlamalardan, birleşik fiillerden oluşabilirler. Birleşik fiiller ise, eylem belirten birleşik kelimelerdir. Birleşik kelimeler bu sayede sadece durumlara ve nesnelere isim vermekle kalmaz, eylemleri de tanımlarlar. Bu açıdan bakıldığında birleşik kelimelerin Türkçede önemli bir yeri vardır. Türkçenin zengin bir dil olmasına katkı sağlayan birleşik kelimelerden bir tanesi de Orta kulak şeklindedir. Peki, Orta kulak ne demek?

Egitim 18-05-22 22:12

Ağrı, şişlik, akıntı... Kıl dönmesi nedir, belirtileri nelerdir? Kıl dönmesi tedavi edilmezse ne olur?

Kılların cilt altında ilerleyerek, iltihabi süreç başlatması sonucu oluşan bir durumdur. Kıl dönmesi olan kıl olan her bölgede oluşabilecek bir hastalık olsa da en sık görüldüğü yer kuyruk sokumudur. Kaykılarak oturmak oluşum ihtimalini arttırmaktadır.

Haber 25-03-22 10:23

Geçmeyen baş ağrınızın sebebi kıyafet seçiminiz olabilir! Sinüzite karşı 6 kurala dikkat

Sinüzit özellikle kış mevsiminde ortaya çıkan bir rahatsızlıktır. Ancak sinüzite karşı 6 kritik kuralla adeta işkenceye dönüşen baş ağrılarından kurtulmak mümkün. Peki bu kurallar neler? Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Arzu Tatlıpınar'ın anlatımıyla sinüzitin belirtileri ve önlemenin yolları...

Haber 26-12-21 16:10

Yüksek ses işitme kaybına neden oluyor

Gaziantep Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı ve Kulak Burun Boğaz Uzmanı Doç. Dr. Secaattin Gülşen: - "Yüksek sese maruz kalma, menenjit, kafa travması ve ototoksik ilaç kullanımı yetişkinlerde işitme kaybına neden oluyor" - "İşitme cihazlarının yeterli gelmediği durumlarda koklear implant, orta kulak implantları ve kemiğe implante edilebilen sistemler de iletim tipi ve sensörinöral tipteki ileri işitme kayıplarında en etkin tedavi seçeneğidir"

Yurthaber 21-12-21 10:43

Çocuklarda orta kulak iltihabının en sık görülen belirtisi kulağını çekiştirmesi!

Konuşma becerisi kazanamayan çocuklar, rahatsızlıklarını anlatamıyor. Bu nedenle çocuklar hastalık belirtileri yaşasa da ebeveynlerin gözünden kaçabiliyor. Bu noktada çocukların hareketlerine dikkat etmek kurtarıcı rol üstleniyor. Sürekli kulağıyla uğraşan, çekiştiren bir çocuğun orta kulak iltihabı belirtisi gösterdiğini örnek veren Doç. Dr. Ayça Koç, anne-babaların çocuklarını iyi gözlemlemeleri gerektiğinin altını çiziyor. Peki ihmal edilmemesi gereken orta kulak iltihabı nasıl anlaşılıyor?

Haber 24-11-21 11:31

Çocuklarda gizli işitme kaybı nasıl anlaşılır, tedavisi var mı? İşte işitme kaybı belirtileri ve tedavisi

Çocuklarda işitme kaybı, erken doğumdan, hamilelikte geçirilen hastalıklara, genetik etkenlerden orta kulak iltihabına kadar birçok faktörle ortaya çıkabilir. Bazı durumlarda fark edilmediğinden ciddi tehdit haline gelen işitme kaybı, gizlice ilerleyerek kalıcı hale gelebilir. Konu hakkında uyarılarda bulunan Kulak, Burun ve Boğaz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Uğur Çınar, Mynet okurları için 3 soruda işitme kaybını anlattı.

Haber 24-11-21 08:25

Osteoporoz belirtileri ve tedavisi nedir? Bu önlemler hastalığı engelliyor

Kemik erimesi olarak da bilinen osteoporoz, ileri yaşlarda sıkça görülüyor. Ancak doğuştan gelen vakalara da rastlanabiliyor. Osteoporoz belirtilerine kulak verilmesi ve hastalıkla ilgili önlem alınmasının önemine değinen Prof. Dr. Ahmet Turan Aydın, osteoporoz tedavisi ile ilgili bilinmesi gerekenleri anlattı.

Haber 18-11-21 10:33

Kıl dönmesi belirtileri ve tedavisi nedir? En çok kuyruk sokumunda rastlanıyor, nedeni bakın neymiş

Kıl dönmesi şişlik, ağrı, zonklama gibi belirtilerle fark edilen bir sorundur. Kılların cilt altında ilerlemesi nedeniyle başlayan ve iltihabi bir sürece dönüşmesiyle acı veren kıl dönmesinin en sık görüldüğü yer kuyruk sokumunda olanıdır. Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Çetin Altunal konu hakkında bilgiler verdi.

Haber 15-11-21 08:22

Boyun fıtığı belirtileri nelerdir, neden meydana gelir? Boyun fıtığı tedavisinde çözüm ameliyat mı?

Boyun fıtığı masabaşı çalışanlarda sıkça görülen bir sorundur. Uzun süren çalışma saatleri ve cep telefonu kullanımının sebep olduğu boyun ağrısı, boyun fıtığı belirtisi olarak kabul edilir. Konu ile ilgili bilgi veren Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Doç. Dr. Özlem Solak genellikle genç-orta yaş grubunda görülen bu hastalık hakkında merak edilen soruları yanıtladı.

Haber 07-10-21 13:39

Çocuklarda işitme kaybı belirtileri, nedenleri ve tedavisi

Çocuklarda işitme kaybı belirtilerinin takip edilmesi gerektiğini söyleyen Kulak, Burun ve Boğaz Hastalıkları Uzmanı Dr. Mustafa Engin Çakmakçı, işitme kaybının okul başarısını da etkileyeceğinin altını çizerek tedavinin aksatılmaması gerektiğini söyledi.

Haber 22-09-21 09:29

Geniz eti büyümesi belirtileri nelerdir? 3-6 yaş grubuna dikkat! Ağzı açık uyuyorsa...

Geniz eti büyümesinin büyüme ve gelişme geriliğine neden olabileceği uyarısında bulunan Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Elif Aksoy, geniz eti büyümesinin özellikle 3-6 yaş grubunda sıkça rastlamanın mümkün olduğunu söyledi. Bu noktada geniz eti belirtileri hakkında bilgi sahibi olmanın önem taşıdığını söyleyen Aksoy, ağzı açık uyuyan çocukların mutlaka kontrole getirilmesi gerektiğini söyledi.

Haber 24-08-21 14:13

Uzmanından yaz gribi, Kovid-19 gibi salgın yapmaz açıklaması

Medipol Sefaköy Üniversite Hastanesi Kulak Burun Boğaz Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Hanifi Kaya: - "Yaz gribi bakteri kaynaklı bir hastalıktır. Belirtileri nedeniyle alerjik reaksiyonlar, nezle-soğuk algınlığı ve yeni tip koronavirüs ile karıştırılabilse de, virüs kaynaklı olmadığından insandan insana bulaşmaz"

Yurthaber 21-08-21 09:42

Baş dönmesi belirtileri akla beyin tümörünü getiriyor ama...

Baş dönmenin hangi hastalığın belirtisi olduğu pek çok kişi için merak konusudur. Oysa ki baş dönmesinin yanı sıra başka hangi belirtilerin yaşandığı da önemlidir. Hastalık belirtilerinde baş dönmesi söz konusu olunca ilk olarak beyin tümöründen şüphelenilse de Kulak, Burun, Boğaz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Arzu Tatlıpınar, baş dönmesinin belirtiler arasında yer aldığı en sık rastlanılan hastalığın hangisi olduğunu açıkladı.

Haber 19-08-21 15:13

Orta kulakta sıvı birikmesi neden olur?

Grip, nezle ve alerji gibi durumların orta kulakta sıvı birikmesine neden olduğunu belirten Kulak Burun Boğaz Uzmanı Prof. Dr. Şenol Polat, orta kulakta sıvı birikimi ve tedavisi ile ilgili bilinmesi gerekenleri anlattı.

Haber 06-06-21 17:24

Dış kulak iltihabı nasıl oluşur, belirtileri nelerdir? İşitme kaybı yaşıyorsanız...

Ağrı ve işitme kaybı ile belirti veren dış kulak iltihabı, egzama, sert cisimle dış kulak yolunu kaşıma, nemli kalma gibi nedenlerle ortaya çıkıyor. Dış kulak iltihabı belirtileri arasında kulağa baskı uygulandığı anda daha şiddetli bir ağrıyla karşılaşmak da yer alıyor. Bu tür durumlarda dış kulak iltihabı tedavisi ile kısa sürede iyileşme sağlanabiliyor.

Haber 03-06-21 09:49

Çocuklarda işitme kaybının en büyük nedeni orta kulak enfeksiyonları

Gaziantep Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı ve KBB Uzmanı Doç. Dr. Secaattin Gülşen: - "Çocuklarda orta kulak enfeksiyonları işitme kaybı ile ilişkili, doğumsal işitme kayıplarında ise akraba evliliklerinin olasılığı 2-3 kat artırıyor"

Yurthaber 11-05-21 09:32

Crohn Hastalığı nedir? Bensu Soral'ın hastalığı olan Crohn Hastalığının belirtileri ve tedavisi nelerdir?

Crohn hastalığı, ünlü oyuncu Bensu Soral'ın açıklamalarının ardından tekrar gündeme geldi. Bensu Soral, crohn hastası olduğunu ve kullandığı ilaçların bağışıklığını düşürmesinden dolayı koronavirüs aşısında öncelikli olduğunu açıkladı. Kronik ve iltihabi bir bağırsak hastalığı olan crohn, iştahsızlık, istemsiz kilo kaybı diğer belirtiler ile kendisini gösteriyor. Peki, Crohn Hastalığı nedir? Bensu Soral'ın hastalığı olan Crohn Hastalığının belirtileri ve tedavisi nelerdir?

Haber 11-04-21 12:28